НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 2

• 43 028
  • 727
  •   1
Отговори
# 75
За връзката между прогестерона и момчетата - има май някакви проучвания - не знам колко актуални- че ако бременната приема прогестерон има риск за плода да получи хипоспадия - това е вид вроден дефект на уретрата - отворчето не е на върха на пениса, а по-встрани. Питала съм АГ-та, но са ме уверявали че няма риск от приема на прогестерон и до по- късно седмици и че се раждат здрави момченца.  Особено когато бременността е рискова, защото прогестерона е важен за самото запазване на бременността. За по-сигурно може да се правят прегледи при специалист по фетална морфология - там на УЗ може да се види дали го има този дефект или не, но така или иначе се лекува оперативно, а когато е в слаба форма даже не винаги се налга лечение и не пречи на фертилитета. С две думи - това с прогестерона и момчетата ми го обясниха че е по- скоро нещо като малко вероятно и да не се панирам.

# 76
  • София
Аз също бях с висока доза прогестерон, след инвитро. При изследване бях над горната референтна стойност. Спирах постепенно - първо инжекциите, после намалих вагиналните. Чакам да измерим шийката, ако е ок да спра и тях.

При бременност прогестеронът трябва да се спира постепенно.

# 77
Благодаря, момичета. И на мен ми предписа утрогестан, само че орално. Струва ми се малко странно, защото май всички сте с вагинални капсули?

# 78
Благодаря, момичета. И на мен ми предписа утрогестан, само че орално. Струва ми се малко странно, защото май всички сте с вагинални капсули?

Ами на мен ми обясниха че вагинално се усвоявал по-добре и по-бързо, а орално не толкова добре и имало странични ефекти като замаяност, прилошаване...

# 79
Аз го пия орално от 7 г.с - сега съм 12г.с + 5 дни , изписаха ми го , защото имах кафеникаво зацапване и го пия и до ден днешен, аг каза още седмица. Първо пиех 3х2, след което 2 седмици след това започнах само по две вечер и сега ще ги спирам след седмица, а малко май ме е страх ConfusedGrinning
Нямам никакви страничну ефекти, нито ми е лошо, нито замаяно, нито нещо външно имам проблеми, чувствам се много добре , не се притеснявай Simple Smile

# 80
Здравейте момичета моите изследвания от БХС излязоха, но не разбрах защо има на 2 места написани резултати един път спямо възрастта, а на др пише бременна жена. Ще пусна снимчица
Скрит текст:
Трябва ли да ме притеснява това "1 от 1300"? Доки каза, че всичко е ок.
ПС Диди чудничко си се справила с темата, не знам какво ще правим без теб ако отидеш при октомврийките

# 81
ТВОИТЕ резултати с в * РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА * и според мен са супер 🤗
А 1:1300 е ориентир и означава ПО ПРИНЦИП риска на жена на твоите години (Възрастов риск) да роди дете с Даун 💋

# 82
Cve7i и да отида при октомврийките ще е накрая. Както казах искам си скорпитата и ще ги стискам колкото мога Grinning
Редактирам се излезе ми прена теста, всичко е наред и чакаме момченца Simple Smile))

# 83

Момичета, последните три стойности, които не знам точно какво означават ниски ли са ? Писах и на аг

# 84
Здравейте момичета моите изследвания от БХС излязоха, но не разбрах защо има на 2 места написани резултати един път спямо възрастта, а на др пише бременна жена. Ще пусна снимчица
Скрит текст:
Трябва ли да ме притеснява това "1 от 1300"? Доки каза, че всичко е ок.
ПС Диди чудничко си се справила с темата, не знам какво ще правим без теб ако отидеш при октомврийките
Здравей, в коя г.с. си го направи. Питам за сравнение. Аз вчера бях за регистрация 12г.с+4дни и АГ каза, че ми е направила една безплатна ФМ все едно. Измери бебчето 6,6см, носна костница 0.28мм и нухална транслуенция 1,43. Каза, че всичко е наред. От това което съм чела също мисля, че е добре. Сега чакам резултатите от БХС, кръв и урина, че до сега не са ми пускали

# 85
AlisV, NT (нухална транслуценция) знам че трабва да е ниска и аз се притесних дали има минимум, защото моята е 0,5мм. Важното е да е под 2,5-3мм (като четох, че от 2.5 до 3 се води пак рисков, нищо че е в граница). Другите не знам и аз какво са.
Честити момченца Диди
Teodora Tonkova 645802 бях в 12+0, и според това което аз знам влиза в нормата, моето бобче беше по-мъничко (5,24см) ама имаме и 4 дни разлика те сега с минутите растат. Бях чела, че трябва да е 6см в 12 седмица, предвид че аз съм 1,65 мисля че може е да дребничко като мен.
Ох вече започнах да мисля за покупки, добре че нищо не работи, че щях да съм започнала вече.. а ние дори не знаем пола още Smile

# 86
Диди благодарим за новата тема
Може да запишеш и мен. 13+3 г.с очакван термин 01/11/2020
Първа бременност , 33 години

# 87
Здравейте, момичета! Ако не е късно бих искала да се запиша - чакано бебе номер 3 (батко на 18 г. и кака 👶😂 на 1,2 г.). Аз съм на 40 год. от София, 10 седмици и 2 дни, термин 24.11.2020. Надявам се да видим пола на бебо на ранната ФМ, която ще е към 12-13.05.

# 88
За колко дни ви излезнаха резултатите от Прена теста ? Притеснявам се , че идват и почивни дни и кой знае кога ще стане готов моя , а го направихме днес

# 89
Момичета, ще ви добавя в следващата тема, вече не мога да редактирам тази.
ivanamar, за 5 работни дни излезе моят

Общи условия

Активация на акаунт