На море в България 2020 г.! - 2

• 33 673
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Бойко каза на брифинга, че съседни заведения няма да имат право да работят. Такива има доста.
Ivan, някои сезонни няма да работят. Други се преорентираха в доставки на фирми. Собственици имат и др. бизнес. Тарикатите ще си избиват парите с цени и месо със салмонела.

# 106
  • Силистра
За цените е ясно, че няма как да са на предишното ниво, все пак ходенето на заведение ще стане по-луксозно нещо у нас. Със всичките изисквания няма как цените да са същите, би следвало да се повишат за да се покрият по-високите разходи за обслужване, дезинфекция, и т.н., както и по-ниския оборот заради разстоянията и т.н. Може даже да се помисли, поради ограничения брой места на човек да му се полагат не повече от 15мин. за сядане за кафе и 30мин. за сядане в ресторант за хапване, така повече хора ще могат да се възползват при малкото места.

# 107
  • София
За цените е ясно, че няма как да са на предишното ниво, все пак ходенето на заведение ще стане по-луксозно нещо у нас. Със всичките изисквания няма как цените да са същите, би следвало да се повишат за да се покрият по-високите разходи за обслужване, дезинфекция, и т.н., както и по-ниския оборот заради разстоянията и т.н. Може даже да се помисли, поради ограничения брой места на човек да му се полагат не повече от 15мин. за сядане за кафе и 30мин. за сядане в ресторант за хапване, така повече хора ще могат да се възползват при малкото места.

БУХАХхахахахаха, но същевременно, според вас, цените трябва да са по-високи.
Начи, кво казвате - ще се избием за кафе по 10 лв., за тва не стига, че ще е 10 лв., ми дай да ни изюркат  след 15 минути да ставам, че видиш ли да стенат следващите нетърпеливи за кафе от 10 кинта.
Пхахахаххахахахахаха

# 108
  • София
Това е пълен абсурд!
Не знам дали ще има толкова луди зорлии да плащат още по-високи цени, че и да се хранят за 30 минути.
Как ли пък не. Ние и вкъщи вечеряме по 1-1 1/2 часа. Говорим си, пием по две чаши вино, бавно, наслаждавайки се на храната, питието и общуването.

# 109
  • Силистра
Е нали отварят заведенията не за да се събират хората, а за кратко разпускане? Какво лошо има ако се сложи ограничение на времето, така хем ще има места за повече хора, хем няма да се събират безразсъдни пиянски компании пренебрегващи мерките? Според мен е добра идея.

# 110
  • София
А според мен толкова малко хора биха отишли при такива условия, че не само няма да имат проблеми с местата, а ще трябва да затварят и фалират.

# 111
  • София
Аз не бих отишла на заведение при ограничение във времето от 15 мин или 30 мин. Понякога по 30 мин чакаме за сервиз.

# 112
Както казах,  всяко чудо за три дни. Недейте да се ловите за всяка една дума в закона.
И свободните зони на плажа трябва да са 50%, ама както ставаме свидетели всяка година, едното 50 е по-голямо от другото.
В България такива закони се приемат за да се тушира обществено недоволство, а не да се прилагат ефективно.
Другата седмица ще има няколко репортажа за това как не се спазват ограниченията в заведенията и след още седмица на никой няма да му прави впечатление.
Новите заразени и загинали ще се съобщават като жертвите на катастрофите и ако няма някакъв голям мор никой няма да се трогне.

# 113
Половината собственици на заведения отказват да отворят на 6 май и искат намаляване на туристическото ДДС....други обаче се готвят трескаво да спазят санитарните ковид 19 изисквания и да отворят на 6 май 2020!
Само не разбрах какъв им е пробелама с ДДС-то?! Дали е 9 или 20 %  за собтвениците няма никакво значение! В крайна сметка потребителя, т.е. ние го плащаме, а те си го дърпат обратно от НАП.
Ще отворят та и от там ще минат. Нали трябва да се нагушат и това лято. Тези да ги разправят на старата ми шапка, че имали възможност, но няма да отворят, защото ще са на загуба. Ей сега ще пореват още няколко дни/вече днес сутринта почнаха/ и ще им отпуснат цялата площ за работа. Хич не ги мисля. Като започнат да си внасят всички данъци,  да плащат както трябва на персонала и да внасят осигуровки, тогава може и да им съчувствам. Не може те да ми събират едни яки пари от куверти по празници и по събития от декември насам и изведнъж за 10 дни по-малко работа през март, аууу били пред фалит!!! Да не говорим, че им удължиха и срока за внасяне на данъци до края на юни. Хайде малко и те да бъдат коректни и да спрат да мрънкат. Както се казва, като не им изнася да си търсят друго поприще, ама докато ги бие парата, особено пък по курортите, никой от тях нама да се откаже.

# 114
  • Варна
Отделно искат и по- ниски данъци. А защо не намалят ДДС на лекарства и храни? Ще е полезно за всички.

# 115
И аз съм на мнение, че цените трябва да паднат. Всеки ще се моли за потенциални клиенти и трябва да ги привлече. А с тези условия, едва ли хората ще се трепят да ходят на почивки и барове.
И все си мисля, че търсенето определя предлагането, а вие тук все обратното твърдите. Хммммм.

# 116
  • Sofia
Хранене и пиене на кафе за определено време. 🙄 Вие добре ли сте? Да не съм на състезание и да трябва да покривам норматив? Това няма как да се случи, просто защото няма да имат и един клиент при подобни условия. Клиентът не е толкова тъп, колкото искат да го изкарат. 😀

# 117
  • София
Хранене и пиене на кафе за определено време. 🙄 Вие добре ли сте? Да не съм на състезание и да трябва да покривам норматив? Това няма как да се случи, просто защото няма да имат и един клиент при подобни условия. Клиентът не е толкова тъп, колкото искат да го изкарат. 😀
Че както и въпросният настояваше - хем да е по-скъпо кафето, хем да се пие за норматив! Е такива като тоя потребител (почти) ни управляват. Представям си какво ще е след време, когато ще почне да бъка от подобни "гении"....

# 118
  • Варна
Има прекалено много заведения, за да има наплив на клиенти и режим.

# 119
Няма ли някой собственик на заведение тук да сподели дали това разреждане ще върже сметката. Защото според мен НЕ, ако са много разредени ще трябва или да надуят цените или да работят на загуба (лично мнение).

И как по-точно ще са на загуба?
На загуба би било заведение с 6 маси, ама това с 66 по кой начин ще е на загуба? Второто и на 50% да са му масите, пак ще е с много повече от малко, което по принцип е на печалба, нали Wink Това са спекулации на ресторантьорите, които вечно не им стига и ламтят за повече. Ето-искането за намаляване на ДДС, което никак не ги касае, щото излиза от нас, е показателно!

Общи условия

Активация на акаунт