Доктор Иван Сигридов # 3

• 54 854
  • 847
  •   1
Отговори
# 735
Desii_123, абсолютно съм съгласна, че си струва усилието и чакането. Ако забременея пак, за мен това ще е 4 бременност и 4 секцио евентуално, нямам право на повече грешки, затова ще чакам колкото е необходимо за час. При последното ни виждане д-р Сигридов каза, че знае защо се получава прееклампсията при мен и ще се постарае следващия път да я елиминира... не знам...силно вярвам, че ще е така. Затова си чакам чинно момента.

# 736
Тонка,
През какъв интервал от време са ти секциото?

# 737
Тонка,
През какъв интервал от време са ти секциото?
дек. 2010,  юни 2013 и дек. 2018

# 738
  • София
Здравейте. Бях на преглед при д-р Сигридов, но в края на прегледа не ми каза в коя гестационна седмица трябва да си запазя час. Назначи ми изследвания и също нищо не ми каза, че трябва да се върна за коментар на изследванията. Първа среща ми беше с него и честно не разбрах от тук нататък как да процедирам. По същия начин ли е действал с вас?

# 739
Мария, предполагам, че за феталните морфологии трябва да запазите час? 12та, 20та седмица, след това за 32 мисля, ако греша моля да ме поправи някой. За коментар бих се обадила на регистратурата да запазя час също задължително, защо са ви иначе изследвания без да знаете как да процедирата въз основа на резултатите? Знам как е при тези прегледи, аз също забравям винаги да попитам половината неща Simple Smile

Друг въпрос: някоя дама, която има час при него и също се интересува дали може да го попита дали да се ваксинираме срещу ковид преди забременяване? Знам за трите месеца след ваксинация, че е добре да не се забременява. Но в случай на замразен трансфер например се чудя дали също важи това. А и знаем, ме докторът винаги има мнение, базирано не само на общоприетите препоръки а и на доста анализиране от негова страна. Ще съм много благодарна, а и мисля, че много жени във форума ще искат да знаят. Благодаря!

Здравейте. Бях на преглед при д-р Сигридов, но в края на прегледа не ми каза в коя гестационна седмица трябва да си запазя час. Назначи ми изследвания и също нищо не ми каза, че трябва да се върна за коментар на изследванията. Първа среща ми беше с него и честно не разбрах от тук нататък как да процедирам. По същия начин ли е действал с вас?

# 740
Да, и на мен ми е интересно какво мисли за тази ваксина.

# 741

Друг въпрос: някоя дама, която има час при него и също се интересува дали може да го попита дали да се ваксинираме срещу ковид преди забременяване? Знам за трите месеца след ваксинация, че е добре да не се забременява.

Три месеца да не се забременява, това за хора които са чакали с години прави тази ваксина невъзможна??? И без това бях чела че ще ни направи стерилни, ако наистина е по желание аз лично няма да си я бия.Надявам се да е доброволно!!!!!

# 742
Тази ваксина така или иначе има много краткотраен ефект. Казват, че действието й ще е няколко месеца и ще изисква регулярно реимунизиране. Това излиза, че ако се имунизира човек, чака 3 месеца, забременее едно, че не е ясно как ще му подейства на организма, а вероятно действието й ще е минало преди края на бременността. Също така действието й не е изобщо наблюдавано спрямо бременни - и върху яйцеклетки, и върху състоянието на организма на бременна жена.
Аз със сигурност бих го попитала, но като бях при него останах с впечатление, че той не възприема вируса като толкова опасен. Опасен става и води до  толкова жертви, заради това, че при заразяване вече имаме сериозен товар от здравни проблеми, които не са били терапевтирани изначално, от неподходяща терапия, от непознаване от страна на лекарите на различни мутации.

Никой никого няма да стерилизира, нито ще чипира - не е редно да се четат такива глупости в нета.

# 743
по принцип това епредписание за всички противогрипни ваксини с трите месвца. До колкото знам е добре да се изчака, за да може яйцеклетките и сперматозоидите да са се “изчистили”, а и всяка ваксина си е някакъв шок върху организма. Че предизвиква стерилитет не съм срещата сериозен материал, но е добре във всички случай да сме добре информирани преди да забременяваме. Аз не бързам да взимам решение да я бия ли или не, чакам компетентни лекари да си дадат мнението.

Друг въпрос: някоя дама, която има час при него и също се интересува дали може да го попита дали да се ваксинираме срещу ковид преди забременяване? Знам за трите месеца след ваксинация, че е добре да не се забременява.

Три месеца да не се забременява, това за хора които са чакали с години прави тази ваксина невъзможна??? И без това бях чела че ще ни направи стерилни, ако наистина е по желание аз лично няма да си я бия.Надявам се да е доброволно!!!!!

# 744
Не се вкарвайте във филмите с умишленото чипирането и стерилизацията посредством ваксината.
С начина ни на живот, хранене, пиене и причие, повечето хора сами си го причиняваме, не ни е нужна чужда помощ.
Не случайно др. Сигридов говори за детоксикация на организма и максималното му изчистване от вредни вещества преди забременяването.
На мен ми се струва, че тази ваксина е прекално нови и скалъпена набързо, за да могат да се предвидят реалните ползи и негативи от нея. Но да, няма да е лошо да се чуе и мнението на Док. Simple Smile

# 745
Мария, предполагам, че за феталните морфологии трябва да запазите час? 12та, 20та седмица, след това за 32 мисля, ако греша моля да ме поправи някой. За коментар бих се обадила на регистратурата да запазя час също задължително, защо са ви иначе изследвания без да знаете как да процедирата въз основа на резултатите? Знам как е при тези прегледи, аз също забравям винаги да попитам половината неща Simple Smile

Друг въпрос: някоя дама, която има час при него и също се интересува дали може да го попита дали да се ваксинираме срещу ковид преди забременяване? Знам за трите месеца след ваксинация, че е добре да не се забременява. Но в случай на замразен трансфер например се чудя дали също важи това. А и знаем, ме докторът винаги има мнение, базирано не само на общоприетите препоръки а и на доста анализиране от негова страна. Ще съм много благодарна, а и мисля, че много жени във форума ще искат да знаят. Благодаря!

Може ли да посочиш източник за трите месеца незабременяване? Не ми звучи достоверно.

# 746
Има статии по медиите. Вчера д-р Диков от майчин дом по БНТ в референдум го потвърди. Официалните препоръки са да не се ваксинират бременни, както и жени, които планират в следващите 3 месеца след ваксиниране да забременяват. Също така не се препоръчва ваксиниране на хора с автоимунни заболявания или с алергии. Какво невероятно има. То не се препоръчва забременяване известно време след прием на доста медикаменти, а за бременни пък съвсем. Всичко, което приемаме влияе на яйцеклетки и на организма.

# 747
Това със стерилитета е виц който все по-често срещам във формат кликбейт от сорта на:
Британка не може да има деца след като си постави новата ваксина срещу ковид. Натиснете да прочетете още ..и после е сложен вица.
А "смешното" е че е на 90 години...

# 748
Ето официалните препоръки в uk - всеки си решава... пишат, че не е препоръчително при планиране на бременност https://www.gov.uk/government/publications/safety-of-covid-19-va … iven-in-pregnancy
Всеки си решава кое му е по-важно

# 749
Ето официалните препоръки в uk - всеки си решава... пишат, че не е препоръчително при планиране на бременност https://www.gov.uk/government/publications/safety-of-covid-19-va … iven-in-pregnancy
Всеки си решава кое му е по-важно

Не виждам да пише нищо за никакви 3 месеца. Мен ме изумява как се измислиха точно пък 3 месеца. Тя ваксината няма да се махне за 3 месеца...

От същата статия, ако четете английски: Evidence so far reviewed by the Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA), the UK regulatory agency responsible for licencing medicines including vaccines, raise no concerns for safety in pregnancy. Because of the new formulation of some COVID-19 vaccines the MHRA wants to see more non-clinical data before finalising the advice in pregnancy. It is standard practice when waiting for such data on any medicine, to avoid use even in women who are planning pregnancy. This will be kept under review as more evidence becomes available.

The data for each licensed COVID-19 vaccine in pregnancy is limited because pregnant women are not included in vaccine trials. This is not because of any specific safety concerns but as a matter of caution, like that applied to trials of most other medicines. Therefore, as a precautionary approach, COVID-19 vaccines are not currently recommended in women at any stage of pregnancy.

Ако прочетете листовката на повечето лекарства, които взимате, пише да не се взимат по време на бременност точно защото не се правят клинични проучвания с бременни.

Общи условия

Активация на акаунт