НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 2

• 43 065
  • 727
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Много се обърках с тези термини, ще си се водя по последния си цикъл, въпреки че съм с късна овулация.
Няма какво да се объркваш, дори и овулацията да ти е късна разликата ще е не повече от 5-7дни. Другото е , че бебо ще се появи когато е готов Wink

# 616
  • Тук... някъде
При мен прегледа за БХС беше вагинален, защото съм с предна плацента и в 11+4г.с не можеше всичко ясно да се види с коремен.
РоЗи, за придърпването, което усещаш- ако е от ляво не е черен дроб, затова не се притеснявай.
MrsAlwaysRight, има едни спрейчета за нос и за гърло - Silvertuss, които са с прополис и сребърна вода и са подходящи за бременни.

# 617
Аз вече взех да се филмирам,но не усещам бебчо и много се тревожа.Вярно че съм предна плацента ,но все пак.......особено като ви чета как повечето сте започнали да усещате първи движения вече.. Sad Незнам как ще устискам още 2 седмици до прегледа.

# 618
  • Sofia
Звездичка, не се филмирай. Аз също не го усещам, с предна плацента съм и точно 17 гс.

Нямам време да пиша, момичета, но ви чета винаги. Моите оплаквания поотминаха и си ходя на работа. Остана ми еднократно повръщане сутрин като стана, но не ми е кофти. АГ ми изписа хапчета за киселини и нещата са що годе добре. Зависи с какво се храня. Пак ми става лошо от време на време, ама не е каквото беше. Сладко въобще не ме блазни, за което съм потресена. Аз преди умирах за сладко, виках си само да забременеяяяя... ама уви, ям само сладолед от време на време.

И важната инфо: АГ каза, че 100% е убедена, че ще имам момче и всичко с него е окей Heart  Така че се нареждам при мъжките мами. Joy Термина ми по ехограф се измести на 04.11.

# 619
Здравейте момичета! Прегледа за БХС го правят с коремен ехограф в повечето случаи нали?
Моя преглед мина с вагинален ехограф, заради позицията на матката ми. Докторката ми каза, че матката освен обърната е и силно килната на някъде, та на коремния ехограф излезе черен екран и не се виждаше бебе и се наложи другия. Не е препоръчително, освен в краен случай.

# 620
Мен репродуктивния специалист си ме преглежда с вагинален (последен преглед 12+ г.с), а АГ по ЖК с коремен.

# 621
Моят преглед в 6 г.с. беше с вагинален, после в 8ма и 12та (БХС) с коремен.
Последният в 15г.с. пак с вагинален - АГто искаше „да види някои работи по-хубаво”.
Както ми кажат - така. Те преценяват.

# 622
  • София
При мен от 10гс насам гледат бебетата с коремен. Шийката обаче мерят с вагинален, с коремния не може да се измери точно.

# 623
Да, едното „нещо” беше шийката. Не ми каза колко сантиметра е, а само, че е идеална.

# 624
  • София
Другото нещо, което гледат с вагинален, е ако е ниска плацентата, колко е ниска и дали настъпва шийката. Обикновено с напредването на бременността и увеличаването на матката плацентата се вдига.

Да се отчета и аз - днес бях на преглед, в 18+4, бебките растат. Едната е 293г, другата е 268г. И двете са се обърнали с гръб, затова не ги усещам. Но мога да ги чеша по гръбчетата Joy

# 625
Моята е висока и предна, точно на последния преглед ми казаха. Тя, докторката, толкова неща ми каза, от които 90% хубави, че нищо не запомних, а сега само се усмихвам, че всичко е наред. Simple Smile

# 626
Аз съм с обърната матка и до 10г.с. ме гледаха с вагинален. На БХС ми каза "дай да видим през корема дали ще се види, че не искам да те мъча". От товага само с коремен. С предна плацента съм, не помня да ми е казвала дали е ниска или висока. Много зависи и от това къде е бебока, забелязвам, че ме гледа под пъпа ниско, предполагам, че е ниска. Каза ми само, че е добре развита плацента и да не се притеснявам, че още не го усещам, но както споменах мисля, че го. Определено всеки по различен начин го усеща и изживява, когато го видя на екрана забравям всякакви въпроси, а после и какво ми е казала 😁. Моя приятелка ми каза, че майка й като била бременна с нея(голямо бебе) почти не я е усещала и постоянно я ръчкала да види дали е жива 😂. Явно е по-спокойно бебе, а сега много обича да спи, може да има връзка. 😂

# 627
На този етап матката е с размер някъде до около 2-3 пръста под пъпа всичко като усещане над пъпа със сигурност не е бебе 😁 Аз съм крайно нечувствителна явно такива разни припърхвания като пеперуда и къркорения хич не съм ги усещала и сега не мисля, че ще ги усетя. 😁😁 Помня с първата бременност първите пъти, когато бях сигурна, че е бебето, беше като се приведа много над бюрото на работа и се почва едно побутване все едно отвътре да си сменя позата, че не му е комфортно.

# 628
Здравейте момичета, и аз днес бях на преглед в 15г.с., вече 100% е момче. 👶🏼
- “Видях му чуркатааа” каза доктора 😁
Всичко е наред (шийка, плацента, кръвно, бебе), само “менструалните” ми болки си продължават... каза да спирам постепенно Утрогестана и да започвам Диаспорал. 🤷🏻♀ Чакам утре резултати от микробиология. 💐

# 629
Здравейте. Включвам се и аз към темата. Термин-05.11, предполагаем пол-момиченца(близнаци) Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт