НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 2

• 43 058
  • 727
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
Нали?! Изплатиха ми болничен предния месец, това би трябвало да означава,че имам право на направление ?

Според мен имаш но за всеки случай си изчисти 3те неплатени месеци от 2019 за да нямаш проблеми

# 106
По принцип и само факта, че при проверка в системата се водиш с непрекъснати права значи, че имаш право на направление. Не знам този казус е много странен, по наредба би трябвало да си с прекъснати, но в системата излиза друго. Но да те гледат да няма повече от 3 месеца неплатени за последните 36месеца. И аз мисля, че е най-добре да изчистиш 3те месеца за 2019г. преди да са се усетили и да ти прекъснат правата, защото после,  за да ги възстановят ще те накарат да платиш всичко 5 години назад.

# 107
Нали?! Изплатиха ми болничен предния месец, това би трябвало да означава,че имам право на направление ?
Болнични плащат и на неусигурени, двете неща нямат общо мисля.

# 108
Добре, значи като за начало ще си платя за 2019 трите месеца и ще взема направление. Ако има проблем ще си платя всичките, много ви благодаря момичета 🌸🌸 А колко са на месец здравните ?

# 109
В сайта на НАП има калкулатор ще ти изчисли точно за конкретните месеци. Но е нещо като 18-20 лв. на месец.

# 110
  • София
Нони,
Синдромите на Търнър и Патау са описани като тризомия 13 и 18.
Според мен всичко е наред. Ако не беше, щяха да ти се обадят да обсъдите проблемите.
Flowers Hibiscus

Момичета и моя БХС излезе, но не виждам вероятностите за болест на Търнър и триплоидия немоларна. На пръв поглед ме притесняват тези резултати. Вие как мислите?

# 111
Момичета, аз пропуснах да се запиша на първа страница, защото си изчаквах прегледа днес. Вече съм 13г.с, имаше големи закъснения с прегледите, моят закъснея с почти час и не можах да се сдържа и отидох до тоалетна преди прегледа. Само моят преглед ли беше изключително болезнен със супер натискане върху корема? Направо ми идеше да рева, ужасно беше, едва успя да измери всичко. Сега ще чакам писмо до две седмици с резултатите, а ако намерят проблем, ще ми звъннат до три дни. Тук няма вариант да предположат пол толкова рано, ще ходя пак на частно към 16та седмица. Иначе съм от Пловдив, на 27 години и чакам да премине карантината и да се връщаме в България.

# 112
Честно казано ми е много странно защо такива случаи със силно притискане на корема?! По-добра видимост или..?! Мен не ме е боляло досега на преглед, но чета вече за няколко такива случая.

# 113
Мисля, че й беше трудно да го огледа от всички страни, караше ме да кашлям и да се раздвижвам, не можеше да измери всичко както трябва. Може да е било и проблем, че не бях с пълен мехур, но беше голямо натискане, не се търпеше, не смеех да си поема въздух. Ама нищо, дано поне резултатите са добри.

# 114
Момичета, тези от вас които минават КПП  за прегледи в друг град, какво ви искат?
Предстои ми преглед ФМ и трябва да пътувам от Пазарджик за Пловдив.

# 115
Здравей. Аз пътувам от Шумен за Варна.
По принцип попълвам декларация с основание по медицински причини.
За първи път този вторник искаха да попълня име и телефонен номер на доктора.
Успех ти желая Flowers Four Leaf Clover

# 116
Нони,
Според мен всичко е наред. Ако не беше, щяха да ти се обадят да обсъдите проблемите.
Flowers Hibiscus

Момичета и моя БХС излезе, но не виждам вероятностите за болест на Търнър и триплоидия немоларна. На пръв поглед ме притесняват тези резултати. Вие как мислите?

Дели, тризомия 18 не е ли болест на Едуардс или аз се бъркам Rolling Eyes? Дано да си права и всичко да е наред, но рискове от сорта 1:500, 1:300 си ме плашат. А дори и 1:1000

# 117
Момичета, тези от вас които минават КПП  за прегледи в друг град, какво ви искат?
Предстои ми преглед ФМ и трябва да пътувам от Пазарджик за Пловдив.
Влизам за преглед постоянно в Пловдив. Всеки път представям декларация с причина бременност и отдолу медицински преглед. Веднъж единият полицай погледна леко, дали имам корем Joy, ама още няма видим.
Никога не съм имала проблем. Като ходих на ФМ ми бяха изпратили от кабинета служебна бележка, но не се наложи да я ползвам. От града излизам само с лична карта, но винаги имам и попълнена декларация, понякога си я взимат и на излизане.
Аз съм от октомврийските мами, ама съм с единия крак в ноември и ви чета редовно и с удоволствие.

# 118
  • Burgas
Здравейте, дали има мами от Бургас.

# 119
  • София
Нони, права си, 18 е Едуард, объркала съм се.
Но първоначалния риск не го гледай, това е статистиката. Гледай изчисления - той е когато върху статистиката наложат данните от измерването на бебето + данните от кръвните показатели. Прочети си внимателно коментара под тези резултати, те са го описали много добре.

Аз правих единия БХС при Стратиева в света Петка /Оскар клиник, той е в същия формат като твоя от Янкова. Като звънях за резултатите, ми казаха че няма проблем, ако имало проблем щели да ми звъннат. Самата Стратиева след прегледа ми каза същото, че няма проблем.

При мен резултата от двата БХС се припокриват. Аз правих 2, за да съм сигурна че ще огледат добре и двете бебета. Вторият преглед беше с обикновен БХС в Майчин дом. Там има Търнър и триплоидия, но тя е само статистика.

Нони,
Flowers Hibiscus

Дели, тризомия 18 не е ли болест на Едуардс или аз се бъркам Rolling Eyes? Дано да си права и всичко да е наред, но рискове от сорта 1:500, 1:300 си ме плашат. А дори и 1:1000

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 11:23 от delisardeli

Общи условия

Активация на акаунт