На море в България 2020 г.! - 2

• 33 862
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Не мисля, че при случай на коронавирус в някой хотел ще ви пуснат да си отидете в къщи. Имаше такъв случай на българи в чужбина.  Седяха си затворени там, докато мине карантинния период.
Да, в Тенерифе, в самото начало.
Сега вече е различно, не би трябвало българи да ги задържат 14 дни в БГ хотел...

# 301
  • ВАРНА
Вече не задействат кпп-та при заразени -  а затварят точния район на зараза.

От 1 май  -  справка Видин...Ямбол.....не са затворени целите градове а само конкретни квартали и  за Видин  съответните старчески домове.    

Доколкото разбирам ако се открие зараза в хотел ще се карантира съответния етаж - не целия хотел!

Има договорка кпп  по морето до 1 октомври да няма.

До 13 юни всички забрани ще отпаднат всички забрани по морето.

# 302
  • В.Търново
Доколкото разбирам ако се открие зараза в хотел ще се карантира съответния етаж - не целия хотел!
Е, как? Нали преди това заразения ще е контактувал с персонал, в ресторанта, на бара, басейна, по плажа с хора от хотела...?

# 303
Вече не задействат кпп-та при заразени -  а затварят точния район на зараза.

От 1 май  -  справка Видин...Ямбол.....не са затворени целите градове а само конкретни квартали и  за Видин  съответните старчески домове.    

Има договорка кпп  по морето до 1 октомври да няма.

До 13 юни всички забрани ще отпаднат всички забрани по морето.
Голама радост блика от варненци,  голямо желание да ви залеят тълпи от чужденци, ама после да не рИвете. Явно "щастието" ще ви се усмихне!
Ето какво се предвижда http://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/novini/ministur-an … -na-po-niski-ceni

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 13:57 от fatalina

# 304
Аз на морето няма да стъпя тази година, явно купонът от София се премества там. Че и с чартъри, на едро. "Честито" на местните. То се прави туризъм в такава обстановка, но се предвиждат и предпазни мерки, не така юруш на маслините, щото после много боли. И както се вижда от тези самолетни воаяжи, най-накрая БГ изяжда дръвцето. Просто се чудя Банско не им ли говори нещо?

# 305
  • Варна
Че и с чартъри, на едро. "Честито" на местните.

По скоро до тази година беше така - пътникопотока на двете летища - Бургас и Варна беше към 2 мил. - основно чартъри .

# 306
Абе като се сетя и румънците какъв поток са, че и колко обичат социалната дистанция и съобразяването, прогнозирам че един доста нервен сезон се задава.

# 307
  • Бургас
Като знам какъв тип е туризма в Слънчев бряг, въобще не ми се мисли за туристически сезон. Ни виждам как ще се контролират смелите алкохолни туристи в комплекса. Ако отворят дискотеките става още по-страшно.
Други години редовно се водеха автобуси с туристи на шопинг турове по бургаските молове и големите магазини за хранителни стоки - надявам се, че това ще бъде забранено тази година.
Отделно персонала на хотелите е както от околните по-малки градове, така и от Бургас и пътуват всеки ден със служебни автобуси. Съжалявам за песимизма, на не ми се иска да спасявам туризма за сметка на здравето на всички останали.

# 308
  • Силистра
vipp,  Слънчакът без дискотеки няма да е Слънчака. Сериозно, дори и от при нас се случва лятно време младите да прескачат за някой щур уикенд с дискотеки, пени партита и другите им там чалъми, а си е едни 2 часа път. А за алкохоа е ясно, няма как без алкохол, Бълагрия с това е известна, с алкохола, хубавите вина и алкохолизма.

# 309
  • В.Търново
https://bgtourism.bg/07052020-beach-albena/?fbclid=IwAR1ooydl8pt … KdXhECXDsQdVCOWtk

На Албена чадърите на 7 метра разстояние, абсурд!Значи, ако си на 5 ред чадъри ще си на 35 метра от морето.Детето ти, ако иска да се плацика на плиткото без надзор ли ще е?Как ще става, как ще го виждате от 35 метра разстояние?

Някои ТА започнали с големите отстъпки.
https://bgtourism.bg/08052020-boiana-mg-bulgaria/

Не съм проверявала на Съни турс сайта дали предлагат нещо с по-големи отстъпки.

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 14:21 от Русалка_1

# 310
https://bgtourism.bg/07052020-beach-albena/?fbclid=IwAR1ooydl8pt … KdXhECXDsQdVCOWtk

На Албена чадърите на 7 метра разстояние, абсурд!Значи, ако си на 5 ред чадъри ще си на 35 метра от морето.Детето ти, ако иска да се плацика на плиткото без надзор ли ще е?Как ще става, как ще го виждате от 35 метра разстояние?

С бинокъл Wink

Вижте, няма смисъл от караници помежду ни; дайте я по-ведро, че очевидно на всички е дотегнало да си седим по къщите..

# 311

Съни турс нищо не предлага, нищо не знае... Разочарована съм от тях за първи път. Обаждах им се за да видя дали, след като не мога да анулирам безплатно и не мога да получа ваучер за сумата, поне условията като ол инклузив и т.н по договора ще останат. Не знаят, една изключително припряна госпожа/госпожица, едва ли не ми се скара, защо питам. Явно като трябва да ти вземат парите са изключително любезни, но когато искаш да знаеш дали за тези пари ще получиш какво трябва, не са. Разочарована съм...

# 312
Viviana91 Astonished - мини такси?!? -ще връщаме комунизма, а? Да вдигнат пак огради и да късат билетчета на всеки? Хм..и къде мислиш ще идат кинтите от тези такси?

Парковете и алеите бяха (и се) унищожават от ламтящите за имот/хотел на определено място, колкото се може по-голям..

Аз и децата ми, всяка година (то на практика е постоянно) чистим 2 плажа, на които най-често ходим. И двата не се отдават на концесия, и разчитат само на ей такива будали като нас. Но последните 2г си нося повечко ролки с чували и ръкавици, които раздавам на любопитните плажуващи около мен, с покана за включване Simple Smile Получава ми се- помагат Wink

# 313
  • Sofia
Скрит текст:

Съни турс нищо не предлага, нищо не знае...
Разочарована съм от тях за първи път. Обаждах им се за да видя дали, след като не мога да анулирам безплатно и не мога да получа ваучер за сумата, поне условията като ол инклузив и т.н по договора ще останат. Не знаят, една изключително припряна госпожа/госпожица, едва ли не ми се скара, защо питам. Явно като трябва да ти вземат парите са изключително любезни, но когато искаш да знаеш дали за тези пари ще получиш какво трябва, не са. Разочарована съм...
Нормално е, за по-голямата част нашите агенции. 😏 Интересът им рязко секва, веднъж взели парите. В тях е и хлябът и ножът, ние сме си за бой, че им "пълним гушите". Винаги ми е било странно, как в едни уж договорни отношения, винаги клиентът е потърпевшата страна...

# 314
Не си виждам коментара, замели са пак, сякаш хората трева пасат, на как да е... .Astonished
Не се ли замисляте върху това какви туристи изобщо ще се очакват по морето. Ако някой в тая заразана обстановка на запад се е опазил досега, значи, че е много внимателен и съобразителен. И този човек ще се хвърли в самолета и ще дотърчи точно в България, да си купи заразяване? Айде стига.... Само че здравен туризъм не ни е изгоден изобщо. Или е изгоден ?

Общи условия

Активация на акаунт