На море в България 2020 г.! - 2

• 33 751
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
  • SF
До това лято на какво отстояние бяха чадърите с шезлонгите?
1,50 метра на мене ми се струва доста интимно разстояние.

А тези, които не помнят, че миналото лято е било доста дъждовно, съжалявам. Винаги се намират хора с къса памет. Тя била в Созопол 2 седмици и не валяло и не било вярно, че било валяло.
Валя като откачено, но карай!

Аз го казах по съвсем друг повод - терасите и градините в заведенията. Ако това лято не е сухо, слънчево и горещо, както е било миналото, а се окаже, че вали до средата на юли, не дори на август, как ще работят градините на ресторантите в пълния си капацитет? Според мен, ще влизат вътре.
Без маски, защото е много горещо. А и трудно се яде и пие с маска.

Дезинфекцията по ресторанти, кафенета, барове, нощни барове, бийч барове и т.н. барове, кой ще я прави? Онези с белите скафандри и бутилките на гърба или сервитьорките с препарат за стъкло?

# 166
До това лято на какво отстояние бяха чадърите с шезлонгите?
1,50 метра на мене ми се струва доста интимно разстояние.

А тези, които не помнят, че миналото лято е било доста дъждовно, съжалявам. Винаги се намират хора с къса памет. Тя била в Созопол 2 седмици и не валяло и не било вярно, че било валяло.
Валя като откачено, но карай!

Явно ти имаш проблем с паметта - ето:
https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/valejite-prez … -8-godini-296257/

А в дадения линк към stringmeteo.com, посочен в статията, можеш да видиш месец по месец.

# 167
Май много се впрягаме. Втори ден след разхлабване на мерките и животът в  столицата си кипи..почти като преди. Народ по улиците, насядали по пейките в парковете, метрото почти пълно , трафикът се засили..тук-таме някоя маска напомня за коронаистерията. Ако не ни тресне някоя сериозна вълна скоро, след месец няма и помен. Предполагам , че ще се позабърсва повечко в хотелите, ще има дезинфектанти и евентуално някакви смени при храненето, колкото да не е без хич.

# 168
  • София
Нищо съществено не казаха.  Ол инклузива няма да е на шведска маса, а ще ни сипват от персонала. Големите хотели няма да са запълнени изобщо, но за малките се очаква да са запълнени и там по-трудно ще се спазват мерките.
Иначе мен малко ме притеснява това юрване на народа, да не донесе нова вълна...

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 00:42 от Spastik Children

# 169
  • Варна
Гледах любопитен репортаж. Лелка, с 500 млл препарат, дезинфектираше цял басейн, с парцалче. Пита се в задачата, колко лелки, за колко часа ще го почистят? 😁
Как ще се извършват дезинфекция след всеки посетител? Като знам каква мизерия е в т.н. капани и открити ресторанти. Все пак, живущите на морето, сме по- наясно с реалността. Трябваше да обяснят на хората, че т.н. почивки и развлечения не са същите. Адаптация.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 09:23 от Viviana91

# 170
  • SF
MTV, миналото лято беше доста дъждовно. За мене няма значение, че не помниш. Даже не те познавам. Казах го, не за да обсъждаме ланшното лято, а за да питам за дъжда в откритите ресторанти, ако случайно се появи малко по-дъждовен период това лято. А ресторантите разчитат на масите, които са навън. А иначе, миналото лято валя. Доста неприятно беше. И наводнения имаше. И в Гърция катаклизми. Ама на мен не ми е важно да ви припомням и да ми потвърдите. Концентрирайте се около заведенията и изхранването.

Значи клиентите без маски, сервитьорите задължително с маски?

# 171
  • В.Търново
Аз си спомням 2018г. дъждовно лято.

# 172
  • SF
И то също, но спря да вали след 23 юли. Миналата година се оправи на 15 август. Да, преди това е имало по няколко дни без дъжд, но твърде лигава работа.

# 173
И то също, но спря да вали след 23 юли. Миналата година се оправи на 15 август. Да, преди това е имало по няколко дни без дъжд, но твърде лигава работа.

Ама хайде стига писа глупости вече!
То бива, бива, ама да продължаваш като магаре на лед, е вече меко казано смешно!
Няколко човека също ти казаха, че твърденията ти не са верни, потвърдих го и документално, ама ти тъпо и упорито продължаваш..да не би освен с паметта да имаш и други проблеми..

# 174
  • SF
Ах, добре че няколко човека от форума ми казаха, за да си сменя мнението! Не съм изчела всички мнения на всички пишещи.
И внимавай с епитетите, дръж се според правилата на форума. Върни се и си изтрий думите магаре и предположенията ти за проблемите ми, които определено не са твоя работа. Говори си за морето през лятото, без да поставяш диагнози, докато пишеш неверни неща.  Окей, не помниш или не си обърнала внимание на времето миналото лято. Не си длъжна да си в час с времето през миналото лято.

Редактирай си поста, защото е много груб, неприятен и ме засяга лично.

# 175
Никъде в поста си, не съм ти поставила каквато и да била диагноза. Това е в твоите интерпретации на написаното от мен.
Вече писах, че ЦЯЛО ЛЯТО съм на морето, та интересно как по-точно няма да ми направи впечатление времето, или пък ще забравя какво е било?!?
Та след подобни провокацийки от твоя страна, е нелепо да ми размахваш пръст Wink
Разбира се, чувствай се свободна и "докладвай" ако искаш да ми изтрият поста-аз няма да го направя. Приключвам комуникацията си с теб Simple Smile

# 176
  • SF
Ами няма да го направиш, защото се инатиш като магаре на мост. Провокацийки си забравила как се пише, а на времето не си му обърнала внимание. Все ми е тая. Радвам се, че приключваш комуникацийките си с мен.
И времето миналото лято беше лошо до 15 август, ако случайно си забравила.

Шезлонгите и чадърите ще бъдат безплатни това лято. А как ще компенсират тези, които ще поддържат плажовете? Кой осигурява "мебелировката" на плажовете - чадъри, шезлонги, масички, пуфове, шалтета? Кой ще ги пере, да не питам за дезинфекция след всеки поседнал?

# 177
  • София
Дами, само да вметна относно дъжда, понеже и аз следя лятото как е, а и доста пътувахме - и 2018 и 2019 си валеше до началото на август. Много добре помня конкретните дати, понеже имам ежегодно събитие, както и непосредствено заминаване на екскурзия след това - горе-долу и двете години се засуши след 03.08.
Кажете сега за ол инклузива, как така персоналът ще ни сипва, няма ли да станат ггранде опашки?

# 178

Кажете сега за ол инклузива, как така персоналът ще ни сипва, няма ли да станат ггранде опашки?

Ще станат , те май затова искат на смени да е храненето , но пак не си го представям .

Бойко още миналия ден каза , че след 2-3 месеца се очаква болните да са 5 пъти повече . Интересно лято ще е ...

# 179
Дами, само да вметна относно дъжда, понеже и аз следя лятото как е, а и доста пътувахме - и 2018 и 2019 си валеше до началото на август. Много добре помня конкретните дати, понеже имам ежегодно събитие, както и непосредствено заминаване на екскурзия след това - горе-долу и двете години се засуши след 03.08.
Ами явно ще стават и то чак навън ще се вият, така както сега се вият пред супермаркетите.  Аз очаквам да има проблем с всичко. Например относно чадърите и шезлонгите около басейните. Ако ги разположат на 5 м разстояние, това значи да осигурят една 1/3 от тях. Сещате ли се каква война ще настава. Същото ще се получи и на плажа, или тези, които отиват по-късно на плаж трябва да стоят на 100 м разстояние от морето и то където има такава възможност и плажът е широк и голям. Намало да ими машини за кафе, чай и сокове. За всяка чаша мчли ще се редим на опашки и как точно, през 2 м?! Ясно е, че няма да ОИ и изобщо почивката, която сме резервирали и за това аз искам да си откажа, но от ТО, нищо не признават и продължават да ми ходят по нервите. За пореден път имам проблем с Ник Травел. Големи лъжци са, изключителни смешници и измекяри. Уж по тяхно предложение прехвърлих почивката си за септември, но т.к. нищо не ми потвърдиха, им писах. В отговорът им ново 20! Сега пък хотелът сигурно щял да си отвори за моите дати и няма да ми прехвърлят резервацията за септември, а щели с удоволствие да ме посрещнат като един от първите им гости! Хотелът още не бил наясно как ще процедира и чакал указание от МТ. Едва след 20.05. щяло да стане ясно какво ще се случва и какво ще представлява ОИ. Написах един доста подобаващ имейл и ги чакам да видя как ще ми отговорят.

P.s. И вече са в пъти повече. За последните 24 часа 69 нови заразени! Основно заразата е в места, където в последно време са се върнали се аоборигени от чужбина.Хасково, Ямбол, Пазарджик, Балгоевград, Стара Загора и Видин. Има и новозаразени 9  медици. Ясно, е че не трябваше мерките да се отпускат, но се вижда, че в цяла Европа има натиск от бизнеса и хайде с лека ръка да прежалим хората.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 08:16 от fatalina

Общи условия

Активация на акаунт