Дългото чакане след трансфер - 82

• 38 706
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
Пепита, аз знам че към замразяване са по чувствителни. На една приятелка 2 такива ембриона са на 6години вече. Обадили са ѝ се да ѝ кажат че няма да понесат замразяването и да решава какво да ги прави, тъй като е имала и други хубави 5дневни които са замразили. Тогава е била на 43-44г
     Аз в момента съм на 40 с 2 опита в 2 различни клиники. И в двете ми ги отгледаха до 5ти ден ембритата, но пък бройката позволяваше да се направи селекция. Сигурно и по други критерии преценяват ембриолозите кога и как. Не са ми предлагали до сега трансфер преди 5ти ден.

PureLove90, когато ебрито е здраво няма значение на кой ден ще е трансфера. Просто до 5ти ден се вижда кои ембрита спират да се развиват и така не се правят излишни трансфери на негодни ембриони. Разликата е чисто финансова, особено в други държави където и трансферите не са евтини. А се губи и време което от една възраст нататък е изключително ценно.
    За да ме разбереш правилно, аз в началото имах 11 ембриона, т.е за 6 трансфера, а на 5ти ден останаха 7 , т.е. за 4 трансфера.  Освен това има и по ясна представа за качеството им и така има по голям шанс да се получи от първия или втория трансфер статистически, което улеснява нещата финансово.
В противен случай щях да имам ембрита за 6 трансфера без да знам кои от тях имат потенциал за развитие и има вероятност чак на третия трансфер да се падне такъв добър ембрион, а дотогава да се тормозя само защо не е имало поне имплантация и да търся под вола теле.

Последна редакция: сб, 30 май 2020, 11:05 от geizer

# 541
  • София
Да така е, но ти си още млада все пак 40 не са кой знае колко много. Има нещо друго 42-43-44г. нещата коренно се променят и качеството пада поголовно. Ще ти дам пример с мен на 42,5г. замразявах и даже само Я, после ги размразяваха и проблем нямаше оплождаха се и ставаха на бластоцисти, но на 43,5г. вече ембрионите не ставаха на бластоцисти стават много чувствителни от средата в която се отглеждат е има и изключения разбира се, но аз обяснявам масово какво се случва при повечето жени. Така чакайки ги до 5-ти ден една година нямах нито един ембрион при условие, че видимо по морфология бяха перфектни и без забележки. Тогава аз помолих да ги трансферираме на 3-ти ден и наистина на 44 имах 2 перфектни трансферирани ембриона, но мал шанс 4 дни след трансфера точно по време на имплантацията получих възпаление на един зъбен имплант подух се цялата гной колкото искаш излизаше покрай импланта, а организма  се опитваше да го изхвърли и така и стана на 12 ден след трансфера импланта се изхвърли, но с него и ембрионите защитна реакция на организма срещу чужди тела съответно без имплантация.
Вече поне нямам импланти в устата, моля се следващият трансфер да бъде успешен, че годинките не чакат

Последна редакция: сб, 30 май 2020, 11:15 от pepita5

# 542
Много неща могат да окажат влияние по време на отглеждането. Качествена хранителна среда, качествена техника, човешки фактор и риска от замърсяване на средата.... А когато и ембритата са по чувствителни...  Затова е добре да се прави индивидуална преценка при всеки пациент, а не да се работи по протокол за всички.  Приятелката ми, която споменах е била също на почти 44г но е имала и още 4 замразени бластоциста. А има момичета на по 32 които и толкова нямат. При всеки е различно.
      На мен първия път ми объркаха стимулацията защото бях на 39 тогава и решиха че съм с НЯР въпреки доброто АМХ. Сега на 40г с по лека стимулация изкарахме двойно повече яйцеклетки и имам 7 Е за разлика от 2та миналия път.

# 543
Здравейте, преди малко имах трансфер на 1 ембрион

Тест на 08/06

# 544
Успех, стискам палци Simple Smile
Здравейте, преди малко имах трансфер на 1 ембрион

Тест на 08/06

# 545
Здравейте, момичета!
Включвам се и аз в темата за дългото чакане. Току що се прибирам след трансфер на 4-ти ден. Искам да Ви попитам /извинявам се, ако е коментино вече/ продължавате ли да наблягате на храни като извара и яйца? Благодаря Ви и успех на всички!

# 546
Зависи как се чувстваш. Като цяло е добре протеините да са повече от мазнините и въглехидратите в ежедневното хранене, но не е нужно и да се престараваш ако се чувстваш добре. Добре е да избягваш захарта и да заместиш с плод, малко черен шоколад при нужда Stuck Out Tongue Winking Eye...Stuck Out Tongue Winking Eye

# 547
Зависи как се чувстваш. Като цяло е добре протеините да са повече от мазнините и въглехидратите в ежедневното хранене, но не е нужно и да се престараваш ако се чувстваш добре. Добре е да избягваш захарта и да заместиш с плод, малко черен шоколад при нужда Stuck Out Tongue Winking Eye...Stuck Out Tongue Winking Eye
Благодаря ти!

# 548
Момичета някоя от вас да усеща леко като боцкане от долу при сядане ?
Това усещането го имам всели път и при 3те опита и ми е много странно какво е , дали е от нарасналата лигавица или нз и аз ,сигурно говоря глупости , но просто ми е интересно дали е само при мен 🤷🏼♀❤🍀🍀🍀

# 549
Здравейте, и аз се записвам в чакащите - 3 дни след замразен трансфер на 2 петдневни ембриончета

# 550
Здравейте, отново!
Както писах по-рано днес ми беше трансфера. В момевна установих съвсем леко кафеникаво течение. Според Вас нормално ли е? На някоя от Вас случвало ли се е? При предишните опити съм нямала.... Дано всичко да е наред.

Pipi8,
Усещала съм по-скоро болки в областта на яйчниците. Успех мила! Кога ти е теста?

# 551
Kalina не ми се е случвало след трансфер да имам такова зацапване , може да е от калтетъра да са те разранили леко .
А за болките в Я аз си ги имам тях , това е по скоро като сядам все едно нещо ме боцка вътре леко . Само при сядане е 🤷🏼♀ .
Тази седмица ще пускам тест . Късмет на теб ❤🤗❤🤗❤

# 552
Здравейте, и аз се записвам в чакащите - 3 дни след замразен трансфер на 2 петдневни ембриончета
Аз съм 4ти ден на 3 ембриончета,3 дневни

# 553
Момичета лоша новина, днес 8 ден след трансфера, тъкмо се прибрах от работа и директно в банята да се къпа, свалям си дрехите гледам кафяво зацапване, обърсах се още повече... Край моя опит приключи, само да не ми тече много и да няма пак някви парчета меса като при биохимичната ми, че едва ли ще го понеса този ужассс, ех колко съжалявам много тъпо ми стана😭😭😭😭 макар че аз си знаех че ще ми дойде, усещам си го. Успех на всички след трансфера ❤️

# 554
Момичета лоша новина, днес 8 ден след трансфера, тъкмо се прибрах от работа и директно в банята да се къпа, свалям си дрехите гледам кафяво зацапване, обърсах се още повече... Край моя опит приключи, само да не ми тече много и да няма пак някви парчета меса като при биохимичната ми, че едва ли ще го понеса този ужассс, ех колко съжалявам много тъпо ми стана😭😭😭😭 макар че аз си знаех че ще ми дойде, усещам си го. Успех на всички след трансфера ❤️

Ако е само зацапване, не отписвай опита! Бъди по оптимистична!

Общи условия

Активация на акаунт