Доктор Иван Сигридов # 3

• 55 288
  • 847
  •   1
Отговори
# 180
Излезе резултатът. Отрицателен е за Даун и вярвам, че всичко ще е наред вече до финала. Според пренатест, чакаме момиченце. Би трябвало да е така.

# 181
За пореден път този бхс се доказа, че е пълна стакмистика. А колко много жени безпричинно, заради него правят амнио.

# 182
🙏хайде сега спокойно само , Всичко ще е наред сигурна съм

# 183
Да. Именно. При мен имало два фактора, които качват риска. 1. ЕГН, 2. Бета ЧХГ завишен, който пак го качва. Това ми обясни проф. Кременски. Но, добави, че това само по себе си нищо не означава, защото този хормон се качва от много фактори, най-вече притеснения.  Ние в тоя ден обикаляхме по болници от сутринта, бяхме станали в 7 да пътуваме към Сф. А Михова нищо такова не ми каза, само ме изпошашка. И проф. Кременски добави, че външните маркери ги има в над 70% от случаите. Тя ми каза, как хормоните не само ок, ама не били и супер зле, как ЕГН то, как не всеки път се вижда на ехограф. Сравнете сами двете изказвания. 5дни се побърках от притеснения. Д-р. Чачева е ок. След прегледа въобще не бях така притеснена.

# 184
Ама това, че Михова не вижда всеки път, не означава, че другите лекари ще изпуснат Даун на ехографа Rolling Eyes

# 185
  • София
Диа, много се радвам! Отпусни сега душата и се наслади на бременността!

# 186
Прекрасна новина!

# 187
DiaSla, аз пуснах в 19 г.с.
Доста по-късно от стандартното, но имаше грип, после извънредно положение. Беше за мое спокойствие просто, защото съм над 35.
Две бременности следях в Надежда, за мен те са най-добрите. И двете ми бременности бяха рискови, но с общи усилия имам две деца. За всеки най-доброто  място е различно. Аз със сигурност съм правила сама много неща и не съм чакала само на лекарите. Питах, интересувах се, предлагах ако нещо ме притеснява.
Пренатестовете са едно успокоение, дори при риск 1:10 000, защото Даун може и да не се хване. Проф. Савов в Майчин дом най-добре ми беше обяснил нещата с генетичните тестове и ме беше съветвал защо и кой от тях да направя, щом съм си наумила.
Кой тест ти е препоръчан да направиш ? Ако бях от София сигурно също щях да се следя в Надежда.

# 188
Пренатест, защото правих само за Даун. Баш в Надежда ми изкараха акъла, за нещо което проф. Кременски обясни по съвсем различен начин. Въобще не ми се стъпва повече там.

# 189
Това, че външните маркери ги има (само) в над 70% от случаите, не ми харесва. А останалите 30% по нищо ли не  могат да се подскажат?! Задавам си тези въпроси, защото досега в 24+3 г.с. така и не направих пренатални, въпреки възрастта и други фактори, а само чести прегледи при 3-ма ФМ.

# 190
Ако някой има клексан от 0.6, който продава, моля да се свърже с мен, бих искала да го закупя.

# 191
Аз лично за хромозомни аномалии на ехограф НЕ вярвам . Нали ви казвам с първата бременност бях на 25 , Съмсем перфектна бременност , Отидох на БСХ и там ме гледа един доктор не помня името ( ортогин му е кабинета ) Вика супер бебе , Перфектно . Сега дай да видим резултатите и единия от маркерите беше зле само в кръвта ми . Той директно ме насочи към пренатеста . Успях да взема час за Сигридов тогава за след 2 дни . с сълзи и рев . И накрай Сигридов същи каза нищо ми няма , Тука това в кръвта е заради двурогата матка . Бебето е чук не си хвърляй парите .Аз се нахъсах като луда . После моя гинеколог ме свали на земята и каза ние може да си вярваме на ехографа ама не е ли по редно да проверим . И ми даде избор или теста или амнио . Аз избрах теста . Излезе след 2 седмици , че има даун , Веднага амнио , И тогава Велев ( правещия амнио ) вече видя че в червата на плода има нещо и каза това не е ок да знаеш от сега те предупреждавам . Така че хора това не го споделям с цел да шашкам някой . Но имайте си едно на ум . После говорих с Велев и той каза ме реално 60% от Дауните могат да си изглеждат съвсем нормално . Иииии наистина е факт защото 2 години след това моя близка роди момиченце даун което също уж всичко беле перфектно . И и го изсипаха в родилното , И детето сега е на 1.6 но едиственнно само по разреза на очите се разбира и само ако се загледаш . И кременски на времето ми подтвърди инфото за това . Така че аз от тук на сетне правя тестове и на никакви БСХ не вярвам за тия неща . Там  да видят сърце , Ръце и такива неща.

# 192
Bochinka, същото ми каза проф. Савов - всички останали ген.аномалии се хващат на ехограф, защото имат ясно изразени отклонения, които няма как да не се видят (той много похвали морфолозите в  Надежда!). Само Даун можел да не се хване, защото - първо не всичко се вижда и второ - защото при него плодът оцелява, няма проблем да се роди и да си се развива. При останалите това е мноогого малко вероятно дори до късна седмица, камо ли до раждане.

# 193
Пуснаха ми днес стандартните изследвания и СУЕ ми е 74mm/h, a CRP 27,18 mg/l- референтни до 6. Понеже от неделята съм с риновирус(  в началото хрема като вода и често кихане) тези резултати могат ли да са от това . Сега с бабешки лекове се подобрявам. на някой подобно нещо случвало ли се е?т.е от такъв лек вирус може ли да се дигнат толкова

# 194
Здравейте,

за първи път пиша в групата, но я следя от известно време. Много ми се искаше да мога да се видя с Д-р Сигридов, но ще си чакам. С 4 загуби съм. Моля по-запознатите да дадат мнение за тези ми резултати. Благодаря Hug

Общи условия

Активация на акаунт