На море в България 2020 г.! - 2

• 33 643
  • 744
  •   2
Отговори
# 60
  • В.Търново
Това не го твърди само той.

# 61
  • Sofia
Стига с тези черни мисли! Да, животът ни няма да е същият, но няма и да е толкова черно! Трябва да се научим да живеем с вируса и това е! Това, че в близките няколко месеци ще се налага да правим компромиси, не означава, че ще е завинаги. Имайте малко вяра в учените, светът с какви по-страшни неща се е справял, един вирус няма да го препъне!

# 62
  • ВАРНА
Днес, 3 май 2020 г., министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която допуска посещенията на търговски площи на открито (градини, тераси и др.) към ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници, при спазване на следните противоепидемични мерки:

а) разполагане на масите по начин, осигуряващ разстояние не по-малко от 2,5 метра между тях и не повече от четири лица на маса или на едно семейство;

б) обслужващият персонал да е с поставена защитна маска за лице;

в) да се почистват и дезинфекцират повърхностите на масите и столовете след всеки посетител;

г) да се поставят на видни места диспенсери с дезинфектант за ползване от посетителите на заведението.

Със заповедта на изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) се възлага, съгласувано с министъра на здравеопазването, в срок до 05.05.2020 г., да определи и други изисквания и организация на работа на тези обекти.

Заповед № РД-01-249/03.05.2020 г. влиза в сила от утре, 4 май, с изключение на т. 1, която влиза в сила от 06.05.2020 г.

# 63
То всичко хубаво, ама вече ресторантьори си казаха, че няма кой да почиства оливерниците например след всеки клиент...Какво да говорим

# 64
  • ВАРНА
От утре ще гръмнат сайтове за обяви за персонал за хотелите-ресторентите по морето!

Междувременно към заповдта на здравния министър:  

Лято 2020 г-

На плажа чадърите да са през  четири метра с максимум  4-ма човека под чадъра задължително от едно семейство  
-  като в радиус от осем метра никой различен от семейството да не се доближава до семейството.

-  Храната в хотелите задължително пакетирана - вакумирана  вкл. и вилиците - лъжиците вакумирани и за еднократна употреба!

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 19:19 от Варненец

# 65
А кухните в заведенията и персоналът? Много знаем кой точно приготвя храната и какво прави с нея,  макар че то и преди си беше така. То само в страх не може и да се живее. Но едва ли хората ще хукнат изведнъж по хотели и почивки, та тези бизнеси тепърва ще страдат. Вероятно доста ще затворят, а оцелелите ще вдигнат цените.

# 66
  • ВАРНА
Утре 4 май ще бъде допълнена заповедта и от 5 май 2020 г. в сила  и въпросите  какво се прави приразразяване на буря във въпросните открити заведения които ще са единствени отворени до 1 юни....
и къде ще се настаняват 6 човека от различни семейства?

Всички открити заведения смятат да отворят от 6 май - въпреки че ще могат да се запълнят на максимум 50% според заповедта и ще понасят не малко загуби.

# 67
В България всяка заповед/закон се спазва до 2-рата сесмица след издаването му

# 68
Корона вируса е нещо ново.Няма как„един лекар по Нова” да знае как ще е в бъдеще.Никой не иска да жи8вее в ограничение,но нищо няма да ни стане с няколко месеца лишения.Това напиране всичко да си дойде по старому може да ни изиграе лоша шега.
Само да кажа, че това не е "един лекар" от многото лекари, а е проф. Иво Петров, най-добрият кардиолог и ангиолог по инвазивна хирургия в България.

# 69
Да, пакетирана храна и пластмасови прибори. То се очакваше де, честито на курортистите. Аз си оставам у нас.

# 70
Много добре знам кой е проф.Петров.Но той така беше описан.Пак твърдя че никой не може да знае как ще по нататък.Всичко е предположения.Както вече писах аз се надявам на чудо.При тази ситуация не бих отишла на море.Всеки решава сам за себе си.Като чета как някой омаловажават проблема не мога да рискувам да почивам.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 21:32 от rumka_73

# 71
  • ВАРНА
Малко снимчици от  плаж  - хижа Ветеран  след нос Галата ....
да видите че и бг. черноморието край Варна  може да изглежда  като гръцкото май месец....

# 72
  • Варна
Естествено няма да напишат ,колко кубика фекалии се изливат от Аспарухово там.😂 Първо да си оправите пречиствателната, Варненец. Миди, риба вече само внос.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 23:43 от Viviana91

# 73
  • SF
На мене ми е интересно на кого трябва да дам обясненията дали съм от едно семейство с тези под моя чадър или не сме семейство, или сме нестандартно семейство. Ще има ли във всяко заведение полиция и дежурни полицаи на плажа, пред които да се легитимирам или трябва да информирам сервитьора, чичкото с билетчетата за чадърите?
Заповедта "да сме от едно семейство, за да сме на една маса" ми се струва, че я има, колкото да я има.

Тийнейджърите ще хукнат първи да напълнят заведенията. Няма да спазват дистанция, защото не им пука от заразата, а и за тях е геройство да се противопоставят на всичко и да са бунтари. Но те няма и да направят оборот, защото не отиват на заведения, за да се наядат дистанцирано, а за да се социализират.

# 74
Вече мисля, че и половината от декларираното като мерки нама да се спазва. Като гледам какво се случва в момента по магазините и улиците..хората нямат никаква мярка, да не кажа и акъл. Масово без маски, даже се възмущават, ако някой носи маска навън. В магазините вече се трупат опашки, правила не се спазват и в парковете. Фризьорите уж мият с белина И дезинфекцират, но след някой друг ден дали няма да им писне..така ще е и със заведенията. В началото ще изпълняват, докато мине бякой друг репортаж и проверка, най-много седмица-две им даваме   Дано да стане чудо и вирусът се укроти през лятото, защото иначе не виждам изход-имам предвид с минимум жертви. От друга страна,  в Беларус например е доста добре положението от към заразени и починали въпреки липсата на сериозни мерки от правителството. Та да видим..

Общи условия

Активация на акаунт