НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 2

• 43 505
  • 727
  •   1
Отговори
# 525
Зависи дали на детето ще му хареса. На сестра ми макият се стресира в него и не му го пускат, ама той си е кротък и няма нужда от люлеене, когато заспива.
Моят съвет е, ако има откъде да вземете, първо да пробвате и после да се купува.
За стерилизатор, не знам.

# 526
За шезлонга и аз много се чудя. Освен като се родят да пробваме този на кръщелницата и ако им хареса да им взема. Няма как да ги люлям и двамата постоянно, трябва да се научат сами 😁

# 527
Имам и двете неща, стерилизатора съм го ползвала колкото да не е без хич, защото кърмех не бързай да го купуваш ако храниш с АМ тогава може би е разумна покупка можеш и после да си вземеш ако ти трябва. Шезлонг също имах ама моето дете почти не седя в него така или иначе съм против люшкане и дондуркане и не исках да свиква и си беше много несериозна покупка за нас незнам защо съм го купила, но някои доста го ползват при колики и подобни пак си е до дете.

# 528
Диди, да, на теб ще ти трябва, независимо дали им харесва. Да свикват. Grinning
Шегувам се. Наистина е най-добре първо да се пробва, защото няма нужда от излишни разходи.

На мен дилемата ми е креватчето. Ако взема такова, каквото ми харесва, трябва още от раждането, бебето да е в неговата си стая, а аз да отида при нея - т.е. таткото е аут Grinning
Другият вариант е да купя и такова, и прилепящо се към спалнята, и като порасне малко, да я преместя в по-голямото.
Просто ми е малка спалнята, ама ще го измислим, има време.
Иначе съм си харесала креватче преди години 😁. Щом ми е хванало толкова окото, трябва да го взема.

# 529
Имам прилепващо легло с колела, горещо препоръчвам няма нещо по удобно, кърмиш,че и сменяш памперс, че и ако се събуди през нощта с леко галене преспиваш детето без да ставаш от леглото и без да се разсъниш. Ползвах до първата годинка може би е най-използваната покупка за бебе при нас.

# 530
Стерилизатор имах на пара, но го дадох на приятелка която роди и сега е тъпо да си го поискам.
За шезлонг, зависи от детето и от шезлонга. Моята дъщеря все на ръце искаше и беше голяма борба. Затова предпочитам шезлонг, но незнам какъв?
Леглото и е дървено и бебето ще спи в него, а на нея ще правим стая. Моят съвет е : бебето от малко да си знае леглото, че ще е страшно, ще се чудите после как да привиква.
Помпа за кърма електрическа, си купих в последствие, но ми трябваше.
Нагревател не, защото използвах микровълнова.

# 531
  • София
И аз съм на вълна креватче и ми е голяма дилема.

Леглата тип next to me ми се виждат неоправдана покупка, защото са до 6 м., а цената им е като на креватче за до 3 г. примерно.
Платнените кошари не ми харесват как изглеждат. Но пък са супер леки, повечето са на колелца, местиш си я където искаш, носиш я по почивки.
Най-ми допадат дървените креватчета и ми се виждат най-стабилни, но пък са страшно тежки, слагаш го някъде и край, трябва да мисля нещо друго за през деня в хола примерно, щото няма как цял ден някой да стои в стаята при него... и според ММ в общия случай са толкова качествено направени че един път разглобено - повече няма сглобяване. Unamused

Направо не знам. Thinking Sweat

# 532
Здравейте, момичета. Вече съм в 16-та седмица, най-накрая ни казаха пола на бебето, ще си имаме момче 😊 Аз се чувствам вече доста добре, възвърна ми се малко енергията и започнах да се храня малко по-здравословно. Най-накрая се престрашихме да споделим на роднините, всички са много щастливи.

За щастие, имаме роднини с малки момченца, които ще ни дадат сигурно 90 процента от нещата, които ще ни трябват за бебето. Единствено държа да си купим нова количка, каквато ние си изберем, всичко останало приемам втора употреба 😀 Ще почакам с покупките сигурно поне до началото на третия триместър, все още ми се струва рано за пазаруване. Засега отлагам и пазаруването на дрехи за бременни, иска ми се да мога да ги меря, а магазините тук са затворени.

Сега съм на вълна имена, много ми е трудно с мъжките. Няма да кръщаваме на никого, искам име, което да се приема добре и в чужбина, но да не е прекалено чуждозвучащо или странно за България. Имената, които харесам пък имат ужасни умалителни имена. Много сложна задача 😀

# 533
И аз се притеснявам как ще привиква на друго място, затова ми е съображението за прилепящо се. Иначе е голямо удобство (предполагам) да не се налага да отваряш даже очи и да си го накърмиш. Наистина ми е трудно да реша.

# 534
  • София
нуну, може ли да споделиш кой точно модел next to me си използвала ?
В общия случай са до 6 м.
Но то зависи и от бебето, ако е дребно може и до годинка да изкара...
Ако е едро обаче... Flushed

# 535
  • София
За креватчетата - една приятелка ме светна да търся такова, на което му се сваля решетката, и можеш да го долепиш до спалнята. Матракът да има 3 височини. Също да има опция люляне (че докато храня едното да люлям другото).

Иначе next to me са много малки и стават само до 6м, на мен за двете ще ми трябва повече място. Намерих на едно място и по-дълго, като аксесоар към спалнята, наглася се и на височина, но пак няма да ги събера и двете.

За стерилизатор - някъде бях чела, че може да ползваш и уред за готвене на пара. Някой ползвал ли е?

# 536
Беше направено по поръчка от мебелист излезна 120 лв без матрак разбира се размерите са 100/50 см, нямах никакъв проблем като сменяме леглото защото винаги си спеше на нейното на спалнята не съм я взимала нищо че е прилепнало явно разбра границата. На село е леглото след няколко дена ще го снимам дървено подобно на икейските.

# 537
И аз нямане какво да правя, цъкам из сайтовете и макар че е рано, оглеждам за легло и количка.
На мнението на Рейви съм. Кошарките много не ми харесват, но пък са практични. Само се чудя удобни са за бебето , не е ли много ниско до земята?

Иначе има много сладки дървени, ма са тежки и нямаме и много място.

Тези тип next to me много ми допадат като един класически мързелив човек, но е един излишен разход. Иска ми се от началото още бебето да си има само свое местенце.

# 538
  • София
При преносимите кошари има такива на две нива, ама високото е с някви рейки тип палатка + лепки и няма да издържи на голямо тегло. Като отида в някой магазин ще поискам да го видя на живо. При тях обаче няма вариант за смъкване на предна стена, така че да се долепи до леглото.

# 539
  • София
нуну, да, ако можеш снимай го.
Много евтино ви е излязло.
Но щом е правено от мебелист, то няма да има нищо общо с това, което се предлага по магазините и със сигурност е по-добро...
Кийпи, те са с различни нива. В началото го слагаш най-горе и после го сваляш надолу... Аз понякога се чудя как този плат ще издържи дете на 3 г. Anguished

Тука из темите бях попаднала на инфо за фирма, която прави по поръчка.
Асеновградска е, казва се Арбор.
Имаше няколко доволни мами.

Общи условия

Активация на акаунт