НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 2

• 43 512
  • 727
  •   1
Отговори
# 510
Хелоу от мен Blush! Пратих си изследванията за разчет. Оказа.се че в урината ми има много бактерии, уж спазих всичко при даването, но лекарката ми каза утре сутрин да си сложа един тампон и да дам урина за повторно изследване, защото така не попадат бактерии от влагалището в урината. Дано не излезе нещо сериозно 🙋🍼

# 511
Vessy.k, много полезен пост, почват да ми се навързват някои неща. Не знаех, че от кървенето може да стане инфекция, че допълнително се дразни матката, ето защо изписват нош па. Добре де, какво пречи да се даде някакво обяснение на тези процеси и в лекарския кабинет, ами все не им се говори.

Само дано не ни чете някой с медицинско образование и да ни се смее, ама на мен ми звучи абсолютно логично. На мен лично репродуктивният, на който май единствено до сега имам заслужено доверие , ме посъветва да огранича максимално физич. активност в началото, когато имах зацапвания. Но аз понеже много обичам да ходя, не можех да си представя, че нещо толкова невинно като ходенето може да създаде проблем.

# 512
  • Sofia
Хелоу и от мен. Скоро не бях писала, но прочетох всичко. Относно магнезия , но шпа, и всички други медикаменти - моля ви, недейте да си взимате на своя глава някое лекарство!!!! Всяко едно действа по различен начин на организма/матката. Да не говорим, че някои от тях се използват в различни моменти от бременността.
Относно контракциите- трудна работа да ги усетите толкова рано- освен ако не сте мноооого слаба и да се очертава матката доста добре, когато легнете (образно казано). Матката вмомента при някой тепърва е излязла над малкия таз, при други може да е достигнала и 3 пръста под пъпа. А за пробождащите болки за мен са от "разтягането" на таза (ставите стават по-свободнс движещи се) и отделно от самото разтягане на матката.
Относно покоя на легло и никакво ставане, това е за бременните които имат кървене от отлепяне на плодния сак и/или изтичане на околоплодната течност, всеки АГ специалист ще каже със сигурност, кой трябва да лежи , и кой не Wink. Аз бях в началото с отлепяне, Ами успях да изкарам на работа (по 12часа на крак). Все пак всеки си носи отговорността.
Малко се отнесох в словоизлиянията, но най-важното , което искам да ви кажа: момичета, знам че е много трудно, но колкото повече четете, колкото повече се ровите в медицински форуми/книги ще се побъркате от притеснения. Бъдете спокойни!!!! Най-важното е да не се ядосвате и вкъщи, знам че повечето имаме "домашни" любимци Simple Smile Simple Smile Simple Smile вкъщи, но опитайте се да го раздавате по-леко.
Повярвайте ми, няма нищо по-страшно ако сте запознати с патологичната бременност Wink (личен и професионален опит).
Аз съм добре, от време на време имам червеникаво зацапване, но не ме притеснява, бебо е ОК, пия си лекарствата и се моля всичко оттук нататък да е по-леко и безпроблемно. Кръвното ми е добре, успяхме да нагодим лекарствата.

# 513
Съгласна съм за това, че лекарствата и хранителните добавки не трябва да се приемат без лекарско предписание или най-малкото консултация и че трябва да се приемат в дозите и по начина, предписани от лекаря. Надявам се, че никой не прави нищо на своя глава, защото все пак наистина не сме професионалисти, а само обменяме личен опит, който е строго индивидуален. Просто трябва човек да си слуша тялото и ако нещо от лекарствата не му понася или смята, че има нужда от нещо друго, да го обсъди с доктора си - аз го разбирам като двустранен процес някак си - и двете страни участват заедно.
Иначе тези неща за кръвта и т.н. ги споделям от личен опит с предишната ми бременност и разказвам това, което ми бяха обяснили лекарите тогава. Никого не искам да плаша - патологичните бременности са много малък процент и като цяло повечето от тях завършват успешно, а това че от време на време има болки, контракции, леко зацапване или дори прокървяване изобщо не означава, че нещата вървят на зле - просто с повишено внимание трябва да се гледа. Аз не спазвах указанията на лекарите да лежа предния път и си получих заслуженото...но пак казвам, това е частен случай, лош късмет, кофти съвкупност на обстоятелства или както искате го наречете. Всеки сам си преценява, но към момента аз си слушам каквото ми казват докторите и не правя своеволия - казаха ми да си кротувам и да не прекалявам с физическата активност превантивно - слушам и изпълнявам. Но си имам  и неща, които съм забелязала, че тялото ми приема добре или не приема, тях също ги коментирам с докторите и смятам , че те се съобразяват с това.

# 514
Аз през първата бременност имах много контракции и то от 15-16 седмица почти постоянно. Изпих цяла опаковка Магнерот грам не се повлиях, накрая със следящата ме решихме да мина на Диаспорал е родих се. Никога не са ми създавали проблеми като скъсяване на шийката, кървене и подобни, обаче в по-напредналите месеци е страшно дискомфортно тръгнех ли на разходка корема ми се стягаше и няма отпускане.
Надявам се тази да се разминат нещата ама да видим. Този път много внимавам какво ям, че предния път допринесе и това, че беше зима ли на финала аз казвам, че са били 25+ ама може и към 30 да са отивали 😁😁 , а родих 10 дни по-рано секцио по мед. причини.

# 515
Да се включа и аз. Аз вече съм в 15+2г.с. Относно магнезия на мен док ми изписа диаспорал 300мг ивсе още си пия утрогестана и но-шпа. Изследвах си B6 и ми е 9 от долна гр. 5. Може би трябва да го коментирам с док. И аз често имам болки в корема предимно посред нощ - тъпа постоянна болка и сутрин преди ставане ужасни спазми, докато не отида по-голяма нужда. Това е всеки ден и само се надявам да не ми създаде проблем. Не знам дали са контракции. Може и да е защото вечер доста си похапвам, абе като цяло нямам насита целия ден Grinning . Сладко по-принцип не обичам и сега е така за щастие. Забраниха ми да ям зърнени и млечни продукти и си похапвам салати месо, картофи, плодове и ядки. ММ ми вика, че съм станала дундел Simple Smile Ох от пустата лакомия вчера си похапнах малко разбит хайвер, а май не е препоръчително. А миналата седмица си похапнах оризови бисквитки, а се оказа че били мухлясали. Не съм сигурна дали да си пускам изследвания, вие какво ще кажете? Този TORCH пакет мисля, че го имат и в обикновена лаборатория.

И имам едно въпросче- на вас как ви минават прегледите? Моя трае има- няма 5 Мин от които се гледа бебо дали има сърдечна дейност, измерват му дължината и до там. Вече се чудя дали да не ходя и при още някой за проследяване на кръвотока, че съм с тромбофилия. Мисля да го попитам др. седмица  какво включва проследяването. А и понеже шийката ми е изрязвана не знам от кога трябва да започне да я измерва. Иначе ме вика на 2 седмици. Май трябва по-спокойно да го раздавам. Спирам, че се отнесах в писане. Wink

# 516
  • София
При мен първото измерване на шийката беше в 15гс, след измерването, като видяхме че е добре, спрях вагиналния прогестерон. Първото проследяване на моя кръвоток беше в 10+5. И аз съм с тромбофилия.

Прегледите са ми много подробни, но и двамата АГ, при които ходя, са фетални, прегледите са ми поне около половин час, две бебета гледаме. Първо едното - мери, гледа органи, после кръвоток. После другото. После и моя кръвоток. Като мини-фетална всеки път, но на цената на обикновен преглед.

# 517
Би ли споделила къде ходиш на частно? Не знам дали е основателно, но не се чувствам сигурна и спокойна от моя гинеколог, а това е доста важна част от една спокойна бременност.

# 518
  • София
Редувам д-р Чучумишев в Малинов, ЖК ми е при д-р Вецев (който е рискова бременност в Шейново), но приема и в МЦ Феникс87. Прегледите при Вецев са ми през месец, между тях ходя в Малинов.

На БХС ходих при д-р Стратиева, но тя изобщо не обяснява, така че сериозно се замислям дали да не я пропусна за ФМ.

# 519
Здравейте,

Днес ми беше първата фетална морфология (ранен скрининг) . В 12+4 съм. Доктора каза, че всичко е наред, но ми продължи терапията с утрогестан и фраксипарин. Бебето изглежда добре - не сме се захласвали да го разглеждаме и да му се дивим, но той ми каваше какво гледа в момента. Утре сутринта ще пусна и кръвните изследвания и ще видим - засега риска от тризомии е малък, само този за прееклампсия е май доста висок, но предполагам, че ще го актуализират след кръвните. Плацентата този път е задна, което за мен беше доста добра новина. Терминът ми е 28-ми ноември. Пола не го видяхме, но доктора каза, че в тази седмица шанса да го сбъркаме е голям - ще го гледаме в края на юни.

# 520
Благодаря, Дели Flowers Hibiscus Уж моя  предимно наблюдава бременни с тромбофилия, но прегледът е светкавичен. Поне прегледите са през 2 седмици и обяснява като го попиташ нещо, но със сигурност ще започна да посещавам и някой друг.

# 521
  • Sofia
Днес звънях в МЦ Фемина и ми казаха че още не може да пуснат таткото на прегледите а толкова ми се искаше да дойде на БХС. При някоя от вас пуснаха ли го?

# 522
  • Sofia
Днес звънях в МЦ Фемина и ми казаха че още не може да пуснат таткото на прегледите а толкова ми се искаше да дойде на БХС. При някоя от вас пуснаха ли го?
Не вярвам да е скоро.... Едва ли някъде пускат... Пускат единственият ако е частен кабинет и е единствен....или някой се е смилил към таткото.

# 523
  • София
Привет момичета,
Днес мина и моята ФМ + БХС. Много съм си доволна от АГ-то, но той от много време ми е гинеколог и му имам пълно доверие. При д-р Иван Вецев в София съм (сега видях, че и Дели е при него). На 70% момиченце. Blush
По отношение на таткото, днес го оставих в колата, защото миналия път не бяха разрешени придружители, но АГ-то ми каза, че вече може и, ако искам, да го повикам да види малкото човече.

# 524
Момичета какво ви е мнението за електрически шезлонг и стерилизатор?

Общи условия

Активация на акаунт