Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 11

• 35 459
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
От други коментари във форума оставам с впечатлението, че Паскалева не приема ,
 PAI и АСЕ като особено опасни мутации и често даже не назначава лечение. Пък и при нея майче се чака доста за час, а на тебе сега ти трябва преглед.
Може да пробваш да минеш през спешния кабинет на някоя болница ако си от София. Ей така, заради това увеличено зацапване и да видиш какво ще ти кажат.
Моят съвет е само, ако си начална бременност, първо да помолиш да те прегледат с коремен ехограф. Да не те човъркат много с вагиналния. Уж е безочасно, но при зацапване аз си имам едно на ум.

# 361
Извинявай, Дели. 8 седмица и 3 дни, всеки ден пия аспирин по 150мг заради артериалното налягане, което беше лошо. Бия и клексан. Моята АГ е добра, но мисля, че малко се презастрахова. Днес примерно не пия никакви витамини, дори фолиева и значително по-малко ми се гади.

# 362
Не съм компетентна ,но и аз съм чувала,че кървенето е от аспирина.Отделно примерно аз имам непоносимост към него и подобни и много повръщам/това във връзка с гаденето/

# 363
  • София
8 седмица и 3 дни, всеки ден пия аспирин по 150мг заради артериалното налягане, което беше лошо. Бия и клексан.

150 мг аспирин всеки ден е адски много за 8 седмица.
Фолат трябва да пиеш. Други витамини - след 12гс. Гаденето е нормално. Flowers Hibiscus

# 364
DiaSla, за гаденето може да вземеш вомитусхил, но не дей да пропускаш и ден без фолиева киселина.
Потърси второ мнение за дозата на АП и на мен ми се струва доста висока

# 365
Много ви благодаря, да може и от аспирина да ми се гади. Днес е значително по-малко, търпи се иначе. Но имам усещането, че от фолиевата ми се гади. В Банско има само тази обикновенната, тук сме малко на село Simple Smile а фолатът е >20, при реф. Стойности макс 20.5. даже ми се струва завишен. Аз приемам и храни, които съдържат фолиева, натурална. Трябва да потърся втори мнение, но в момента хич не ми се пътува до Сф. Иначе ако спра аспирина и през 10дни следим кръвотока, пак е решение, нали?

# 366
Вместо аспирин пий натаспин, но първо я питай разбира се.
Момичета, интересно, но при мен АГто (в Щерев) ми изписа терапията от клексан и аспирин. Хематоложката каза, че само за 4G-4G,плюс хетерозиготните за фолиева и витБ, не са нужни инжекции.
Все пак реших да бия клексан като презастраховане. Не знам коя е права, но виждам, че и тук биете инжекции с моите мутации. Нали клексана няма начин да навреди?
А пък гинеколога по НЗОК като видя резултатите за тромбофилия и каза "Е и?! Спокойно." Трима лекари, три мнения..

# 367
  • София
Виж дали има неофолик Мета, тя е на същата фирма. Може да питаш дали могат да ти поръчат в аптеката.
Според мен спри или разреди аспирина и следи как ще ти реагира организма.
В крайна сметка оставаш на НМХ, няма за какво да се притесняваш.
Кръвотока следи на 2 седмици.

Ян, аспиринът може да направи доста бели, за разлика от Клексан.
Всеки доктор има различно виждане и всеки организъм реагира по различен начин.
Аз също съм 4g-4g, аспирина не ми понесе и го спрях, на фракси съм. Кръвотока засега е перфектен.

# 368
За аспирина бяха на едно мнение, за клексана се различават. Едната каза без, другата със. Та реших да го слагам, знам ли кой е прав...
А по принцип на колко време е добре да ее следи кръвотока? Бях в 13г.с,после ми казаха почти в 17г.с да ида. Засега всичко е ок, но ме е страх да не е твърде дълго това време? Уж имам доверие в болницата и лекаря, но..

# 369
Много ви благодаря, момичета! Безценни сте. И аз се чудя за тоя клексан, но ще го бия, т.е. два три дни няма нито да бия клексан, нито да пия аспирин, после отивам на преглед и преценяваме. Засега, при моята АГ, не мога да ходя до София. Но наистина си мисля, че ми се гади от фолиевата. Дори като си помисля за нея, ми става кофти. В тоя ред на мисли, някой знае ли какви са реф. стойности за бременни? Сега гледах в спанака, зелето и карфиола колко много фолат има, при това етествен.
Но за момента ще почивам да се закрепи ембриончето, а явно терапията си е тънкост докато се нагласи, понякога си мисля, че нямам нужда от нищо, но изпълнявам каквото ми кажат.

# 370
  • София
Аз се следя при двама фетални на всеки две седмици, редувам ги.
По време на БХС бях и при трети АГ, но отпадна.
На един лекар и една болница се доверих с предишната бременност, няма да повторя тази грешка.
С близнаци съм, на години съм, не мога да рискувам повече.

# 371
Мен за фолиевата киселина ме предупредиха да не приемам ако е над референтни стойности. Попитай твоята лекарка как да процедираш.

# 372
DiaSia, какви витамини приемаш? Давам пример - с първата бременност Аг каза аз да си избера каквито искам и ползвах Pregnacare.

Обаче сега забелязах, че на упътването са предупредили, че не са подходящи за жени на антикуагилантна терапия

цитат Тъй като Pregnacare® съдържа витамин К, ако примате антикуагуланти не приемайте Pregnacare® с изключение на изричния съвет на вашия лекар.

# 373
  • София
Pregnacare не са подходящи при мутация в MTHFR, формите на Б9 и Б12 са синтетични.

# 374
По принци с предната бременност не знаех за тробофилията. В последствие вече знам, че там нямам “бъг”  Simple Smile

Покрай анемията ми назначиха изследване на Б12 (374 излезе) и леко профилактично ще вземам сега

Пропуснах да споделя.. понеже хемоглобинът продължи да пада, сложиха ме на системи Simple Smile Признавам си, освестих се и не съм парцал като преди

Скрит текст:
ако някой има отзиви за Солгар и по-конкретно как точно се приема , ще съм благодарна

Общи условия

Активация на акаунт