Доктор Иван Сигридов # 3

• 54 853
  • 847
  •   1
Отговори
# 750
Ами това пише - не е ясно как действа. Ти си го цитирала. Никой няма да ти забрани да се ваксинираш, но никой не гарантира 100% безопасност.
Това е свързано с яйцеклетките - върху качеството им влияят последните 3 месеца преди някоя яйцеклетка да стане доминантен фоликул. При мъжете за сперматогенезата също са важни тези месеци.
На всички лекарства ги пише, но има такива, които никога не се дават на бременни и такива, които все пак от опит е установено, че са по-безопасни.

# 751
това за трите месеца го срещнах на много места, ето един източник например, в който се споменават:
https://www.gov.uk/government/publications/covid-19-vaccination- … -or-breastfeeding

нормално е бременни жени да не участват в трайъли за ваксини, не само за ковид, като цяло не се взимат бременни в такива експериментални групи, нормално е. Например противогрипните ваксини също не са изпробвани върху бременни по времето на създаването им, но вече няма препоръка да не се бият по време или преди бременност, защото с годините е доказана безопасността им. Естествено, всеки на своя глава преценява и действа.

Това което мен би ме интересувало е за двойки, на които им предстой например замразен трансфер. Там няма опасност за яйцеклетките/ сперматозойдите вече. Дали докторът вижда други негативни страни на ваксината. Защото ако не, дали не е по- добре да се бие преди трансфвр, за да се премахне опасността за зараза особено в първите месеци на бременност. Че ковид в много случай не е опасен за млади хора знаем, но всяка инфекция и вирус са опасни през първите месеци на бременност, а тази гад е силно заразна.

# 752
Това с повечето лекарства, които "взимате", представи си че взимаме само добавки за подобряване качеството на Я и еутирокс за нивата на тсх - въпрос на личен избор е, затова казах че се надявам да е доброволно ваксинирането според мен това е ключовото в тази ситуация! И по темата ако някои е питал Сигридов наистина е интересно какъв е неговия отговор, аз ще попитам Калчев когато ми е прегледа Simple Smile

# 753
аз съм убедена, че ще е доброволно. Моето предположение е, че най- много може да има проблем с преминаване на граници на някои държави, както е при пътуване например в Азия- трябва да се бият определени имунизации преди това.
Ще е супер ако попитате, споделетепосле  д-р Калчев какво е казал.

Това с повечето лекарства, които "взимате", представи си че взимаме само добавки за подобряване качеството на Я и еутирокс за нивата на тсх - въпрос на личен избор е, затова казах че се надявам да е доброволно ваксинирането според мен това е ключовото в тази ситуация! И по темата ако някои е питал Сигридов наистина е интересно какъв е неговия отговор, аз ще попитам Калчев когато ми е прегледа Simple Smile

# 754
Здравейте,

Бях си купила повече опаковки витамин B12 на Garden of life. Вече не ми е необходим. Ако някоя има нужда, може да ми пише. Поръчван е от Амазон. Годен до 05.2021. Ще го дам за колкото ми е излезнал с доставката - 32 лв.

# 755
Някой знае ли какво е мнението на доктора за домашните любимци?

# 756
Няма проблем с това. Аз съм с две кучета. Отговора му беше: супер! Разхождай ги възможно най дълго време, за да ходиш повече.
Grinning

# 757

Ако имаш котка е добре да изследваш и нея и себе си за токсоплазмоза.
Активна инфекция би била потенциално опасна по време на бремвнността.
При мен излезна положителна в 6гс. и доста се поизплашихме. За щастие, веднага направихме контрола в 2 други лаборатории и беше отрицателен резултатът. Simple Smile

# 758
  • София
Здравейте. След преглед в20 г.с. се установи, че има кръв в околоплодните води и в червата на бебенцето. Пусна ти са изследвания.

Моля някоя мама с подобен случай да сподели своя опит. Силно съм притеснена. Блаагодаря.

# 759
От фейсбук

Здравейте, днес в навечерието на Коледа, на най-светлите празници в годината, Ви срещаме с Мария и нейната дъщеря Никита, едно пораснало Сигридовче❣️

“ От далечна Калифорния /вече сме тук от няколко месеца/ днес отново имам нужда да пиша за Док.
Тук след седмица е Деня на Благодарността и днес учителката попита децата на кого и защо са благодарни. Нашето 7 годишно момиченце каза: на мама, че ме е родила и ме попита, а ти мамо? Първата мисъл и чувство на благодарност беше за Доктора, нашият Доктор. Та нали благодарение на него аз можах да я износя и родя на 46 год. Да, днес в деня на светлия български празник  Въведение Богородично, празника на християнското семейство и седмица преди тукашния Ден на Благодарността, искам на благодаря на д-р Сигридов. Благодаря Ви за Никита! Благодаря за това, че не ме оставихте да се уплаша, а имаше причина, за която вие така леко, с вашето чувство за хумор казвахте, да има проблем, но аз имам решение, само ме слушай.И аз слушах и изпълнявах, като се започне от храненето, пиенето на сока от червено цвекло всеки ден, за да не пия лекарства, лененото семе, суровите ядки, никакви дини, банани, захари и брашна, ходенето пеша/ти си бременна, не болна и земното притегляне няма да ти попречи на бременноста/и посещението през три седмици, тогава пътувах от Ст.Загора.
При тези посещения бях вълнуваща се от притеснения, отивайки към София и щастлива, като на крилете на любовта, усмихната до уши и спокойна, връщайки се в Ст.Загора.
Да,тези срещи бяха като "любовни", чаках ги с притеснения, трепет и нетърпение и се връщах щастлива, спокойна и окрилена с усмивка на лицето и така до следващия път.
Благодаря Ви д-р Сигридов, за това което сте, за това че ви срещнах и износихме заедно Никита, затова че изкарах на тези години като на шега една лека бременност/не се спрях/, за това че въпреки опасността и недоброто кръвоснабдяване на плацентата и още куп други придружаващи проблеми доведохте нещата до края и двете с бебка се чувствахме добре и можеше да я пренося чакайки тя да реши да се появи, но предвид годините ми насрочихме секцио.

Бъдете здрав, бъдете различен, бъдете такъв какъвто сте, бъдете щастлив и благословен! Обичаме ви и винаги ще е така и имате място в нашите сърца.

Светли празници, нека са изпълнени с истински чудеса и смисъл, любов и разбирателство ❣️

# 760
  • София
Здравейте, да попитам д-р Сигридов препоръчва ли прием на желязо в начална бременност? Като цяло какви витамини и добавки препоръчва в начална бременност, разбира се при установен недостиг?
Аз имам ниско желязо и се чудя дали мога да продължа да го приемам. В момента приемам единствено Омега 3 и фолиева киселина.

# 761
Привет Simple Smile искам да попитам дали много по-рано трябвапда се запише час за фетална морфология? Какви са ви наблюденията?
Дали е възможно човек да се записва час само за скрийнингите, а отделно да се следя при друг доктор?

# 762
  • София
Графикът излиза месец за месец, та по-рано от това няма как. Иначе редовно жените се следят при един АГ, а ходят само за морфологиите при Сигридов.

# 763
  • Тук и сега
Момичета някой дали е коментирал така нашумелите ваксини с д-р Сигридов, той на какво мнение е?

# 764
  • София
И аз ще се радвам някой, с който са коментирали да сподели. Не само относно ваксината, но и за вируса като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт