НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 2

• 43 496
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте. Изчаквах няколко дни да ми излезе пренатеста. Имах притеснение, но Слава богу се оказа неоснователно. Преди малко ми се обадих със страхотната новина, че бебенцето е здраво и потвърдиха на 100% предположението на доц. Кисьов в 12 г.с. + 3, че ще си имаме момченце.
Плаках от радост.
Както каза и съпругът ми, това са най-приятно изхарчените 1350 лв.
Дано да имаме всички късмет до края и да си гушнем бебенцата около термин.
Прегръщам всяка една от вас Hug

# 541
Ейнджъл, поздравления за добрите новини!

Пак за леглото, най-важна е сигурността на бебето. Затова ще набележа магазини и на място ще гледаме, като му дойде времето. Така онлайн само информативно, ама е основна покупка и по-добре да се заложи на сигурно.

# 542
Енджъл, чаках те с нетърпение за резултата. Бях сигурна, че всичко е наред. Добре дошла сред мъжкия отбор 💙
Креватчетата са ми голяма дилема и на мен. Чудя се дали да не вземем направо от тези, които после стават на единични легла. Място поне в спалнята имаме, наложи се да се разделя с гардероба, ама няма как.
Дели, мисля си в началото дали няма да можем да ги събираме в една кошара?

# 543
Имах приятелка с близнаци които се родиха около 2.600 кг доста време си спаха заедно в една кошара така че е приложима идеята.

За преносимите от плат легла, купихме за една екскурзия върши работа ако ще се пътува и ще се спи другаде, иначе много шумят и се люлеят като бебето се обръща от една страна на друга не ми харесват за основно ползване иначе си издържат миналата година като пътувахме още си спеше там на 2 години ама моето дете е доста дребно незнам дали е критерий сега на 3 г е 12 кг.

# 544
  • София
Кийпи, а дано като ги видиш наживо, ти спрат чуденките. Аз ги разгледах /преди 2 седмици набързо влязохме в Айко/, но дилемата си ми остана. Grinning
ангелче, е това са прекрасни новини. Честито ! Blue Heart

# 545
  • София
Дели, мисля си в началото дали няма да можем да ги събираме в една кошара?

Диди, до 6м мисля че без проблем ще се събират в една кошара - от няколко близнашки майки го чувам това. Кошара с дължина 120 или 140, те като са по 60-70см, може и едно срещо друго да се сложат. Те до тази възраст не мърдат много много, така че както ги подредиш, така ще стоят Simple Smile
В този блог има полезни неща:
https://zabliznacite.wordpress.com/2010/04/26/kakvo-da-kupim-za-bebetata/
А в този линк конкретно има два бебока в кошара, даже бая големи ми се виждат, че единия е седнал Simple Smile)

Даже ми минават някви идеи за една кошара до леглото на нивото на спалнята и една кошара за през деня някъде другаде, по-височко да не се навеждам. Не съм го измислила още. Първо трябва да се пренесем в по-широка къща.

# 546
  • София
Ние още не гледаме, ама ще трябва май....
Каката ползваше като бебе ел.шезлонг доста активно, голямо успокоение беше. Иначе стерилизатор не сме имали. Излишна покупка е в началото.

Аз това с бебето да си знае леглото не го разбирам, да ви кажа;/ При нас малката си имаше легло, макар и в спалнята, но мн ни изморявае това ставане по 100 пъти вечер. Детето като е малко има нужда да усеща топлината на мама. Въпрос на месеци е. После си отиде в нейно легло, даже в нейна си стая. Разбира се, първите 1-2 седмици беше трудно, но за всеки нов навик е нужно време. В това отношение прилепящите легла са оправдана покупка, защото детето хем е отделно, хем е до вас.
Но всичко зависи от това с каква нервна система е детето. Има по-емоционални, които по-трудно заспиват, по-често се будят, при тях направо е задължително да са близо до спалнята на родителите си. За всеобщото благо, както се казва. Има и такива, които хапнат и после не ги търси няколко часа - те може да си спят спокойно отделно. Вече след година и половина, две, когато се оформят други неща у децата (дълга тема) е задължително да излязат от родителската стая, а ако мама или тати спи при тях в детската - да си се върне в "брачното ложе".

# 547
Съветвам да се купуват основните неща ,а за помагащите екстри да се изчака, защото всичко ти се струва в началото, че ще ти е в полза,но всичко зависи от бебето в крайна сметка. Набележете си от всичко продукти, които харесвате и ако усетите че ще ви улеснят живота с една онлайн поръчка до 2 дни е при вас.

# 548
Здравейте !
Ние пускахме пренатеста , излязоха резултатите и всичко е ок. Ще си имаме момче Simple Smile В 13 г.с съм и се радвам, че кафявото зацапване спря. Скоро не се е появявало Simple Smile

Вие приемате ли някакви витамини ? На мен докторката ми каза от 15 г.с , че трябва да приемам не по - рано.

Последна редакция: пт, 22 май 2020, 10:17 от AnMary

# 549
  • София
Аз си приемам Pregnancy complex на Viridian от ден първи. Двама доктори ми ги одобриха. Не казаха, че трябва да ги взимам, но казаха 'давай, щом те кефи'.

# 550
Ейнджълче, много се радвам за твоя здрав и корав мъж.
Брех, много мъже нещо тия ноемврийци.
И аз нямам намерение сега да купувам каквото и да било. Лошото е, че нямам бебета около себе си и май ще трябва да се купува всичко ново. Ще пазарим към септември, октомври сякаш. Не ми се бърза никак с покупки.

# 551
Ма наистина много мъже станаха 😃 И на мен ми е прекалено рано за покупки... сега мисля за море! 🐳 Първо заслужена почивка,😃 пък на есен живот и здраве ще пазарувам! 🤪

# 552
Здравейте скъпи мами,
Хайде и аз да се запиша с едно момиченце 💕💕💕
Леко бременеене на всички!!!!

# 553
Аз да се оплача... Миналата седмица (11г.с.+6) правихме БХС и носната кост още не се виждаше. Докторката каза да отида една седмица по-късно и при 90% от пациентките се появявала дотогава, но днес бях (13г.с.) и все още не се виждаше Sad Пуснах пренатест и сега чакам резултати. Тези, които сте правили, за колко време горе-долу излизат? Иначе риска за Даун е 1:956, което е среден риск, но все пак ме притеснява тази носна кост.

# 554
Akroma, на мен ми взеха кръв петък, 15.05, и днес ми се обадиха, че резултатът е готов.
По принцип трябваше да излезе до 10 работни дни, но координаторката ми беше казала, че до петък най-късно ще е готов.
Стискам ти палци за добър резултат.

Общи условия

Активация на акаунт