На море в България 2020 г.! - 2

• 33 843
  • 744
  •   1
Отговори
# 240

dilyanad какво става с твоята резервация? Помня , че беше юни в Серенити .

# 241
  • софия

dilyanad какво става с твоята резервация? Помня , че беше юни в Серенити .

За момента нищо...Чакам да ми кажат дали ще се състои , според тях няма причина хотела да не отвори.. Ако това се случи, TUI щели да ми предложат други дати или ваучер, който важи 18 месеца. Хотелът бил почти пълен за целия сезон 2020г.

# 242
  • Варна
Ние ходим в едно хотелче, което е много известно сред българите, казва се Анаис, преди Катерини е. 4 нощувки със закуска и вечеря, с ранни записвания през визит, ни струва 480 лв за двойна стая началото на септември. Чадърите към плажа са безплатни, консумацията е пожелание.

Това е Паралия Коринос . т.е плажната курортна зона на селцето Коринос . Срещу   Анаис на 2 линия ходим ''При Дениз'' пак хубаво хотелче и на още по ниски цени.
Какво като се напълни на 10 % ? Не само не ми пречи ами ме радва с по малко навлеци ! Защо някой си мисли , че когато нещо не му харесва и му е гадно там е истината -  много други пък точно на това може да се кефят Simple Smile
Застрахователите изключват защита при пътуване в епидемиологична обстановка ! Това как ще се реши ,  без застраховки туризъм е невъзможен ?

# 243
  • В.Търново
https://m.dir.bg/dnes/ikonomika/britanskite-turisti-idvat-prez-y … -v-slanchev-bryag
Много бързо ще стигнем 100-те бройки на ден. 😀
Вече ми става снешно.

Нещо подобно ми писаха и Ник травел за чуждестранните туристи...
Какво точно ти писаха?

И как става тая работа? ББ казва няма да има Туризъм, а вчера излизат министрите и казват как и кога ще тръгне летния сезон?

# 244
  • софия
https://m.dir.bg/dnes/ikonomika/britanskite-turisti-idvat-prez-y … -v-slanchev-bryag
Много бързо ще стигнем 100-те бройки на ден. 😀
Вече ми става снешно.

Нещо подобно ми писаха и Ник травел за чуждестранните туристи...
Какво точно ти писаха?

И как става тая работа? ББ казва няма да има Туризъм, а вчера излизат министрите и казват как и кога ще тръгне летния сезон?

Не знам как става..

Писаха ми , че се очаква от 01.07да започнат да пристигат чуждестранните туристи, идея нямам как ще стане това?!

# 245
  • София
Бойчоолу НЕ е казал, че няма да има туризъм, спрете да слагате думи в устата му. На всичкото отгоре: чули-недочули интерпретирате грешно!

# 246
  • Варна
Туризъм ще си има, то и сега си има. Ние се върнахме вчера привечер от 6 дни в еленския балкан, и изненада, няма КПП. Не че КПП-тата вършеха някаква работа, те си бяха с вързани ръце, всеки като им покаже бележка че някоя фирма ти е разрешила, и те пускат, какво да правят. Бизнесът в България има всички права.
Добре си прекарахме, въпреки че половината време валеше, добре разпуснахме. Разходки насам натам като беше добро времето, а като е лошо заседнахме по софрите в механата, малко неофициално, но реално си беше отлично. Имахме нужда от разпускането, добре ни се отрази.
Доколкото почетох новини тази сутрин, защото последните 6 дни само детето си караше "дистанционно" часовете понеделник и вторник, то едно учене, направо като гледах за всичко си говориха, а до ученето почти не стигнаха. Иначе много удобно това "дистанционно" обучение, в смисъл може и през учебно време да обикаляте с децата дори и в чужбина на почивка, защото реално детето си е пак на училище.
Малко се отплеснах, че като гледам какво се казва, май все пак 15 Юни отварят в БГ-то, като тогава ще почва и сезона за чужденците у нас. Явно ТА са притиснати, ако са продавали много на чуждия пазар, няма как да се действа по друг начин.

# 247
  • В.Търново
Бойчоолу НЕ е казал, че няма да има туризъм, спрете да слагате думи в устата му. На всичкото отгоре: чули-недочули интерпретирате грешно!
Каза го. Нали го слушах вчера през деня като дръпна една реч срещу Радев и го попитаха за Туризма. И той вика, какъв Туризъм, Туризъм няма да има.Иска му се да няма. Много неща иска да ни спре и забрани.

# 248
  • София
Ние ходим в едно хотелче, което е много известно сред българите, казва се Анаис, преди Катерини е. 4 нощувки със закуска и вечеря, с ранни записвания през визит, ни струва 480 лв за двойна стая началото на септември. Чадърите към плажа са безплатни, консумацията е пожелание.

Това е Паралия Коринос . т.е плажната курортна зона на селцето Коринос . Срещу   Анаис на 2 линия ходим ''При Дениз'' пак хубаво хотелче и на още по ниски цени.
Какво като се напълни на 10 % ? Не само не ми пречи ами ме радва с по малко навлеци ! Защо някой си мисли , че когато нещо не му харесва и му е гадно там е истината -  много други пък точно на това може да се кефят Simple Smile
Застрахователите изключват защита при пътуване в епидемиологична обстановка ! Това как ще се реши ,  без застраховки туризъм е невъзможен ?
А ние и при Денис бяхме, в Коринос, 4 легла набутани в стая за 2ма, това 10 дни с две малки деца. Стаята не се почистваше почти, това за 10 дни.  Не ме питайте. Закуската еднообразна и супер ограничена, до степен че ти става смешно и след 5тия ден не я ядеш. Вечер в това хотелче няма какво да се прави, далече е от всичко , ято комари в градината. Иначе е сравнително евтино за Гърция но супер икономичен вариант, Плажа е хубав и е близо , така е . И понеже темата е за България, за същата цена отидохме в Серена Резидънс , Каваци, бяхме в нов апартамент от две стаи с кухня, и бяхме на ОИ. Без изобилие, но прилично хранене. И без комарите. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 249
  • Варна
Каза го. Нали го слушах вчера през деня като дръпна една реч срещу Радев и го попитаха за Туризма. И той вика, какъв Туризъм, Туризъм няма да има.Иска му се да няма. Много неща иска да ни спре и забрани.
Според мен основният проблем в държавата ни е, че още с началото на мерките преди 2 месеца държавата ни не се насочи към туризма, или към хората, а само към бизнеса. Какво имам впредвид? Нека да видим какво направиха в Гърция, турситическа страна с долу-горе нашето население, и малко повече заразени. Ами затвориха бизнеса, хората останаха по домовете си, нормална карантина с цел всичко да мине и премине до Юни, за да могат да пуснат сезона, а и хората да си почиват долу-горе нормално. Какво правят в Турция? Ами подобно нещо, магар и в по-малък мащаб, бизнесът остана отворен, но хората седят за поредния уикенд по домовете си, пак се целят да отворят сезона скоро. А при нас? Бизнесът си остана напълно отворен, сложиха едни КПП-та, но всеки си минаваше през тях както си иска, вирусът се разпространи из цялата страна без никакъв контрол въпреки КПП-тата. Самолетите си караха заразени, които на добра воля си карат карантината. В Турция например оставиха полетите само за прибиране на турци в страната, но като кацне самолета и всички пътници ги карат за карантина в лагерите, под строй ги качват в автобусите и директно в лагера (някакви общежития), няма не искам.
Така че, всичко си зависи до това какви са били намеренията на държавата в началото на карантината и кое е било важното за нея.

# 250
  • В.Търново
Дано не ни затворят! Ако всичко е наред мисля освен резервацията ми за края на август да направим още една почивка в юли месец, но не съм решила на море или планина като Велинград, Сандански или из Родопите.

# 251
  • Варна
Въпроса с туризма е ясен -  Гърция,  Турция и ние ако докараме 20 - 30 % от миналогодишните нива ще е голям успех.Най - добре сме ние защото при нас повече от 60 % от туризма е вътрешен , а в Гърция 10 %   ,  а дали въобще ще има международен туризъм  засега е неясно .

# 252
  • Бургас

Той обикновено говори едно, след два часа друго. Смятам, че беше ядосан вчера, затова се изказа така за туризма. Истината е, че всичко се подготвя и вече са решили кога и как ще се отворят хотелите и ще пуснат чужденците.
Някой попита за заведенията:  вчера в Бургас заведенията бяха пълни, не видях нито дистанция, нито еднократни прибори. Беше облачно, заваля чак към 18 часа. Около половината заведения не работеха, но ще отворят в събота. Не го разбирам, но някои са като развързани.

# 253
  • Варна
peterky2002, че ходихме да почиваме 2 пъти тази пролет на планина, ходихме. Но не мисля, че ще имаме и желанието и нервите да се завлечем на лято и на море у нас. Ако е само за едното плацикане, ей го къде е Кабакум, все още става ако нямаш избор. Дори по-скоро ще изберем планината, ако трябва да почиваме у нас.
Но забравяш борда, валутния борд. Не отчиташ, че почти всички гурбетчии се прибраха в БГ-то и няма кой да праща свежа валута. И че туризма ни е може би на второ място като поток от свежа валута към БГ-то, след гурбетчиите, разбира се. Така че, за България външния туризъм към момента ще е дори още по-важен, след като ги няма гурбетчиите, за да се закрепи борда. Затова и ще се отворят и хотели, и ресторанти, макар и с мерки, за да не се наложи връщането на пари към чуждите туристи, а и да се привлекат парите им.

# 254
MariaNova, струва ми се, че грешиш за върналите се от чужбина, ако тях наричаш „гурбетчии”. Вънка са над 2 милиона, а са се върнали 200-300 хиляди. Май се върнаха тия, които са работили на черно там.

Общи условия

Активация на акаунт