На море в България 2020 г.! - 2

• 33 651
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
  • SF
Защо се смята, че лятото вирусът ще се успокои? В Мароко, Тунис, Дубай, Южна Турция, Сицилия и т.н. температурите са летни, а вижте им броя заразени.
Аз също смятам, че сме доста мръсни като нация и никой няма да спазва мерките по-дълго от 3 дни. Ще им писне да дишат белина, а и няма да е вкусно да се храним сред миризми на белина и ще си караме, както си знаем.
Дечурлигата от селата, които се наемат за работа по морето, няма да се впечатлят от мерки и вируси. Те са там за 500 лева и бакшиши. На никого няма да кажат да си тръгне, защото ще пренасели заведението.

И уж отварят само терасите и градините на ресторантите, но с тези дъждове и бури, които предстоят, ще ги настаняват и вътре. Като дойдат проверки, ще им кажат, че са батовчеди от едно семейство и затова 8 човека са на една маса.
А и на проверяващите ще им писне да проверяват. Където и да се появят, привидно всичко ще е наред. Като си тръгнат, масите ще се съберат пак.
Когато отвориха парковете, първия ден имаше ленти и доброволци. Втория ден вече нямаше нито ленти, нито доброволци.

Видяхте ли по телевизията вчера репортаж от Испания - първи ден навън, могат да правят спорт на открито? Стари, дебели, всякакви обуха маратонките и който не може не да тича, прави ходене или стречинг на пейката.

# 76
И аз мисля, че хигиената няма да е много на ниво. Като знам как процедират по принцип много хотели и ресторанти ...Mask Това лято май ще се въздържим от море.

# 77
  • В.Търново
Това с вакумираната храна от тук го разбирам. Къде са го казали официално? Дори за плажовете не са казвали. ББ днес каза за Туризма, че е още рано да се говори. За басейните 4 метра между чадърите и дезинфекция след всеки.

# 78
Ние за сега прехвърлихме почивката си от юни за септември, въпреки че изобщо не е ясно какво всъщност ще включва ОИ. Така решихме с нашите приятели. Ако преценим, че има риск за нас или ще я прехвърлм на трети лица или окончателно ще я анулираме.

# 79
  • Силистра
Важното е, че отвориха заведенията и басейните. Нали знаете, че у нас мерките са само проформа, както са и КПП-тата например, уж са там за да спират хората, но ако някоя фирма ти разреши си минаваш като цар, защото фирмите у нас са компетентния орган по въпроса Simple Smile
Затова и ги махат вече КПП-тата, защото се видя че у нас тарикатите които се възползват от вратичките са повече от балъците които спазват мерките. Сега и заведенията отварят, че и басейните. Явно целта е Юни да започва сезона, т.е. след 4 седмици, а до тогава да се види как вървят ресторантите. Което съответно да покаже какво се прави с ОИ по курортите, в смисъл за да свариш една жяба трябва да я вариш постепенно за да не избяга. Затова и се правят такива отстъпки от мерките, малко по малко, за да се стигне и до съществото на въпроса Юни месец при откриването на сезона. Като цяло е добре, но зависи доколко ще отпуснат мерките, дали чартърите ще тръгнат 24/7 с полети до курортие и тълпите чужденци носещи конвертируема валута, че да се крепи борда при спадналия износ. Като се замисля, по-важно ще е да има повече чуждестранни туристи у нас, отколкото да са местни туристите. Не забравяйте че гурбетчиите масово се прибраха и сега няма кой да бачка в странство и да праща камари с валута.

# 80
  • Бургас
Русалка, нищо не са казвали официално. Вчера на брифинга ББ каза, че не е решено как ще работят хотелите и от кога ще отворят. Иначе аз смятам да избягвам заведенията.

# 81
  • София
Не ми е ясно какъв ще е тоя ол инклузив с пакетирана храна. Резервирали сме почивка за 1640 лева за 6 нощувки. И сега ще караме на сухоежбина. Доколкото разбирам, понеже сме за юли, нито можем да я анулираме без неустойка, нито да я местим за август или септември. Не съм съгласна за толкова пари да сме като на скаутски лагер.
Не знам и за какво се отварят заведенията при тези мерки. Никой няма да ходи семейно да се наяде, хората масово ползват заведенията за срещи. Нещо и те не са много наясно какво искат. Отварянето на парковете при тези условия с работещи 3 алеи еднопосочно беше голяма глупост. Огромни поляни седят празни, ние се блъскаме по алеите. Добре направиха  с навремемнно взетите мерки, но сега в средата на пандемията се отпуснаха. За мен нямаше смисъл. Икономиката се съсипа, а от вируса излиза, че няма да се опазим.

# 82
  • ВАРНА
Не всички заведения - а само отворените по плажа и тези навътре в градовете с лятни градини...при всяко нарушение на мерките ще се затваря заведението ведннага....и глобите са доста тлъсти 5000 лв.  за управителя и 15 000 лв. за собственика.  

Същото е и с хотелите от 13 май отварят само малките....големите хотелски комплекси  след 15 юни.

Есмее  -  Тунис - Мароко - Алжир са северна Африка и си е студеничко там...в момента в тези е 24-25 градуса....
в Дубай февруари и началото на март също беше даже 23 градуса максимум -  а нощем 16-17 гр.....едва през май месец започва да става в Дубай над 35 градуса - колкото е необходимо за бързото убиване на вируса и много ниска вложност под 30 %.

Вируса вирее прекрасно до 32 гр. в комлект много висока влажност!  

Затова и за Европа и северна Африка ще намалее силно  от юни до края на септември  -
и от средата на октомври се завръща и така две години всяка зима - есен и пролет.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 11:17 от Варненец

# 83
  • Силистра
Не ми е ясно какъв ще е тоя ол инклузив с пакетирана храна. Резервирали сме почивка за 1640 лева за 6 нощувки. И сега ще караме на сухоежбина. Доколкото разбирам, понеже сме за юли, нито можем да я анулираме без неустойка, нито да я местим за август или септември. Не съм съгласна за толкова пари да сме като на скаутски лагер.
Не знам и за какво се отварят заведенията при тези мерки. Никой няма да ходи семейно да се наяде, хората масово ползват заведенията за срещи. Нещо и те не са много наясно какво искат. Отварянето на парковете при тези условия с работещи 3 алеи еднопосочно беше голяма глупост. Огромни поляни седят празни, ние се блъскаме по алеите. Добре направиха  с навремемнно взетите мерки, но сега в средата на пандемията се отпуснаха. За мен нямаше смисъл. Икономиката се съсипа, а от вируса излиза, че няма да се опазим.
Няма да е пакетирана храна, а по-скоро персоналът ще сипва яденето зад витрина, пак каквото си харесате, реално пак си получавате каквото сте си платили, няма проблем. А за анулиране няма причина, очаква се хотелите да работят през Юли.
За заведенията изобщо не мисля, че се сеяд само за да видиш приятели, напротив. За барчетата може би, но при заведенията за хапване много хора, включително и ние, сядаме семейно за хапване заедно с децата. Удобно е, като излезе човек пеш на разходка из парка, да обиколите насам-натам и после да седнете за отпочиване и хапване. Случва се много по-често, отколкото да се съберем някакви компании на заведение и да се пренебрегват мерките. Същото е и за разходките из парковете, нас ни устройва идеално, защото ги ползваме само за разходки, докато има хора които се събират на тумби и компании (10 и повече човека), палят огън и пекат скара (из по-забутаните места), че и дори хорца тропат по селски маниер.
Е това си е за забраняване, защото си е откровено опасно, а и по начало си е някаква селяния.

# 84
  • Варна
Запознати ли сте с качеството на храната и хигиената  в т.н. улични заведения? Не бих хранила и куче там. Заведенията на плажа са прекалено много и излишни. Заемат огромни плажни площи и са полупразни. Надявам се голяма част от тях да отпаднат и остават хората да се насладят на морето. Полуфабрикати от фризер, мога да консумирам и у нас.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 11:42 от Viviana91

# 85
  • София
https://www.flagman.bg/article/213285
Това с 210-те лева какво значи?

# 86
  • Sofia
Само предложение е! Виждайки, кой е вносителят, дърбоко се съмнявам, че ще се приеме. Поредната "зарибявка" за бедния българин, който дълго време беше позорно гонен, като неплатежоспособен от родните курорти. Винаги ме е било яд, че се толерираха чуждите туристи и се деряха по две кожи от родните. Сега, когато няма риба и ракът е риба. Simple Smile

# 87
  • Силистра
Това за чуждестранните туристи у нас си е държавната политика на МТ. Отделяха се и се отделят средства за реклама на туризъма ни в чужбина за да идват повече чужди туристи и съответно да има приход в конвертируема валута, което подкрепя борда у нас. Нормално е, защото имаме борд и той трябва да се крепи по всички начини.

# 88
  • Sofia
Това за чуждестранните туристи у нас си е държавната политика на МТ. Отделяха се и се отделят средства за реклама на туризъма ни в чужбина за да идват повече чужди туристи и съответно да има приход в конвертируема валута, което подкрепя борда у нас. Нормално е, защото имаме борд и той трябва да се крепи по всички начини.
Така е, но защо едните трябваше да са за сметка на другите? Защо на родния ни турист трябваше да му е в пъти по-скъпо да почива в собствената си страна, в сравнение с чужбина? За условията не искам да пиша, несравними са и то не в наша полза. Прост пример: за 10 дни в чужбина, със самолет за двама ми излизаше доста по-евтино, отколкото в България. Всички знаем, че много време трябва да мине, докато достигнем нивото на обслужване на съседите. Е писна ми, не съм мазохист. Simple Smile

# 89
Почнаха с въртелите.
Голяма верига с огромни хотели ми предложи да ми измести почивката за края на Май БЕЗ ДОПЛАЩАНЕ. Дадоха ми 6 дни да си избера от следващите 3 месеца. Избрах си, после НЕ можело, искат доплащане. Принципно хотела е хубав, но при условие, че няма да има анимация, няма да има AI, не мисля да доплащам. Още повече, че ме яд на алчните копелета.

Дано всички да фалират ! И ТА и хотели. Заслужават го. С жена ми и децата ми ще оцелеем и без тях.

Общи условия

Активация на акаунт