На море в България 2020 г.! - 2

• 33 769
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Преди малко министър Ангелкова по БТВ си каза, че за безплатните чадъри не е ясно, тепърва ще се договарят с концесионерите.Като се договорят ще ни уведомят по региони къде и какво ще бъде на плажа.Имаше и много други неясноти, с две думи на 1 юни плажовете отварят , така било по договор.

# 181
Преди малко министър Ангелкова по БТВ си каза, че за безплатните чадъри не е ясно, тепърва ще се договарят с концесионерите.Като се договорят ще ни уведомят по региони къде и какво ще бъде на плажа.Имаше и много други неясноти, с две думи на 1 юни плажовете отварят , така било по договор.
Тази жена е най-неадекватната в този кабинет. Другите поне нещо се опитват да измислят, подготвят, плинират от рано. То лятото дойде, а тя още не е наясно какво трабва да се направи. Два месеца се чеса по главата и нищо не измисли. Повтаря само ще, ще, комуникация, срещи, разговори и т.н. без да се случва нещо реално. За пореден път е на страната на бизнеса, а не на туристите. Точто това, че не застана категорично с мнението си за старт на сезона и с ясни правила, дава основание на хотелиерите и ТА да си правят каквото си искат. Ходи че си търси правата, ако си нямаш работа.

# 182
  • Сф
Фаталина, те нищо не казват за тия ваучери за бъдеще, нищо не е ясно, нали?В началото звучеше все едно дал си 500 лв за море, не искаш да ходиш, бам прехвърляш есента за Банско например и доплащаш.Сега всъщност, ще отворят морските хотели и няма не искам.Каквото такова.Какви са условията на НикТравел , с депозит ли си? Ако анулираш.С Александрия също ми е интересно какво ще стане, като работят с чехи и словаци.Сигурно ще ги пуснат.Не виждам друг начин..

# 183
  • Варна
Собственичка на г- па хотели имаше мнение. Туристите да се хранят в стаите, с поръчки от съседни ресторанти. С капризи няма да се съобразяват, има правила и санкции. Основното е дистанция и липса на тълпи.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 10:33 от Viviana91

# 184
И то също, но спря да вали след 23 юли. Миналата година се оправи на 15 август. Да, преди това е имало по няколко дни без дъжд, но твърде лигава работа.
Явно има нужда още някой да каже, че не е вярно, че след 15 август се било оправило времето. Имам добра памет и знам по кое време съм била на море. 2019 г. в края на юли веднъж ни валя, 2018 г. за същия период два пъти ни пропусна.

# 185
тази година ще е по спокойно по морето /мерси Корона/Миналата година дъждът наруши лежерното ми състояние 4 пъти 1-16.07 на юг Царево Ахтопол и 3 пъти в Поморие 3-16.08  ама ,че памет Simple Smile

# 186
  • SF

Явно има нужда още някой да каже, че не е вярно, че след 15 август се било оправило времето. Имам добра памет и знам по кое време съм била на море. 2019 г. в края на юли веднъж ни валя, 2018 г. за същия период два пъти ни пропусна.

Да, но имам нужда и още някой да го каже, много е полезно!  Води до задължителната промяна на времето през миналата лято.  Вие някаква кампания ли подемате? Докато ти си била на морето, аз бях в София. Две поредни съботи бяхме на сватби. И на двете валя като из ведро. И през двете седмици стискахме палци на младоженците за хубаво време. Едните бяха запазили чудно хубава градина в Банкя, която така и не успяха да ползват. Всички бяхме в найлонови заграждения. Хайде сега пък ти си промени мнението! (виж как работи някой да ти разкаже къде е бил и какво му се е случило в дъжда Simple Smile )

Да върна пак темата към терасите, плажовете и евентуалните дъждове през това лято. Колкото и сухо да ви е било миналото лято, днес, ден първи от отваряне на ресторантите на открито, виждате какво е времето. Догодина ще има 3-4 човека, които ще твърдят, че на 6 май, много добре си спомнят, защото баща им е Георги, са били на плаж и са изгорели.
Довечера ще гледам в новините колко човека са седнали да обявдат или да вечерят навън.
Не съм гледала брифинги, в които са обсъждали безплатните шезлонги, но подобно на ресторантьорите, които реагираха за 2-та метра разстояние и им направиха "крачка назад" за 1 метър, така ще има крачка назад и за безплатните шезлонги.
Само да не излъжат хората да хукнат, мислейки, че сянката ще е безплатна, а на място да се окаже, че комплектът е 30-40 лева.

# 187
  • There I was on a July morning
Още ли го нищите това време през миналото лято? Smile По спомен, в началото-средата на юли валя доста на Южното черноморие, от години не бяхме уцелвали толкова дъждовен период. Навлязоха дъждовни фронтове от Гърция, където имаше сериозни бури, наводнения и жертви.  

Относно обсъжданите безплатни чадъри и шезлонги на плажа - това не вярвам да го приемат. Концесионерите вече се обявяват против и то не без основание. Един снощи обясняваше, че има разходи за почистване на плажа, осигуряване на медицински екип и други служители. Отделно - концесионната такса, така че - нещо друго ще приемат. И аз очаквам, че ще ревнат срещу спряганото разстояние между чадърите от 5 м и съответно ще го намалят, както стана и в случая с ресторантите и заведенията.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 11:35 от Скубиду

# 188
  • Варна
Ако плажовете се стопанисваха от държавата( гранична зона) или общините, можеха да са безплатни. Концесионерите лъжат. Не почистват добре, нямат особени разходи. Системата е създадена за плячкосване от населението. Настоящата власт узакони рекета, с концесии за 20- 3О г.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 10:59 от Viviana91

# 189
  • София
На Сл.Бряг багери вече подготвят плажа, за справка http://weather-webcam.eu/online-webcam-sunny-beach-cherno-more-black-sea-kaskadas .

До няколко дни сигурно вече ще наредят и чадърите и ще видим с каква гъстота са .

# 190
  • Варна
много се говори за чадъри и шезлонги - общо взето навсякъде нещо се плаща , лошо е , че при нас е доста солено . То и днес ББ каза , че туризъм няма да има

# 191
  • SF
Да, и аз се съмнявам, че на практика ще се получи това, което днес обещават по телевизията.

Всъщност, кой го измисли това с безплатните шезлонги и кого попита? Как така се е стигнало изобщо да се обявява такова нещо. Те по същия начин могат да обещаят и безплатно настаняване в хотелите, безплатни напитки в баровете...

Има плажове с изпокъсани платна и раждясали чадъри, с пожълтели пластмасови шезлонги и мръсни шалтета и Личи си, че са мърляви и не струват бомбастичните пари. Но има и доста луксозни вип зони, които не знам как ще останат безплатни.
Като се пльосна в някаква такава шатра, от мене на 2 метра във всички посоки няма да има никой, защото не е от моето семейство. На съседната сестра ми ще се шири.
Нещо не са го доизмислили и ще берат ядове. Ще има "Правителството отстъпи пред концесионерите и преразгледа мерките за безопасно ползване на плажовете и заведенията около тях."

# 192
  • SF
Ако плажовете се стопанисваха от държавата( гранична зона) или общините, можеха да са безплатни. Концесионерите лъжат. Не почистват добре , нямат особени разходи. Системата е създадена за плячкосване от населението. Настоящата власт узакони рекета, с концесии за 20- 3О г.

Затова се чудят как да ни съберат от гръцките острови и турските ол инклузиви. Имаме избор от морета на относително близко разстояние. Пътят до Халкидики е по-хубав, гладък и бърз от "магистралата" до Варна или магистрала Тракия, по която се кара ту в едното, ту в другото платно. Рибата е по-прясна и вкусна, а чадърите са наистина безплатни (срещу фрапе и вода).
Всяко лято има призиви към населението да изберат българското.
Е, тази година много хора ще го изберат поради липса на избор и ще видим с какви снимки ще се напълни фейсбука - бутилки, съдрано, небоядисано, скандално, безвкусно, скъпо, заплашително, повърнато, шумно, неграмотно, непрофесионално... Но пък имаме желание.

# 193
  • Варна
Тези шезлонги, шатри и пуфове по принцип не се почистват. Използват ги всякакви. Луксозните цени не гарантират качество. И безплатно не бих ги ползвала. Топлият пясък е полезен и приятен. На шезлонг мога да дремя и на терасата.

# 194
  • SF
Права си. Може би по-разумният ход щеше да бъде тази година да ги забранят и да оставят само чадърите за сянка. На плаж само върху собствена кърпа.
Тъкмо и консеционерите да нямат задължение да пръскат с дезинфектант и да си съсипват по-скъпите градински мебели.

Общи условия

Активация на акаунт