СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 18

• 22 297
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Наистина по едно време гледахме броя на първокласниците; имаше няколкостотин повече в нашия випуск спрямо предишния. Но нямаме информация за трайното движение на хора извън София. Според мене подходът на Дидева дава най-верни числа.
Не, бъркам.Според медиите 10'500 първокласници през 2012 и 11'800 през 2013.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 11:30 от Red

# 541
  • sofia
Здравейте,

Аз се откланям леко от темата на деня, но бих искала съвет или мнение, чета ви постоянно и съм респектирана от доста майки в темата.
Живеем в София, но нямам добър поглед върху училищата като цяло. Детето е с първи немски, но не й харесва твърде много, а английския си го учи като втори език и вече го ползва свободно на ниво B1. Проблемът е, че не вярвам да изкара повече от 70т. на НВО-тата, досега доста зле се представя. Тя самата няма претенции какъв език ще учи, само знаем, че немския не е любим, а и се иска да е просто в добра среда.
Умно дете е, но явно не може да се справи с тези тестове, а аз не искам просто да попадне където и да е. Кое училище бихте препоръчали, изключая най-елитните?

Можеш да разгледаш в ето тази тема https://m.bg-mamma.com/?topic=1127101.new#new

# 542
Здравейте,

...........Тя самата няма претенции какъв език ще учи, само знаем, че немския не е любим, а и се иска да е просто в добра среда.
...........
                 Средата не се определя от елитността на у-щето.Има много фактори за добра среда и един от най-важните е състава на децата.Не си мислете,че в елитните у-ща е цветът.Там са децата с най-висок бал,но между успех и възпитание няма права пропорционалност.Споделям от опит.Голямата е в елитно у-ще и от 8 кл до сега 11-ти не се чувства комфортно.Напълно я устройва в момента ДО,защото избягва неприятните контакти.Приятелите и са от съседни класове,от по-големите  или от по-малките.И сега беше при мен и се оплака,че когато трябва да помага са на линия,но....след това обиди,клюки.Големия внук ,както казва той,не е в най-елитното у-ще,но до момента няма никакви оплаквания от съучениците си и има много приятели.При това той е изключително труден за контакт,много особен е и лесно път към него не се намира.Такъв е от бебе!Така,че стискам палци сестра му да попадне в добър и спокоен клас.Тя и без това ни хвърли в стрес избирайки у-щето .Когато изпя първата си песен на избрания език каза,че е отвратителен,а сега....предпочитан.Дано всичко минава по-бързо,че още от сега съм набрала нерви за целия китайски народ.

# 543
......
Но от статистиката за раждаемост на НСИ никак не става ясно - има заминали в чужбина хора например, има седмокласници набор 2007...
В НСИ бяха посочени над 12 000 родени в София през 2005, Дидева пусна ориентировъчна статистика за явилите се на НВО м.г. - малко над 10 000. НСИ дава много подобен брой родени през 2006 г.,.....
Според НСИ това са цифрите да раждаемост за София, но точно колко от тях са сега завършващи седмокласници е много относително (някои не са в БГ, някои са тръгнали по-рано с предходния набор, със сигурно има и такива от следващия набор 2007, сигурно трябва да се включат и тези от близките насени места като Перник, които имат желание да учат в София, както и да се изключат тези, които са родени там, но не живеят, и мъртвородени, и незавършили от малцинствата....)

2006г, ОБЩО   
София           2208
София (столица)   12848
2006г, МОМЧЕТА      
София           1119
София (столица)   6603
2006г, МОМИЧЕТА   
София         1089
София (столица)   6245

Ей тук човек може да се заиграе в сметки, ако му се занимава
https://infostat.nsi.bg/infostat/pages/module.jsf?x_2=52

# 544
  • sofia
Didia, проблемът е, че няма как да прогнозираме каква ще е атмосферата в бъдещия клас, иначе мен ако питаш, това ми е основния критерий😀

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 13:18 от googlish

# 545
  • София
Относно статистиката - да, може човек да се заиграе с данните, но не знам дали има смисъл, при положение, че общият подаден в ДПП брой ученици със сигурност съответства на много по-точната информация, с която разполага МОН.

# 546
Аз мисля, че най-точно сметка за бройката може да си направите точно от ПП. Щом са заявени n на брой паралелки по 26 ученика значи и че се очакват около 26n кандидати, включително и тези от други населени места.
Сега си направих труда да преброя колко пробни теста по математика е направил синковецът. Около 55 ги изкарах. Преброих разпечатаните в папката - 29. Другите са от разните книжки с тестове. Това е ноември насам, но по-голямата част са от февруари досега. На пръв поглед изглеждат много, но все пак опровергават твърдението му, че правел всеки ден. Подчертавам, че в момента той други задачи извън домашното, което е незначително, и тестовете не прави.
По БЕЛ не знам каква му е бройката. Сигурно наполовина. Ще ми се да го накарам някой и друг преразказ да направи, но вероятността да успея клони към нула.

# 547
Didia, проблемът е, че няма как да прогнозираме каква ще е атмосферата в бъдещия клас иначе мен ако питаш, това ми е основния критерий😀
                 Направо си е въпрос на късмет! Ние избирахме у-щата и в двата случая по местоположение и популярност. Yum Естествено водещ беше изборът на желан език.Миналата година немският беше напълно елиминиран и тази година май ще е същото.Що се касае за класа - там няма опция "избор" относно състава му.Късмет и......дано децата ни запишат това,което желаят.

# 548
Ния е направила точно 5 ПИ по мат (2 присъствено (на смг) и 3 вкъщи (2 на регалия и 1 на междучасие)).
По бел отдавна са над 200 и хич не ги броя вече, като само 3 са реални (2 в смг и един в междучасие). Но въпреки всичко по мат е значително по-добре отколкото по бел. Още по-странното е, че бел й е доста по-приятен и любим предмет. Не зная какво трябва да стане, че да мине над 90 по бел.

# 549
  • София
А аз пък ще съм щастлива, ако дори и по единия предмет се стигнат 90 точки.
И това няма да е математиката.

Мария, над 200 теста? 🙄
В пълния обхват на ПИ с 200 преразказа и 200 тези?

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 13:39 от Red

# 550
Усетихте ли земетресението ? На мен чашата с кафе така ми се разклати, че половината съдържание се  изля на масата.

# 551
Усетихте ли земетресението ? На мен чашата с кафе така ми се разклати, че половината съдържание се  изля на масата.
Бисе, то в Пловдив е било земетресението, ти да не си заспала и да ти е подскочила метлата😉

# 552
И тук се усети, Доди . Беше за кратко , но разтърси .Аз съм на 5- ти етаж.Реших, ме ми е паднало кръвното:)

# 553
  • София
И аз мислех, че е кръвното. Само кучето ме гледаше без да мига в очите...

# 554
Е, добре де признавам си. Аз се спънах и паднах. Хайде спокойно, ще внимавам повече.

Общи условия

Активация на акаунт