СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 18

• 22 325
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте! Искам да попитам родителите тук как приеха новината за провеждането на матурите за 7. и 12. клас с присъствие в училище? Ще ги пазим 3 месеца вкъщи и накрая ги задължават да отидат в училище... Ако заразата в България се разрастне, как ще ги изпратим, облечени като космонавти ли... Ще се потят там опаковани с маски и ръкавици, а трябват и очила или шлемове, защото според последните изследвания заразата прониква по-лесно през очите, отколкото през носа... Какъв е смисълът от цялото това време на изолация, като след това в крайна сметка пак ще се появят в училище и ще има контакти... Може би това обезсмисля всичко... Какво е вашето мнение по въпроса?

# 196
Аз чета, всичко. Така и така не съм на работа сега, няма кой знае какво да правя. От 11.05 обаче се връщаме на тръстиката и наследниците вкъщи може да си поотдъхнат от мен.
Моите и двамата са доволни, че ще завършат дистанционно. Мен единствено ме е яд за малкия и за затворената спортна зала, но каквото такова. Като си помисля, че най-добрият ни състезател пропуска Европейското по гимнастика, защото беше отменено, някак моите тегоби за моето дете ми се струват по-незначителни. Уф, хората Олимпиадата отмениха, ще преживея няколко месеца затворена спортна зала.

# 197
Утре при Цветанка Ризова ще е министър Вълчев.

# 198
Melody78, прочети тази и предходната тема. Ще намериш отговори на въпросите, които си задала.

# 199
Тая пък Цветанка, да не види нещо! Как изкопира идеята на Мария 😀

# 200
  • София
Здравейте! Искам да попитам родителите тук как приеха новината за провеждането на матурите за 7. и 12. клас с присъствие в училище? Ще ги пазим 3 месеца вкъщи и накрая ги задължават да отидат в училище... Ако заразата в България се разрастне, как ще ги изпратим, облечени като космонавти ли... Ще се потят там опаковани с маски и ръкавици, а трябват и очила или шлемове, защото според последните изследвания заразата прониква по-лесно през очите, отколкото през носа... Какъв е смисълът от цялото това време на изолация, като след това в крайна сметка пак ще се появят в училище и ще има контакти... Може би това обезсмисля всичко... Какво е вашето мнение по въпроса?

Съвсем нормално я приемам новината и няма да са облечени като космонавти, а като нормални хора, по същия начин както хиляди хора отиват ежедневно на работа и в момента.

# 201
Някой май търси под вола теле...

# 202

Ами аз самата писах до МОН и МЗ, че предпочитам този вариант - присъствени изпити, тъй като другото нито е изпит, нито състезание. Ясно е защо и без да се обяснява. А и обяснения има купища.
Смятам, че вирусът с нищо не е по-опасен от останалите подобни, както и грипните, и нито ще се скрие до няколко месеца, нито нещо ще се промени в по-човеколюбив, та и без друго ще си съжителстваме с него години или дори цял живот.
Смисълът от изолацията, в тази връзка, за мен го няма. Както и от останалите мерки.
Та изпитите са си съвсем наред така.
Не желая да се връщат децата присъствено преди това на училище, за да не се карантинира клас или училище, а МОН до момента втори дати не е отпуснало.
Също така при оставане вкъщи до тогава, детето има по-малка вероятност да се разболее от нещо друго, което би му попречило да се яви на единствените си дати. Минахме такъв проблем в края на 4-ти клас и детето не можа да се яви на два такива изпита поради вирусно заболяване и проблеми със стомаха, като последица.

Ако търсите да направите медийно проучване или основа за статия - можете да си направите една отделна тема с анкета или да проучите тази и предходните теми от последните два месеца.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 22:00 от Judy

# 203
  • София
Ами очевидно има хора, които са притеснени и хора, които не са. Не мога да съдя, всеки си има индивидуални аргументи и причини. Аз лично се съобразявам с решенията на управляващите доколкото отразяват мнението на мнозинството, но лично за мен и семейството ми притеснения нямам и съм за скорошно връщане към всички обичайни обществени дейности.

# 204
  • София
Моите впечатления са, че светът навън е много по-различен от този по новините. По улиците е пълно с хора, трафикът е почти като обичайният. Във вътрешнокварталните пространства майките с малките деца са навън, на групи и без маски. Често се срещат малки до средни групи тийнейджъри - носят си маските в стил лигавник. Държавните служители отдавна са върнати на работа.
Та не знам точно как и от какво се пазим.

# 205
При нас не е точно както преди. Живеем на главна улица. В началото на карантината беше съвсем тихо, сега са се пораздвижили, но е далеч от преди...Места за паркиране има много, улиците пусти не са, но в сравнение с предишните задръствания е нищо.
По повод на решението за присъствени изпити...Надявах се на това решение. Не съм особенно притеснена от това, че неизменно ще живеем с този вирус, така че нямам притеснение да го пусна на самия изпит. Притесняваше ме това, заради някой друг( дете, учител) и възможноста цялото училище или поне класа да е под карантина по време на изпита и по независещи от нас обстоятелства, да не може да се яви на НВО и така да провали усилията, които сме положили. Ако не му предстоеше този единствен шанс за кандидатстване в желано училище, щях да съм ЗА връщане на училище присъствено.
Възможноста за друг вид изпит, освен присъствен, изобщо не ми се коментира. Абсурдно в нашата действителност!

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 22:11 от MollyBy

# 206
Единствената причина, заради която не искам да се върнат още май месец в училище е опасността от карантина и невъзможност за явяване на НВО-то.
Затова, за мен, от МОН взеха правилно решение. Завършване дистанционно, присъствени матури.

# 207

Съвсем нормално я приемам новината и няма да са облечени като космонавти, а като нормални хора, по същия начин както хиляди хора отиват ежедневно на работа и в момента.

Те ще бъдат нормално облечени. Но все пак със сигурност ще има изисквания за маски, може би ръкавици и т.н., което може да стресира деца с по-лабилна психика, тъй като има и такива, които изпитват страх от болести, особено след като толкова дълго време вирусът е бил обект на коментар. Според мен всички деца ще бъдат пренапрегнати и от факта, че толкова време не са влизали в училище, но всеки си има мнение...

# 208
В момента това важи за децата по целия свят
Дъщеря ми имаше онлайн изпит с технически проблеми, ами не беше никак приятно, така че ситуацията просто трябва да се отиграе така, че да е най-малкото зло

# 209
Не мисля, че към средата на юни ще има седмокласници, които са били в ПЪЛНА изолация до момента и ще отидат на НВО в пълен стрес, че ще се срещнат с външния свят.

Общи условия

Активация на акаунт