Доктор Иван Сигридов # 3

• 55 283
  • 847
  •   1
Отговори
# 165
аз също се включвам пренатеста за даун е супер точен , на мен ми излезна че е с даун ( точно когато Сигридов ме уверяваше да не давам тогава 2.000 лв за теста защото нямала съм даун ) и после правих и амнио за да затвърди и да го махна ,

# 166
  • София
Диа, а след ФМ в Надежда при Михова какъв е рискът за Даун само на база ехографското изследване?

# 167
Благодаря ви, момичета. Да. При всички положения ако е + се изчаква до амнио. Михова ме побърка, каза, че рискът става 1:330 след като са въвели хормоните. Чачева още на прегледа ме предупреди, че ще падне малко. Тогава беше 1:490. Ще си чакам пренатеста. Аз чух и за положителен тест и после отрицателно амнио, но сигурно това са тези 0.02процента. Дано да излезе скоро. Маринов ме разочарова. Не мога да повярвам, че добър специалист не може да види... Макар че явно може...

# 168
Извинявай, ама и тия патки Чачева и Михова са за бой. Според мен за 41г е нормално рискът ти да е такъв. Изчакай пренатеста и дишай дълбоко. Напоследък явно е мода да плашат с Даун бременните.

# 169
  • Благоевград
В МД лежах с една жена, която беше бременна за първи път ня 40 години и бяха изкарали на БХС риск 1:20. Правиха й амниоцентеза и се оказа, че на бебето му няма нищо. Роди се живо, здраво и спокойно момченце.
Пожелавам ти късмет и мисли позитивно!

# 170
Аз пък за да не чакам амниоцентеза направих направо хорионбиопсия... пак е 100% сигурно, а и за да не чакам 1 месец до амнио и да се побъркам.

# 171
Аз също споделям мнението да се изчака резултата от Пренатест. Аз на 39 години забременях за първи път, риска за Даун беше 1:150. Също се бях притеснила и се чудих къде да обикалям. В крайна сметка резултатът беше отрицателен и чак тогава се успокоих.

# 172
Наистина е много трудно това чакане. Аз влязох днес в 14та седмица и хорионбиопсията вече май я пропуснах. Дано всичко да е наред.... Съжелевам, че не го пуснах този тест още в 9-10та седмица на своя глава...

# 173
Диа Сиа . не са много информативни в 9 та седмица . можехте да чакате и да няма резултат . пренатеста независимо че го дават от толкова ранна седмица е по надежден след 10-11 . вие кога гл пуснахте ?

# 174
Момичета, дайте идея къде да отида: има съмнения за Даун, риск 1:330, на ранния скриниг д-р. Чачева видя хубаво бебе, така де изрази, но това нищо не значело. Можело и да не се види. Пуснах пренатест за Даун. Звънях на д-р. Маринов от Майчин дом, каза, че не са верни тия тестове, само амнио и потвърди думите на Михова и Чачева. Аз все си мислех, че ако гледа някой, който знае какво да гледа, рискът е съвсем минимален. Направо ме шашнаха. Не ми се стъпва в Надежда повече. В края на 13седмица съм. Чакам теста, в началото не се притеснявах, даже знаех, че при Възраст 41г, днес ги навърших Sad е дори нормално. Но вече незнам какво да мисля...

Моят БХС беше 1:285 за Даун и 1:19 за прееклампсия, тогова бях на 34г. Сигридов ми каза, ако искам да си пусна Пренатеста, но той ми гарантира, че нито бебето има Даун, нито ще получа прееклампсия. И беше прав. Това е просто статистика.
На Чавеева не се доверявай, заради нейната некадърност получих преекламсия първия път и бебето ми почина.
Успех!

# 175
Мерси, МаДу. Четох такива неща за Чавеева, аз бях при Чачева - от Надежда. Тя е ок, но Михова ми изкара акъла и още съм в супер сррес и на тръни. Риск от преемклапсия дори не ми мериха, трябваше да я питам по телефона и каза, че не е мерен. Срамота, при моят възраст 41г би трябвало поне тогава да обръщат внимание. Май в Надежда няма да стъпя повече....

# 176
Диа Сиа . не са много информативни в 9 та седмица . можехте да чакате и да няма резултат . пренатеста независимо че го дават от толкова ранна седмица е по надежден след 10-11 . вие кога гл пуснахте ?

Бочинка, в 13та седмица. И аз си го мислех това за 9-10та, но май поне в 12 гтрябваше да го пусна да не се притеснявам в момента.....

# 177
Наистина е много трудно това чакане. Аз влязох днес в 14та седмица и хорионбиопсията вече май я пропуснах. Дано всичко да е наред.... Съжелевам, че не го пуснах този тест още в 9-10та седмица на своя глава...
в 9 седмица не става този тест. Трябва да е поне 10 и бебето ехографски да отговаря поне на 10, за да има достатъчно негов генетичен материал в кръвта ти. Иначе ще изследват само твоите гени. Стискам палци всичко да е наред

# 178
пиши като излезне теста , стискаме ти палци .

# 179
DiaSla, аз пуснах в 19 г.с.
Доста по-късно от стандартното, но имаше грип, после извънредно положение. Беше за мое спокойствие просто, защото съм над 35.
Две бременности следях в Надежда, за мен те са най-добрите. И двете ми бременности бяха рискови, но с общи усилия имам две деца. За всеки най-доброто  място е различно. Аз със сигурност съм правила сама много неща и не съм чакала само на лекарите. Питах, интересувах се, предлагах ако нещо ме притеснява.
Пренатестовете са едно успокоение, дори при риск 1:10 000, защото Даун може и да не се хване. Проф. Савов в Майчин дом най-добре ми беше обяснил нещата с генетичните тестове и ме беше съветвал защо и кой от тях да направя, щом съм си наумила.

Общи условия

Активация на акаунт