СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 18

• 22 349
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Би трябвало на до 10- ти май да решат.

# 256
Би трябвало на до 10- ти май да решат.
Това с на до много добре отразява ситуацията - там някъде 😂

# 257
Хаха, да:)( какви съм ги писала и аз).

# 258
Много е интересна цялата тайнственост около вчерашната среща. Маркирали проблемите, които са известни от сума време и решили да ги мислят...
Единственото конкретно и ново е, че и 7. 12. клас ще завършат с ДО. И то дори не е официално записано. Да видим днес дали ще има нещо ново при колежката Ризова. Дали да не й пратим въпроси, как мислите? Пък тя ако прецени, ще ги зададе.

# 259
Всъщност около кои дати се очаква да се проведе НВО и горе-долу кога ще приключи кампанията по кандидатстване? Средата на юли или към края?

# 260
Четохте ли 24 часа (преди срещата):
https://m.24chasa.bg/novini/article/8515747

Окончателно решение ще има не по-рано от 2 седмици...

# 261
  • софия
...Да видим днес дали ще има нещо ново при колежката Ризова. Дали да не й пратим въпроси, как мислите? Пък тя ако прецени, ще ги зададе.
Чудесна идея. Това е профилът на предаването във ФБ - https://www.facebook.com/litsevlitse/
Изрично са написали, че очакват въпросите ни

Кой ще пусне въпросите?
Правило е, че всяка инициатива се наказва Wink Мария? Simple Smile
Има анкета дали да се върнат 7 и 12 клас в училище, за да се проведат матурите. Гласувах.

# 262
  • София
Аз мисля, че дистанционното приключване на годината вече е решено. Предполагам, че днес ще го чуем и от министъра.
За останалите детайли ще трябва да изчакаме до 10 май (който реално е само след седмица и малко).

# 263
  • софия
Не смятам, че е излишно въпросите ни, ако бъдат зададени от Ризова, да се чуят от повече хора. Има доста въпроси - телботирането, маските и ръкавици по време на НВО, които вчера не са обсъдили.
1. Дистанционно завършване; - ДА, чакаме официално изявление
ОК
2. Присъствено НВО при нормални условия (5-7 деца в стая БЕЗ маски, има деца с асма и с пристъпи на задух); - присъствено НВО при всички мерки за сигурност (каквото и да значи това, не е влизано в подробности)
?
3. Втора дата САМО за неявилите се (знаем, че с 0 точки се кандидатства, но това не е вариант); - идеята да е онлайн (да, Янка Такева) и без крайно решение, ще се "мисли"
?
4. Листата за отговорите да не са захванати с телбод за изпитните материали, защото е неудобно за работа и излишно затормозяващо; не е коментирано
?
5. Ясен формат на НВО (какви са тези идеи за ПИЗА), ако ще има промяна, да предоставят примерни тестове; не е коментирано
?
6. Ясен материал и по двата предмета; след анкетата
До вчера се говореше, че НВО ще включва материал, който е преподаден в присъствената форма на обучение, а срокът за преподаден материал в анкетата на РУО София е към 30.04.?
В писмото и анкетата на РУО София има несъответствие относно периода. Кое е вярно? Как ще отсеят?
Въпросите и срокът за отчитане на преподаден материала в другите РУО същите ли са?

7. Ще има ли национални състезания за прием (в НПМГ) или ще е само с резултатите от 2-ри кръг на олимпиадите; - предстои среща с директора на НПМГ
ОК
8. По наредба първенците (първите трима) от националните олимпиади по математика и по БЕЛ получават служебно по 100т. на НВО и могат да не се явят. Като няма да се провежда трети кръг, то ще предприемат ли нещо по този въпрос? - не е коментирано
?
Очевидно доста от нашите въпроси нямат отговор. 8 въпроса и само 3 отговора.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 09:32 от zvаnchе

# 264
Това с ръкавиците не може някой да го мисли сериозно. Тук ми трябва един опулен емотикон, ама през телефона трудно ги намирам.
Как се пише два пъти по близо три часа с ръкавици?

# 265
...Да видим днес дали ще има нещо ново при колежката Ризова. Дали да не й пратим въпроси, как мислите? Пък тя ако прецени, ще ги зададе.
Чудесна идея. Това е профилът на предаването във ФБ - https://www.facebook.com/litsevlitse/
Изрично са написали, че очакват въпросите ни

Кой ще пусне въпросите?
Правило е, че всяка инициатива се наказва Wink Мария? Simple Smile
Има анкета дали да се върнат 7 и 12 клас в училище, за да се проведат матурите. Гласувах.

Аз зададох въпросите си точка по точка. Ще гледам предаването с интерес. Дано Ни отговорят.

# 266
С ръкавици на НВО би било безумие! Достатъчно е да си носят дезинфектант за ръце и мо6ри кърпички.
От маските в стаите също няма смисъл,  нали ще се спазва нужното отстояние.

# 267
Да, мисля, че този път подходът всеки да зададе въпросите сам е по-добър. Защото се виждат повтарящите се въпроси, т.е. това е интересът на зрителя. Пък и има по-голям шанс ако избират въпросите на случаен принцип. Моите ще ги пусна и на мейл, и във фб.

# 268
Именно. Изрично посочих, че вероятно и останалите родители ще се поинтересуват от отговорите на същите въпроси.

# 269
  • София
Предлагам задължително да се изпратят въпроси 3, 4, 6. И може би е по-добре всеки един да ги изпрати. Така ми се струва, че повече ще обърнат внимание.

Общи условия

Активация на акаунт