СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 18

• 22 365
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
  • софия
Бисе, вече в нищо не мога да се закълна, че не вярвам да не стане.

# 301
Направо ми звучи смешно предложение да се кандидатства по оценки.
А на мен ми звучи страшно. И само като прочета ми се изпотява гърба. Sad

# 302
  • София
Моята ще е много доволна да приемат по среден успех, обаче аз категорично не съм съгласна. Надявам се, да не обсъждат такъв вариант, защото тогава наистина ще успеят да изкарат доста народ на улицата. Особено сега, когато не ходим много на работа.

# 303
  • София
В наши дни социалните мрежи са доста сериозно оръжие.
В настоящата ситуация не ми харесва как се играе по струната на човешкия страх.
Много е странна анкетата, която са пуснали от предаването; странни бяха вчерашните включвания тук; из ФБ тези дни се даваха примери как във Франция ще класират ученици по училищен успех.
Определено си мисля, че някой играе някаква задкулисна игра.
Но пък добрата вест е, че няма как това да е голяма мотивирана група от хора, така че най-вероятно са някакви единични опити.
Може и да е друго - вратичка, ако към датата на изпитите има огромен брой заразени. Може би това е най-логичното обяснение.

# 304
Във ФБ има много настъпателно отстояване на искане да отпадне НВО. Влязох в полемика с разни учители - директор от Добрич и дама - неясно от къде. И сега НВО нямало значение и децата продължавали да учат дори да не се явят на НВО. Очевидно говорим за много различен критерий и опит в малки селища, без конкуренция. Предната година потребителка в нашата тема /не издържа на общия отпор и се укри/ отстояваше, че не е нужна подготовка за НВО и  който си учи, ще покаже високо ниво...Дамата беше от Ямбол. Убедена съм, че тази година НВО ще има и то ще е присъствано. Ако следващата година ситуацията се повтори, могат нещичко да променят. Сега е късно!

# 305
Чак пък да стимулират децата от малцинствата с шестици:) А и те всичките вкупом са се запътили за СМГ и НГ Simple Smile Хубаво би било да има и такива амбициозни деца и родители в малцинствата, ама надали....
Не може да отпадне НВО  , би било абсолютно несправедливо.

# 306
  • София
Изключително рядко пиша тук, но започнаха здраво да ми лазят по нервите. Предвид явното желание на някои хора да отменят НВО и да се влиза по успех /все още негласно изказано из медиите, но сигурно ще се чуе/, предлагам едно много еретично предложение. Всички МГ, ПМГ обявяват прием първо по класиране на олимпиади по точни + природни науки с резултат над 60%, езиковите - с резултати от хуманитарните или каквото там си изберат. Който не е ходил, да му мисли. След това да си ги класират до запълване на бройките по успех и по жителство, за да се реши проблема с външните "отличници". Ха сега ме линчувайте. Писна ми от глупости и чудене как да минем метър в тази държава.

# 307
  • Някъде в Европа...
Момичета, моля, напишете какви въпроси задавате, да не взема да объркам нещо, че съм на работа и малко по диагонал чета и от време на време..Ще ги коригирам, разбира се, но просто да знам основата...
По въпроса за отпадсне на НВО - вчера цвл ден къде ли не съм се карала какво безумие е отпадането нс матурите. В тази група лобото за отпадане на матури и връщане на деца в училище, е много силно:

Може да погледнете какви безумия се пишат там...
https://www.facebook.com/groups/344827183050805/permalink/629936967873157/

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 11:41 от AIR

# 308
  • София
Да разбирам, че има вероятност генерално да бъркам с извода си, че "няма как това да е голяма мотивирана група от хора"?

# 309
  • София
От къде дойде това за успеха? Някъде в коментарите към предстоящото предаване ли го има?

# 310
Вие се кахърите за сравняването на несравними оценки по БЕЛ и МАТ, а моят активен спортист е с 5 по физическо, например. Въобще си представете класиране/некласиране определено от оценки по ФВС+ИИ+Музика+ТП.
Въобще голяма дъвка си правят с идеята за равнопоставеност.

# 311
  • София
От къде дойде това за успеха? Някъде в коментарите към предстоящото предаване ли го има?

Аз лично от това подпалих:

В смисъл, че продължих нишката на размисли...

# 312
Oт кратък разговор с учителки 5 на брой, нарочно си проведох мини анкета .. Във физически план самите учители ги е страх от заразяване и не желаят да са квестори (моите бяха млади, а и две имат деца в 7 клас, карат ги да са квестори в 12-ти) .
Но с мислене за бъдещето на училището не са ОК да се напълнят с отличници от най-различен ранг.
Едната откровено си призна, че горчиво съжалява, че е мъчила сина си в качествено училище, че е цедила учениците си и не им е завишавала оценките.
За съжаление обаче лобито на посредствените училища и лайтмотива - ние също учим качествено децата, нашите са топ отличници и заслужават места в топ гимназиите само по успех .. набира скорост!
Аз съм от тези, които местиха дете от квартално в изискващо училище. В първото за 6 беше достатъчно да си решил задачите от учебника и учебната тетрадка, в другото - това е само началото в рамките на учебния час, после са сборници и помагала.

# 313
То тоз въпрос на големи тълкувания подлежи?

Трябва ли да се върнат в училище ЗАРАДИ МАТУРИТЕ?
Трябва ли да ИМА матури?

Кое се пита?

# 314
Аз пък го преместих тази година от елитно училище в кварталното. Беше си решил, че класната по БЕЛ има лично отношение към него заради едни пубертетски изпълнения с качулка в час, а освен това исках да е цяла година първа смяна. Разлика в оценките няма. Абсолютно същите са му. Успехът му е към  5.50  .  Поне от първия срок, сега доста се е засилил да учи за училище. Ще видим. Разликата е , че там можеше да участва в разни състезания, а тук няма никаква възможност за такива участия. Но той така или иначе участваше само по английски и по БЕЛ

Общи условия

Активация на акаунт