Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 11

• 35 475
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
Момичета, колко време след раждането бихте Фракси?

# 316
Forest rain, аз 3 дена след секциото.
Водя се с нискорискови мутации обаче.
Ако имапроблем с Протромбин или Лайден предполагам е повече Simple Smile

# 317
Аз съм хетерозигот по Лайден и ще бия 2 седмици след раждането.

# 318
Вчера сложих първата инжекция клексан. Болеше адски много, разревах се от болката. Кажете някой трик как да не боли толкова, че не си представям така всеки ден Close всичко направихме по листовка - на 90 градуса иглата и бавно. Ужас.. Мислех да си взема спрей лидокаин.

# 319
Здравейте, може ли да ми кажете с какви изследвания сте ходили при д-р Русев. Rolling Eyes
Имам пълния пакет генетични, ще имам и готови за прегледа -изследване на витВ12, витD, желязо, фолиева, пакет ЩЗ ... но не чудя и какви други трябва да занеса.
Притеснява ме , че имам час непосредствено преди неговата отпуска и ми се ще да отида с нужния стартов пакет изследвания.

# 320
Не сте я сложили на правилното място- трябва да е на корема, на място с мазнинка, да се захване гънка. В ръцете и краката е по-болезнено. Не трябва да се слагат в мускул.  Аз ги слагам под лек ъгъл. Ако сте уцелили кръвоносен съд може да боли, иначе не. По принцип се усеща още при първоначалния натиск на иглата дали е уцелено чувствително място- ако усетя болка, още преди да забия иглата спирам и премествам с няколко милиметра. И после лекарството се вкарва бавно. Аз слагам фракси и не боли изобщо, знам че на клексан иглите са дори по-фини. Не може да ползвате лидокаин 9 месеца и то бременна, дори изобщо не съм убедена и за еднократна употреба дали е безопасен- всичко минава през кожата и каквото мажете, може да навреди на бебето

# 321
  • UK
Вчера сложих първата инжекция клексан. Болеше адски много, разревах се от болката. Кажете някой трик как да не боли толкова, че не си представям така всеки ден Close всичко направихме по листовка - на 90 градуса иглата и бавно. Ужас.. Мислех да си взема спрей лидокаин.
Обтрий мястото с кубче лед за около минута и гънката да е добре захваната! Аз така процедирам
и не усещам нито иглата нито Клексана!:wink:

# 322
С Клексан мен ме боли при навлизане на медикамента, понякога повече, понякога по- малко. Отделно, че на корема имам от двете страни на пъпа по съвсем малко място, къдеето успявам да хвана гънка и се налага горе долу на едни и същи места да слагм инжекциите, но няма как. Моята кожа е доста плътна и понякога иглата отскача и не иска да влезе 😀🙈 но болката си я имам винаги, примирила съм се и си търпя.

# 323
Аз се престраших да почна в краката, защото корема вече е доста опънат и няма как да стисна. Не е толкова ужасно - просто трябва да се пробва къде боли и къде не. Не забивам на 90 градуса иглата, а под лек наклон и към края на лекарството почвам леко да я изваждам.

# 324
А как да разбера дали има мускул отдолу под избраното място? Никога не са ми били инжекции.. Сега имам червено кърваво петно от снощи.. И цялата игла ли влиза?

# 325
И аз се притеснявах за мускулите но мед.сестра ми каза че са по надълбоко и няма как да се стигнат с 2см игличка. За мускулните иглите са ок. 5см...На корема подкожието е ок. 3см, на краката не знам, но ако бодеш по-месестите части от външната страна би трябвало да е ок. Може би си уцелила кръвоносен съд просто и е станал хематом. Пробвай първо как влиза иглата - ако усетиш болка търси друго място. Или помоли мед. сестра да ти покаже за по-сигурно.

# 326
Здравейте момичета, някоя от вас приемала ли е през бременността НатАспин - имам ниско рискови мутации и друго не съм слагала. Колко време преди раждането /ще бъда секцио/ трябва да се спре НатАспина и пие ли се след раждането. Предварително ви благодаря.

# 327
  • Варна
Момичета, с положителен тест съм в почти пета седмица. Не знам дали да се радвам или да изчакам още малко, т.к. при предишните случаи 5-6 седмица при мен бяха критичните. Този път се усещам по по-различен начин, но ще видим... На АГ мисля да ида другата седмица, още си търся специалист в тромбофилии във Варна.
Мъжът ми се размина с изследванията за сега - бяхме планирали да ги прави този месец, но при наличие на две ясни и дебели чертички и то още преди закъснението, решихме да отложим 😁

Искам да започна прием на витамини за бременни заедно с метилираните Б9 и Б12, които пия от година.
Вие какви приемате?

И още един въпрос. Нормално ли е да има болки от време на време? Не става въпрос за онези придърпващите. Снощи имах пронизваща болка ниско долу, която продължи като болка в първи ден на цикъл. Почти не съм спала от болката и от притеснение...
Стискайте палци всичко да е наред!

# 328
Честито и успех Heart
За болките пий но шпа при нужда по 2 наведнъж, но не повече от 6 хапченца за деня.
За витамини за бременни бих те посъветвала да изчакаш (освен фолиевата киселина, нея я почвай веднага, ако вече не си) първо че е рано, второ че според мен се пият такива само при дефицит. Може да изследваш вит В и Д и при нужда да почнеш с тях.

# 329
  • Варна
Благодаря, Лали. Фолиева, Б12 и Д3 вземам от година. Имах дефицити. От месец съм спряла Д3, но другите си ги вземам редовно.
Страшно много се вълнувам и искам този път всичко да мине без проблеми.
Прощавайте ако въпросите ми ви се струват глупави Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт