Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 11

• 34 701
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
От както разбрах след две загуби, че съм с тромбофилия и вече имам назначена терапия съм се отчаяла малко. През нощта сънувам все как си правя инжекции. Може би защото изпитвам ужас и страх към игли. Въпросът ми е някоя от вас правила ли си е инжекции още преди да забременее. Искам да пробвам да си направя една-две, да мина през това и да си спестя този стрес в началото на бременността. Да знам колко боли и ще се справя ли...

Не се филмирай, не боли и не е страшно. Не се поставят преди бременност, а и реално първите няколко са “най-трудни”, защото човек го е страх и му е непознато. После свикваш и става 2-минутна рутина сутрин, която изобщо не те затормозява

# 571
dimi, и мен много ме е страх, затова приятеля ми ги бие. Честно казано май зависи и от препарата, който навлиза под кожата, и от иглата. Мен клексана много ме болеше и ревях, сега фраксито не го усещам. Направо ми олекна супер много с него. Така че и да си биеш нещо,сигурно няма да е същото. Аз от взимане на кръв не се плаша и никога не съм усетила игла и болка. Но като дойде време за инжекциите ми сега, много се бях отчаяла заради болката.
Сега хич не ми прави впечатление. Според мен като му дойде времето ще биеш, сега няма смисъл да се бодеш за тренинг.

# 572
  • София
Deli, trace не означава ли, че има белтък в урината?

Trace означава, че има следи от белтък.

Оп, моя грешка, не съм догледала. Мерси, момичета, че гледате и вие.
Ако е trace трябва да изследваш 24ч урина. Консултирай се с АГ.

# 573
Момичета, излязоха ми резултатите от тромбофилия и от ЦМВ, но нищо не разбирам. Ако някой може да ми съдейства бих била благодарна.

# 574
  • София
От генетичното изследване за тромбофилия имаш хомозигот по мутантен алел на PAI (цял дефектен ген) и хетерозигот по MTHFR (половин дефектен ген). Потърси специалист за назначаване на терапия при бременност, също провери нивата на витамините Б9 и Б12 и при ниски нива приемай само метилирани форми. На първа страница на темата има по-подробна информация.

За резултатите от CMV се консултирай със специалист, защото са положителни, имаш активна инфекция или реинфекция. Прочети тук: https://www.lina-bg.com/bg/%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B5% … -igg-anti-cmv-igg

# 575
Благодаря, а дали това е възможно да е причина за миседа.
От генетичното изследване за тромбофилия имаш хомозигот по мутантен алел на PAI (цял дефектен ген) и хетерозигот по MTHFR (половин дефектен ген). Потърси специалист за назначаване на терапия при бременност, също провери нивата на витамините Б9 и Б12 и при ниски нива приемай само метилирани форми. На първа страница на темата има по-подробна информация.

За резултатите от CMV се консултирай със специалист, защото са положителни, имаш активна инфекция или реинфекция. Прочети тук: https://www.lina-bg.com/bg/%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B5% … -igg-anti-cmv-igg

# 576
От както разбрах след две загуби, че съм с тромбофилия и вече имам назначена терапия съм се отчаяла малко. През нощта сънувам все как си правя инжекции. Може би защото изпитвам ужас и страх към игли. Въпросът ми е някоя от вас правила ли си е инжекции още преди да забременее. Искам да пробвам да си направя една-две, да мина през това и да си спестя този стрес в началото на бременността. Да знам колко боли и ще се справя ли...
Като човек които има страх от игли и аха да припадне при вземането на кръв от страх(имам страх от игла за шиене) , мога да кажа, че при нужда всичко се преодолява. Пред това да мина отново през К и психическата болка, стискам зъби и бия инжекцията. Ако се поставя правилно, не боли и нищо не се усеща.

# 577
Lady12 бременна ли си? За CMV трябва да се консултираш с вирусолог или следящия те АГ. От резултатите виждам, че имаш първична инфекция. Боли ли те гърло и мускули? При първична инфекция и то по време на бременност е опасно. Аз миналата година я прекарах по време на бременност без да разбера. Боляха ме гърлото 3 месеца и мускулатурата на краката. Дали заради него или тромбофилията, сърдечната дейност спря. Изследвах се едва 3 месеца след това и се оказа, че инфекцията не е активна в този момент, но съм я прекарала скоро поради малкия брой натрупани антитела.

# 578
Имам мисед преди 2 месеца в 8ма седмица. В интерес на истината гърлото не ме боли, но пък имам отпадналост и слабост в мускулите. Сега разбирам от какво е. Чакам си консулта с АГ довечера и се чудя дали  ЦМВ или тромбофилията са довели до аборта. Не знаех въобще дали е възможно да е причина за аборт това.

Lady12 бременна ли си? За CMV трябва да се консултираш с вирусолог или следящия те АГ. От резултатите виждам, че имаш първична инфекция. Боли ли те гърло и мускули? При първична инфекция и то по време на бременност е опасно. Аз миналата година я прекарах по време на бременност без да разбера. Боляха ме гърлото 3 месеца и мускулатурата на краката. Дали заради него или тромбофилията, сърдечната дейност спря. Изследвах се едва 3 месеца след това и се оказа, че инфекцията не е активна в този момент, но съм я прекарала скоро поради малкия брой натрупани антитела.

# 579
Имам мисед преди 2 месеца в 8ма седмица. В интерес на истината гърлото не ме боли, но пък имам отпадналост и слабост в мускулите. Сега разбирам от какво е. Чакам си консулта с АГ довечера и се чудя дали  ЦМВ или тромбофилията са довели до аборта. Не знаех въобще дали е възможно да е причина за аборт това.

Изследвай и НК клетки. Аз също имам мисед в 8 седмица и късна загуба в 23 седмица оказа се освен тромбофилия и завишени НК клетки

# 580
Аз отдавна се чудя дали трябва да изследвам НК клетки. В общи линии сама си назначавам изследвания, АГ не ме праща за нищо.
Искам да ви питам има ли смисъл да ги изследвам след като вече съм на терапия с фраксито? В смисъл ако за завишени, терапията помага ли или не е насочена към тях? Защото в стари теми съм чела че се назначава фраксипарин за НК клетки. Аз съм в 4 месец, мислите ли, че е добре да пусна за всеки случай едно изследване или е късно/или пък терапията ми е ок?

# 581
  • София
Yan, нк клетките имат отношение към ранната имплантация. За тях обикновено се назначават вливки - имуноглобулин или интралипид. Фраксипарин се назначава при тромбофилия, вродена или придобита, и няма нищо общо с нк клетките.

# 582
Много благодаря! Не съм разбрала нещата.. Значи вече в 4 месец няма смисъл да ги изследвам?

# 583
  • София
В 4 месец имаш напълно завършена плацента, НК клетки са важни в 4-8гс.

# 584
  • София
Аз имам твоите мутации. Пуснах допълнително ACE и Фактор 13, там също излязох хетерозигот. Заключението е, че всички заедно имат кумулативен ефект и се повишава рискът от тромбоза. Най-добре пусни другите два, защото хетерозигот по PAI се интерпретира с тях и тогава на консултация.
И аз съм с Pai и искам да си ги пусна. Освен в Геника, другаде има ли възможност да посочиш кои мутации да ти изследват?

Общи условия

Активация на акаунт