СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 18

• 22 286
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
Почва да става безумно вече. А септември дали ще бъде достатъчно безопасно да се върнат на училище? А октомври? Или пък ноември?!
Явно, че животът ще продължи с тоя вирус. Той няма да изчезне, защото сме се скрили вкъщи или в някоя хралупа. Безумие е провеждането на НВО, защото дистанционното обучение / с малки и незначителни изключения/ е пълен фарс. Да не говорим за дистанционното оценяване. Не знам дали би могло да има по-неподготвени седмокласници  от този набор. И какво ще оценяват на това НВО? Пълна пародия.

# 91
А, аз бях писала за НВО първоначално. Че има НВО по желание - това по чужд език, но после видях, че за питат за матурите.

# 92
  • София
Безумие е провеждането на НВО, защото дистанционното обучение / с малки и незначителни изключения/ е пълен фарс. Да не говорим за дистанционното оценяване.

А какво предлагаш? Не че има значение - просто си чешем клавиатурите докато чакаме включване от срещата.

# 93
Някой, нещо за нулева година да пита?
Пффф отивам да си накапя от сиропа на Бисето.

# 94
Безумие е провеждането на НВО, защото дистанционното обучение / с малки и незначителни изключения/ е пълен фарс. Да не говорим за дистанционното оценяване.

А какво предлагаш? Не че има значение - просто си чешем клавиатурите докато чакаме включване от срещата.

Така или иначе НВО ще се проведе проформа - децата не са подготвени, материала е само първи срок и т.н., а и всички ги е страх - скупчване, не спазване на дистанция. Защо тогава изобщо да се провежда? Точно толкова показателно ще е, колкото или да им вземат оценките от дипломите, да мислят някакъв онлайн вариант или нещо още по-безумно - всяко училище да направи входящ тест по примера на университетите онлайн.

# 95
  • София
Tо 'щото НВО-то е само на материала от 7.клас... та хич няма да са подготвени Sweat Smile

# 96
Аз предлагам конкурс по красота-онлайн. Или овчарски скок от първи срок.

# 97
Само това липсва, да си мерим гарджетата Simple Smile

# 98
  • софия
Аз предлагам конкурс по красота-онлайн. Или овчарски скок от първи срок.
Ако и родителите са красиви, това ще добавя ли точки?
Без овчарски скок.

polly_g_bg, ти на колко изпита си склонна да изпратиш твоето дете? Колко пъти трябва да преживее един и същи стрес? Нали и на тях ще има материал от 7 и 6 клас. А ако има 2 места, които харесвате и изпитите в двете са по едно и също време, какво ще направиш? Като не приемат детето в нито едно от училищата, в които е положило изпит, къде отива да учи в 8 клас?

Не съм вярвала, че ще бъда защитник на НВО, но към момента няма нищо по-добро за прием в 8 клас.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 16:00 от zvаnchе

# 99
  • София
Е вие пък, какви ги предлагате?
То е ясно как ще бъде - децата на писалите редовно тук ги приемат автоматично, за другите - каквото остане. 🤣
Предполагам затова се проточи срещата - уточняват подробностите.

# 100
Изпуснах ви днес, ама гледам, купонът тече с пълна сила😀

# 101
  • София
Днес е много странен ден Simple Smile

# 102
Ех, Ред 😋 един ден като мине тая лудост с кеф бих пила една бира с теб. Да се почерпим, като редовни де 😊

Мони, отваряй шкафа и да не ти пука😊, нашите са вътре, нали и ти си редовна.

# 103
Да не са обявили състезание за здрави нерви в темата?👀

# 104
Така или иначе НВО ще се проведе проформа - децата не са подготвени, материала е само първи срок и т.н., а и всички ги е страх - скупчване, не спазване на дистанция. - материалът не е само от първи срок на седми клас.
 Защо тогава изобщо да се провежда? - за да може да се осъществи класиране на децата по местата от ДПП.
Точно толкова показателно ще е, колкото или да им вземат оценките от дипломите - при огромен брой пълни отличници, как предлагате да се осъществи класиране? И смятате ли, че зад отличните оценки, получени в различните училища, стоят еднакви знания?
 да мислят някакъв онлайн вариант - как ще се гарантира, че някъде няма да спре ток,  интернет или да се скапе самата система, че всички деца разполагат с подходящи устройства и ще работят самостоятелно без чужда помощ?
 или нещо още по-безумно - всяко училище да направи входящ тест по примера на университетите онлайн.. - знаете ли колко училища има в София? Дори в малък областен град това би означавало поне пет такива изпита.

Общи условия

Активация на акаунт