НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 2

• 43 513
  • 727
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Мамка му. Аз стоически не ядох бри, камембер и синьо.
За моцарелата бях проверила, че ако е с пастьоризирано мляко - може. И съм купувала такава на пакета да пише ''пастьоризирано мляко''.
Както и да е, няма какво да направя вече. Тази сутрин изядох последната моцарела от последното пазаруване. Утре отивам в националния интитут по паразитни болести да пусна една листерия.

# 496
На мен също никой нищо не ми каза за моцарелките, а аз ги моря доста. Обаче с тая разлика, че аз си хапвам не от тези, дето са във водата, ми май са узрели. Много ми вървят с пестото 😀😀

# 497
  • София
Dagny, не бързай с изследването, че листерията има инкубационен период. Аз пих уикенда вода от някакъв воден резервоар, дето май не беше много чист. Ще ходим да се тестваме заедно Simple Smile))

# 498
  • София
Хахаха:) Екстра.
Аз ще ида все пак. Пускам целия TORCH пакет + листерия. Щото моцарелките ги хапвам от ден първи.
По-натам ще пусна пак може би.

# 499
Всичко си ям аз. И личната питах и аг лекарката и двете казаха 'ти си бременна, не болна, яж си всичко".

# 500
Re-born, контракциите доктора ли ги видя или ти ги усети? Какво е чувството, може ли да споделиш?

Госпожицата е чудна, добре оформено човече е вече **

# 501
Здравейте!
Много съм радостна, че ще имам момче 💙
Бебето ми е 7,4 см. 13+2 г.с. съм
Вашите колко са?

Относно яденето, според мен от всичко по малко. Особено ако ти се е преяло.
Стандартните изследвания на кръв и урина ще ги правя другия месец (даде ми направления и каза преди другия преглед да ги направя).
Имам котемче но съм отдлабнала две кила

# 502
Re-born, контракциите доктора ли ги видя или ти ги усети? Какво е чувството, може ли да споделиш?

Изобщо не съм предполагала, че може да имам контракции. Имах болки тези дни, но мисля, че са от разтягането на матката, нещо подобно на цистит. Не свързвам болките с контракциите, защото нищо не усещах, когато докторката ми каза, че ги вижда.
Явно съм извадила късмет, че ги видя, за да реагираме, нищо че може да е инцидентно (надявам се да е).

# 503
Аз в началото имах много контракции, но за щастие само една брутална в 6г.с.... усетих като прерязване в корема и после отиде назад към дупето (нещо като когато имате газове и се стискате), но много силно и за кратко ...и след 3 минути като шурна една кръв 🤦🏼♀🤭 Слава Богу всичко беше наред с бебето, беше се отлепил частично плодния сак от контракцията. След това контракциите продължиха, но се усещаха като менструални болки и на ехографа се виждаха как матката ми се нагъваше като хармоника. 😬 И аз съм на Алеракт, Ношпа и Утрогестан.

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 22:26 от Ntmasdom

# 504
Ох почвам да се чудя защо тази от ЖК ми предписа конска доза магнезий и нищо не каза. Не беше ли редно да ми каже , ако вижда контракции.
Записах си час при др. Гагова, която по-горе препоръчахте.  Имам и направление, много ми се щеше поне някои изследвания вече по ЗК да минават, ама много трудно със специалистите по ЗК.
Бях се насочила съм др. Клисурски в МД, ма после и за него какви нека четох ужастт . Търсенето продължава:)

# 505

С тази бременност, пусто и аз от рано рано имам контракции. Чувството е особено, матката се стяга и става на камък- при натиск се усеща колко е твърда. От втвърдяването се появява натиск върху тазовото дъно и се усеща като лек позив за напън(все още позивът е лек, защото матката е относително малка). Да им се не знае и контракциите, имам ги предимно вечер, но не е по една. Още на никой не съм се оплакала, защото съм на ЖК на 03.06 чак, но май ще бия алармата по-рано. Иначе отчетно: вече 14 +3г.с. и сякаш не ми се гади така, но кръвното ми е толкова ниско на моменти, че апарата не го лови. Вчера горната ми граница беше под 90...влачех се като червей. Гърдите адски ме болят и вече са пред пръсване. Накъде ще се пълнят още до края на бременността-не ми е ясно. Иначе всичко е точно. Желая здраве на всички Heart
П. С.  MrsAlwayssRight в кой район си? Ако си близо до Младост (нали от София беше?) бих ти препоръчала др Папукчиев в 25 ДКЦ. Там се следя веще за 3ти път. Много приятен, любезен, компетентен, шегува се, обяснява. Абе супер е. Даже миналата ми бременност почти не съм ходила на частно-само при него си ходех.

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 22:51 от Gerta

# 506
Момичета не стойте да търпите контракциите.Пие се магнезий не е вреден. Цяла бременност съм го пила три пъти по две - това е по шест на ден. Е родих си на термин.Сега ако усетя контракции пак ще пия и хич няма да се притесня ,че е много магнезий. Лежане и пазене иска,само до тоалетна съм ставала, когато имах контракции. Е после след като се натрупа магнезия и намалеят съм ходила даже и на плаж Wink Пазете се.

# 507
Момичета не стойте да търпите контракциите.Пие се магнезий не е вреден. Цяла бременност съм го пила три пъти по две - това е по шест на ден. Е родих си на термин.Сега ако усетя контракции пак ще пия и хич няма да се притесня ,че е много магнезий. Лежане и пазене иска,само до тоалетна съм ставала, когато имах контракции. Е после след като се натрупа магнезия и намалеят съм ходила даже и на плаж Wink Пазете се.
Много хубаво звучи това с лежането... За мен от 6 години е мираж, както е тръгнало-още поне 6 Simple Smile Иначе една позната фармацевтка (и хомеопат) ми препоръча Спаскуприл на Хил (хомеопатично). Върши същата работа като но шпа и магнезий - 2в1. Нали ми забраниха първото, а за второто ми казаха да чакам до началото на 6ти месец....

# 508
Еми аз го взимам магнезия, но 3х1, вместо 3х2, както ми беше изписан. Между другото по-добре се чувствам, спряха придърпванията и леките болки, които дори не мога да определя къде са и защо са.

Gerta, благодаря за препоръката.  И моите гърди вдигнаха два размера, неузнаваема съм. ММ ми каза, че става свидетел на пълна промяна при мен, ама с обратния знак-от стройна в суупер пищна, да не кажа дебела, не като в предаванията:D Купих от сутиените в Лидл с твърдите чашки (от последната им кампания за бременни). Еми чашките бяха като кофи и ми лепна идеално Grinning Grinning

# 509
Магнезия е благодат - каквото и да казват за него единствено той и прогестерона могат да борят контракциите. Аз пия Магнерот още от първия ден след трансфера - бях на 3x1 , но от две седмици го намалих на 1 на ден и ми е доста добре с него. От втори триместър даже сама ще си поискам да ми вдигнат дозата на 3x2. Някои доктори препоръчват за ранните месеци Алеракт - това е препарат с по-малко магнезий и някаква киселина, която действа именно против контракции, но на мен  сякаш ми е слабичък.  Другото важно е спокойствието - аз съм много емоционална и като се ядосам на нещо усещам стягане и лека болка най-вече в кръста - това също значи че има контракции мисля. Така че трябва да се опитваме да сме спокойни, за да им е спокойно и на малките човечета вътре. Бях чела , че може да се получи хипертонус на матката от завишен хомоцистеин, който в повечето случаи се дължи на недостиг на вит. Б12. Може да се изследва нивото на хомоцистеина и на витамина и може би на прогестерона ? Понякога ако има кървене се затваря порочен кръг - кръвта в матката активизира защитните сили на организма да се бори с хематома и да предотврати развитие на инфекция, но клетките,  които борят лошите бацили, отделят вещества, които допълнително дразнят матката - това поне разбрах от обясненията на една лекарка. Затова като има  отлепване препоръчват да се лежи - за да не се дразни допълнително механично от движението и да може по-бързо да зарастне.

Общи условия

Активация на акаунт