СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 18

• 22 333
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Изкушавам се да предложа всяко дете да се яви на изпит с маншон. От който няма право да си вади ръцете. 🤣

# 211
  • София
Ние сме в малък квартал на София. И преди и сега е пусто по улиците. Позволявам си без никакви маски да излизам със 7 годишния си син с тротинетка из квартала. Разминаваме се за секунди с 1-2 човека разхождащи кучета, ако изобщо срещнем някого. Пазарувам от големите магазини на Младост със задължителната маска. Излизам по работа в рамките на града и КПП - та не съм минавала нито веднъж. Движението и паркирането са по-лесни, движат се нещата с изключение на някои въпроси в съда и като цяло нещата са като преди. Единствено ни липсват тренировките и курсовете на живо. И срещите с приятели ни липсват. Децата не ми изглеждат изобщо стресирани, напротив, много лежерно го дават с тези 3-4 часа по 30 мин. на ден. Даже са си много добре. Имам и познати учители, които споделят, че са много доволни от ДО. Както едната сподели, нямало такъв късмет да можеш да си работиш от двора, пък даже и да можеш да си позволиш да им дадеш задача за 5 мин. и през това време да си запалиш цигара. Преподава си жената съвестно, по рисуване е учител.

# 212
Не мисля, че към средата на юни ще има седмокласници, които са били в ПЪЛНА изолация до момента и ще отидат на НВО в пълен стрес, че ще се срещнат с външния свят.

Не говорим за външния свят, говорим конкретно за училището. Децата вече свикнаха с дистанционното обучение и сега изведнъж в училище и то на външно оценяване. По мое мнение няма как да не им се отрази. Всяко дете реагира по различен начин.

# 213
Е, седем години са били в това училище. Един-два месеца даже са по-малко от лятната ваканция 😉

Децата са по-силни, по-смели и по-разумни от колкото си мислим (или ни се иска)

# 214
Не разбирам, Вие как си представяте НВО, тази година и при сегашната ситуация?
да поясня - въпросът ми е конкретно към Melody
Мнението на редовно пишещите тук вече мисля, че знам (на който е споделил, разбира се Wink)

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 22:46 от MollyBy

# 215
Изкушавам се да предложа всяко дете да се яви на изпит с маншон. От който няма право да си вади ръцете. 🤣
🤣🤣🤣 очила за плуване, плавници?

Нашите хлапета също са доволни. Контактуват си с приятелките по вайбър. Не губят време в пътуване, стават 8.30 вместо в 6.30. Имат време и за учене и за почивка. Вечер се разхождаме за час по уличките, но ние сме в краен квартал и почти няма хора.
В момента имам само едно огромно желание - да прегърна майка ми толкова силно, че да й изпукат кокалите, баща ми също. От 8 март не са излизали, живеят в центъра до много болници. В неделя им подаваме храна през прозореца. Като ги видя и ми се крещи, не че мога но искам.

# 216
Напълно нормално. Отиват, сядат, пишат и толкова. Които са били по някакви състезания са напълно в свои води в ситуацията.
Да, ще са стресирани, но не от корона вирус ситуацията, а от важността на НВО.

# 217
Напълно нормално. Отиват, сядат, пишат и толкова. Които са били по някакви състезания са напълно в свои води в ситуацията.
Да, ще са стресирани, но не от корона вирус ситуацията, а от важността на НВО.

Някои приемат прекалено навътре нещата...

# 218
  • София
У нас телевизор няма. Децата получават новини само, когато им пратят нещо през школо. Не виждам да са уплашени от нещо. Живот си живеят - малко училище, подмотват се по цял ден, имаме двор, купихме си тенис маса, ходят в задния двор с баща си да стрелят с въздушна пушка и с лък, по цял ден се чудят какво да изядат и съм се видяла в чудо от колко храна купувам напоследък. С приятелите си играят онлайн игри. Искат все така да си продължава. Новините, че ще завършат без да се връщат в училище се посрещат с радост. 7мокласничката лежи на кълката, че няма да включат целия материал и само преговаря, а не учи новите неща. Чакам с нетърпение да науча какво от материала ще отпадне. Осмокласникът е супер доволен, 7 годишния се радва, че не е на детска градина.... Това, ако е стрес....

# 219
Винаги има някой, който приема нещата твърде навътре. Дори ако всичко беше постарому, пак щеше да има такива хора.

# 220
Да, но това не е във връзка с особената ситуация тази година. Ще има деца стресирани в повече, защото са такъв модел, както са споделяли съфорумки тука. Да минава всичко и ще са по-пораснали и зрели децата ни. Да са здрави само, другото ще мине.

# 221
Без да се обиждате, съвсем добронамерено, но потърсете съвет от психолог. Не е нормално 13-14 годишно дете да е стресирано, че ще влезе в училище след като не е влизало 3 месеца там. Не е ли такъв случая на всеки 15.09?

# 222
  • София
Мария, обаче много зависи на какъв психолог ще попадне.
Да поясня, че това е шега между мене и Мария.
Иначе считам, че щабът и управляващите много оплескаха работата с непрекъснатото всяване на страх и паника у хората. Това е просто безотговорно.

# 223
Без да се обиждате, съвсем добронамерено, но потърсете съвет от психолог. Не е нормално 13-14 годишно дете да е стресирано, че ще влезе в училище след като не е влизало 3 месеца там. Не е ли такъв случая на всеки 15.09?

Едното няма нищо общо с другото, ситуациите са различни...

# 224
Здравейте! Искам да попитам родителите тук как приеха новината за провеждането на матурите за 7. и 12. клас с присъствие в училище? Ще ги пазим 3 месеца вкъщи и накрая ги задължават да отидат в училище... Ако заразата в България се разрастне, как ще ги изпратим, облечени като космонавти ли... Ще се потят там опаковани с маски и ръкавици, а трябват и очила или шлемове, защото според последните изследвания заразата прониква по-лесно през очите, отколкото през носа... Какъв е смисълът от цялото това време на изолация, като след това в крайна сметка пак ще се появят в училище и ще има контакти... Може би това обезсмисля всичко... Какво е вашето мнение по въпроса?

Съвсем нормално я приемам новината и няма да са облечени като космонавти, а като нормални хора, по същия начин както хиляди хора отиват ежедневно на работа и в момента.

Те ще бъдат нормално облечени. Но все пак със сигурност ще има изисквания за маски, може би ръкавици и т.н., което може да стресира деца с по-лабилна психика, тъй като има и такива, които изпитват страх от болести, особено след като толкова дълго време вирусът е бил обект на коментар. Според мен всички деца ще бъдат пренапрегнати и от факта, че толкова време не са влизали в училище, но всеки си има мнение...

Доста смело предположение , особено за всички деца. Нали казвате , че някои приемат нещата различно?

Общи условия

Активация на акаунт