На море в България 2020 г.! - 2

• 33 656
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
  • ВАРНА
Айде и ресторант Корона търсят персонал.....

# 91
  • В.Търново
Русалка, нищо не са казвали официално. Вчера на брифинга ББ каза, че не е решено как ще работят хотелите и от кога ще отворят. Иначе аз смятам да избягвам заведенията.
Да, и аз това казвам, че не са казали нищо още за Туризма.Скоро няма да кажат.Може би към края на месец май ще има яснота.

Това ще е за работещите, осигурени .Да, ама искат да е най-малко за 7 дена и като ти излезе за двойна стая пимерно 1500-1900лв тия 210лв са нищо.Хората няма да разполагат вече с толкова отпуска, а ако до сега са били и неплатена средствата им ще са изчерпани.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 12:20 от Русалка_1

# 92
  • София
Русалка, нищо не са казвали официално. Вчера на брифинга ББ каза, че не е решено как ще работят хотелите и от кога ще отворят. Иначе аз смятам да избягвам заведенията.
Да, и аз това казвам, че не са казали нищо още за Туризма.Скоро няма да кажат.Може би към края на месец май ще има яснота.

Това ще е за работещите, осигурени .Да, ама искат да е най-малко за 7 дена и като ти излезе за двойна стая пимерно 1500-1900лв тия 210лв са нищо.Хората няма да разполагат вече с толкова отпуска, а ако до сега са били и неплатена средствата им ще са изчерпани.
О, аз съм на работа от вкъщи и не само не съм без доходи, ами от 1 юни ни вдигат заплащането. Приятелят ми също не е прекъсвал работа, та много добре ще и дойдат 420 лева отгоре, с които ще си резервираме още една нощувка, до момента имаме 6 и даже ще ни останат за път Grinning  Само не знам при какви условия ще е и дали изобщо ще ни се почива при това положение. А и не вярвам да го приемат.

# 93
Идеята да се раздават по 210лв на калпак е просто див популизъм и няма да мине. От една страна от бюджета изтекоха и ще продължават да изтичат непредвидени пари, без да са компенсирани от съответните приходи, а от друга си е директна държавна помощ за туризма. От срещата на министрите на туризма стана ясно, че тази година туризма не само не е приоритет, а и е нежелателен, като се допуска отваряне на границите за туристи на двустранна основа. Общо решение ще се търси  есента, евентуално. Руски туристи тази година няма да има. При тях дневно се заразяван вече над 10 хиляди. И визите за тах няма да паднат.
Що се отнася за местата за настаняване на туристи, ще отворят най-напред тези, които осигуряват дистанция - къщи за гости във всяка от които се настанява по едно семейство, бунгала, апартаментни комплекси и други подобни.

# 94
  • Силистра
Къде ги видяхте тези отпуски? Може би в столицата да пускат, но тук при нас и при ММ се бачка като за последно. Надявахме се да вземем 2 дни, днес и утре, че да отидем на планина за 6 дни по празниците, но няма отърване, само работа и пак работа. В столицата може и да дават отпуск, но тук е друга България.
Така че нямам идея как нямало да има отпуск за лятото да почиват хората. и аз, и ММ, имаме по над 30-40 дни отпуск трупан от миналото, който дори и нямаме надежда да ползваме изцяло.
Колкото за цените за българските и чуждите туристи, това е държавната политика, както и казах. Едните плащат в левове, а другите във валута, а борда трябва да се крепи. Нещо подобно на годините при комунизма, който е живял тогава, знае за какво говоря. Сега не е много по-различно от тогава, поне като държавно управление. И тогава все гледаха да привличат конвертируема валута, и сега също.

# 95
  • SF
Целта на заведенията  едва ли е да се превърнат в столови - място за хранене.
Барове, кафенета, ресторанти са места за социален контакт, а не за дистанциране.
Започнаха недоволствата. Искат да се промени заповедта от 2 метра разстояние между масите да бъде намалено на 1 м - 1,20 м, защото така било в Австрия. Сервитьорите не можело да носят маски, защото сега в топлото време щели да ги задушават (и не казвам, че е удобно и че е приятно с маска на 36 градуса на някой крайбрежен ресторант.) Ако ресторант с 600 места, работи с 50 места, те не били достатъчни да ги издържат.
Да не говоря, че градините и терасите на всички ресторанти са със заграждения (временни и подвижни), което не ги различава от затворените им части. И като се наблъскат вътре през метър непознати хора, защото така ще бъде по закон, аз ще си пия кафето у нас на терасата.
Дезинфекцията след всеки клиент си я представям като забърсване на масата с препарат за почистване на стъкла и с общата кърпа.
Едва ли ще минат с машинката стола, краката му, под масата, където са се опирали краката на клиента с късите панталонки и се е пипал. Забърсването на масата и носенето на чисти прибори не е никаква дезинфекция, а елементарно машинално задължително почистване.

# 96
То като цяло израза:
"при строги мерки и дизинфекция" в България звучи повече от несериозно/смешно.

Имам малък магазин, ако трябва след всеки посетител да чистя с белина/доместос и прочие - по-добре да го затворя.

# 97
  • Силистра
Строгите мерки и дезинфекция се отнасят не толкова за магазините, а по-скоро за заведенията, баровете и ресторантите. Предполагам там риска за зараза е много по-голям заради консумацията и заради многото хора събрани на едно място. Интересно какво е решението за дискотеките, нощните заведения, казината и т.н. други места където се събират тълпи народ в буквалния смисъл. Там каквато и дезинфекция да се прави ще е безсмислено.

# 98
Разстоянието между масите в ресторант на  открито е доста разтегливо понятие. В зависимост от посоката и скоростта на движение на въздуха, при един кихнал заразен, може 2,5м. да се окажат достатъчно голямо разстояние откъм наветрената страна и съвсем недостатъчно от подветрената. Такива разстояние имат повече смисъл в затворени ресторанти.

# 99
Е да де, то всичко е ала бала ама ....

# 100
  • София
Къде ги видяхте тези отпуски? Може би в столицата да пускат, но тук при нас и при ММ се бачка като за последно. Надявахме се да вземем 2 дни, днес и утре, че да отидем на планина за 6 дни по празниците, но няма отърване, само работа и пак работа. В столицата може и да дават отпуск, но тук е друга България.
Така че нямам идея как нямало да има отпуск за лятото да почиват хората. и аз, и ММ, имаме по над 30-40 дни отпуск трупан от миналото, който дори и нямаме надежда да ползваме изцяло.
Колкото за цените за българските и чуждите туристи, това е държавната политика, както и казах. Едните плащат в левове, а другите във валута, а борда трябва да се крепи. Нещо подобно на годините при комунизма, който е живял тогава, знае за какво говоря. Сега не е много по-различно от тогава, поне като държавно управление. И тогава все гледаха да привличат конвертируема валута, и сега също.
Много зависи от това какво работиш, а не в кой град си. Има хора, които в момента се водят платен отпуск, познавам доста такива, вкл. и лекари в АГ болници. Те ходят само на дежурства, а през останалотовреме са платени отпуски, които вече свършват. Ако имаш тоя късмет де... може и да си в неплатен, пак е по-голям късмет от безработен. Доста хора са без работа вече, по борсите се вият опашки. Направи ми впечатление, че голяма част от работодателите използваха момента да си съкратят персонала на 1/2. Съответно товарят с двойна работа останалия персонал и им намекват да се радват, че не са съкратени. И те си траят, нямат избор.

# 101
  • София
Всички издухаха отпуските си. Confused Тази година май май, или без море , или с минимум дни Confused
Аз ходя на работа всеки ден, без 1 ден прекъсване досега, но мъжа ми както се вижда няма да може да вземе нормален отпуск, та все тая че аз имам дни.
Ще сме си у дома , или тъй изглежда.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 14:37 от Wooden Cuckoo Clocks

# 102
  • Силистра
Не знам, при нас няма съкръщения, просто работата не е спирала, дори се увеличава, докато в същото време само се говори по телевизията как хората били в отпуск поради намаляне на работата. За заведенията и хотелите е очевидно, но за нормалния бизнес изобщо не е така. Дори си мечтая да имахме нормална държава, като в Гърция например, да се обяви нормална карантина и всички да си починем 1 месец без работа и без да ти обясняват как било криза, а ти да бачкаш по цял ден и отпуск да няма дори. Лицемерието и двоиния стандарт у нас взеха да ми идват в повече напоследък.

# 103
  • ВАРНА
Снимка Радио Варна 4 май 2020 г.

БНР - 40% от заведенията във Варна няма да отворят нито на 6 нито на 7 май - въпреки че ще могат! Половината собственици на заведения отказват да отворят на 6 май и искат намаляване на туристическото ДДС....други обаче се готвят трескаво да спазят санитарните ковид 19 изисквания и да отворят на 6 май 2020!

# 104
Няма ли някой собственик на заведение тук да сподели дали това разреждане ще върже сметката. Защото според мен НЕ, ако са много разредени ще трябва или да надуят цените или да работят на загуба (лично мнение).

Общи условия

Активация на акаунт