СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 18

• 22 360
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
  • София
И аз за това си мислех.
Но в двете ХГ в София резултатите излизат в самия ден на изпита.
Така че там са много по-гъвкави и нямат проблем да проведат изпитите и по-късно, че дори и през август, ако се наложи.
Нямам идея как стои въпросът с останалите училища по изкуствата.

# 286
  • софия
В анкетата на предаването резултатите се променят главоломно. Може да станат 50-50.

# 287
  • София
Момичета, само на мене ли ми се струва, че някой се опитва да проправи път на идеята да няма НВО?

# 288
  • софия
Как без НВО? Как ще ги класират за гимназия?
Какъв е екзит планът за образованието - https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/obrazovanie/2020/04/ … Rnw2nub9PZam0MvFc

# 289
В анкетата на предаването резултатите се променят главоломно. Може да станат 50-50.
Сега я видях...по-тъпо формулиран въпрос едва ли можеха да зададат.

# 290
  • София
Звънче, бас ловя, че за много хора класиране по училищен успех ще се окаже супер удобно.
Дано да ми се привижда, де.

# 291
Нали, Ред? В училището в Дононанагорнище шестицата е със същата тежест като в СМГ...

# 292
  • София
Да.
Но не само в Долно нанагорнище; ако се вземат училищата само в София, ще се открият разлики от небето до земята.

# 293
  • софия
И при 5 000 пълни отличници за 500 места, напр., на какъв принцип ще стане класирането/приемът?
'Щото те всички са пълни отличници налЕ.

# 294
  • София
Няма да взимат годишните оценки, а средноаритметичен успех. Ще се получи достатъчно широк диапазон от разлики в стотни...
Много се надявам да бъркам. Но обикновено когато се сетя за нещо такова, то вече отдавна е хрумнало и на сума ти други хора.

# 295
  • софия
Ама шестицата по мат на моето дете не е шестицата на Ния в СМГ.
Шестицата на моето дете по бел не е шестицата на някое дете в 28-мо училище (циганско, без извинение).

# 296
Да приемем, че говорим само за гимназиите в Сф. и възможността за класиране в тях да се борят деца от цялата страна. Пълните 6-ци ще са повече на брой от местата в най-желаните паралелки. По какъв критерий ще се отсява кои от 6-ците са класирани и кои не? Освен това за база /хипотетично/ може да се взема само успехът от 7-ми клас. Към момента не могат да включват нерегламентирани по-рано като състезателни оценки. Убедена съм, че няма да се вземе такова решение, но определено има група от хора, опитващи се да прокарат идеята.

# 297
Не ми се вярва да атменят НВО. Ще възникнат проблеми, които не са готови да решат.

# 298
  • София
Да, Шарлот. И на мене ми се струва, че има точно такава група хора.
По силата на цялата логика, не би следвало да се допусне такова нещо изобщо.
Дано.

# 299
Направо ми звучи смешно предложение да се кандидатства по оценки. Въпреки, че за моя е добре. Със сигурност ще успее да измести някое и друго дете от МГ, а с НВО вече ми се стопяват надеждите Simple Smile Това е в кръга на шегата! Не, че не е вярно.  Абсолютно против съм такъв вариант! Ами те добрите училище ще се напилнят с онези деца от малцинсвата, дето се вястват по веднъж седмично на училище и за да ги стимулират им пишат шестици Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт