Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 11

• 35 467
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
Мила, няма глупави въпроси Heart
Питай за всичко за което се сетиш, на среща сме!
Виж пак нивата на вит Д, той е важен, ако пак е близо до долна граница си го пий, не го спирай по време на бременността.

# 331
  • София
Амнистия, тихичко честито.

На мен 4 лекари ми казаха - до 12гс само фолат и витД. След това комбинирани витамини и др. добавки.

Стискам палци Flowers Hibiscus

# 332
В12 е хубаво да го спреш до 12 сед. Вит. Д може да си го пиеш.

# 333
  • Варна
Благодаря Simple Smile

А АП/Натаспин до тогава да вземам ли? До февруари т.г. всеки ден пиех Натаспин - предписан за болест на Рейно, после обаче го спрях и започнах да пия от 15-25 ден АП по предписание на доц. Конова, която ми даде право на избор - или едното или другото, но беше повече за аспирина.

Амнистия, тихичко честито.

На мен 4 лекари ми казаха - до 12гс само фолат и витД. След това комбинирани витамини и др. добавки.

Стискам палци Flowers Hibiscus

# 334
  • София
Аз пиех АП до около 5гс, когато почнах да прицапвам от него и го спрях, останах само на фракси. До момента (24гс) не се е наложило да го включвам пак - нито заради риск от прееклампсия, нито заради влошен кръвоток.

Натаспин е много ново лекарство, намирам инфо само на сайта му. Не намирам клинични проучвания за nattokinase - активното му вещество.

# 335
Аз съм го пила преди време, нямах странични ефекти, друго не знам.. Сега пак ми го дадоха вместо аспирин, защото вторият дразни стомаха. Но засега си пия аспирин...

Момичета, има ли шанс клексана да се натрупа и да се окаже, че дозата ми е голяма? Какво и кога се изследва, за да се разбере?

# 336
  • София
Клексан действа 24ч, за разлика от аспирина, който се натрупва защото действа около 72ч.

Дозата на НМХ се проследява с изследване на антиХа около 4ч след поставяне на инжекцията.

Прочети първа страница на темата, там всичко това го пише.

# 337
Ще чета, надявам се и АГто да каже. Клексан плюс аспирин не е ли твърде много? Притеснявам се, че от това разреждане на кръвта, ще ми спада кръвното, а то и без това е много ниско.. постоянно пия айрян със сол, защото ми се вие свят иначе..

# 338
  • София
Антикоагулантите нямат нищо общо с кръвното. Аз също съм с ниско кръвно, винаги си нося нещо сладко и нещо за ядене в чантата, + вода задължително. Това го правя и без да съм бременна.

Пиеш това, което са ти изписали, ако е необходимо, терапията се променя в хода на бременността. Действието при всеки е различно и няма смисъл да се сравняваме.

Клексан е антикоагулант, не минава през плацентата, аспирин протект е антиагрегант, минава през плацентата. Двете неща имат различно действие и затова се комбинират.

# 339
  • UK
Ще чета, надявам се и АГто да каже. Клексан плюс аспирин не е ли твърде много? Притеснявам се, че от това разреждане на кръвта, ще ми спада кръвното, а то и без това е много ниско.. постоянно пия айрян със сол, защото ми се вие свят иначе..
Всеки организъм е различен, аз съм на аспирин и Клексан и също съм с ниско кръвно но не се
е променило от терапията!

# 340
Много ви благодаря! Личи си кой е запознат отдавна Grinning аз от 2 седмици знам що е то тромбофилия...
Ще питам и тук от коя аптека ви е най-евтин клексана?

# 341
защо го спираме б12? Аз си бях изследвала витамините точно преди да забременея и като отидох при Русев с новината той каза да си продължа приема и на д3 и на б12, за да поддържам нивата. Приемам и пренатални (лилавите) на витамин код и Калчев също вчера одобри а съм 6 гс. И Сигридов така ми е написал даже пренаталните от 1 таблетка ги увеличих на 3, колкото им е дозата реално, защото каза че при бременност ще ми е малко 1

# 342
Моля препоръчайте ми хематолог, който се занимава с тромбофилия, във Варна.
Благодаря.

# 343
Предоставям актуална информация  за изследване на Анти-ха в НКБ: може да стане без консултация, но пак трябва предварително записване за лабораторията. Записаха ме за вземане на кръв на 15 юли като първия възможен час за консултация при професор Паскалева беше в началото на август. Трябва поне 5 дни да слагам инжекцията в един и същи час съобразно предвиденото вземане на кръв, което да е 4 часа (+-10-15')  след НМХ, за да може да е достоверно.

# 344
  • София
Именно Калчев и анестезиоложката Христова (която прави вливките на някои от пациентите на Сигридов) бяха двама от 4-те лекари, които ми казаха да не взимам нищо освен фолат и витД до БХС.

За Б12 и от други хора бях чувала, че не се пие в първи триместър. Не знам какво е обяснението.

защо го спираме б12? Аз си бях изследвала витамините точно преди да забременея и като отидох при Русев с новината той каза да си продължа приема и на д3 и на б12, за да поддържам нивата. Приемам и пренатални (лилавите) на витамин код и Калчев също вчера одобри а съм 6 гс. И Сигридов така ми е написал даже пренаталните от 1 таблетка ги увеличих на 3, колкото им е дозата реално, защото каза че при бременност ще ми е малко 1

Общи условия

Активация на акаунт