На море в България 2020 г.! - 2

• 33 859
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
  • В.Търново
Едно не ми е ясно.
Значи, чуждестранни туристи могат да дойдат на почивка в България, но ако българи се върнат от чужбина трябва да спазят 14 дена карантина.
Как става това нещо?

# 316
  • София
Не си виждам коментара, замели са пак, сякаш хората трева пасат, на как да е... .Astonished
Не се ли замисляте върху това какви туристи изобщо ще се очакват по морето. Ако някой в тая заразана обстановка на запад се е опазил досега, значи, че е много внимателен и съобразителен. И този човек ще се хвърли в самолета и ще дотърчи точно в България, да си купи заразяване? Айде стига.... Само че здравен туризъм не ни е изгоден изобщо. Или е изгоден ?
Ън, говориш така, сякаш в Италия, Испания и Англия са заразени по 50-60% от населението.... а истината е, че във всяка от тия държави-доказаният брой заразени, с тестове, все още е под 1%.
Иначе-карантината най-вече ги е спасила тия съобразителни чужденци.....

# 317
  • В.Търново
Ангелкова говори сега по Нова тв.

# 318
  • София
Ангелкова говори сега по Нова тв.
Що дума и що изрече тая мома ненагледна?

# 319
Отново нищо съществено не каза. Няма яснота за нищо. Не стана ясно кога и кои хотели ще отворят официално. За чадърите и шезлонгите също още нищо конкретно не е решено. Има вероятност ако на даден плаж чадърите се предлагат безплатно, да се вдигнат наемите на плажните барчета и така едно фрапе да ти е примерно 6 лв. На 13.05. пак се очаква някаква поредна среща на ЕК и от там да произтекат общи мерки и указания за пътуване и пакетни почивки на граждани на ЕС. МТ преговаря и очаква гости от Германия, Полша, Чехия, Унгария и Румъния. Водят разговори с големите международни ТО, за да привлекат туристи от всякъде.  Марешки в друго интервю, заяви, че щял да проведе среща с посланика на САЩ, че много искал да дойдат туристи от САЩ! "Чудно"! Има готова, одобрена от МЗ декларация. Всичко ще си е на риск и отговорност на туристите, а ще задължат хотелите да осигурят стаи за карантинирани. Разходите за престоят им ще се покриват или от застрахователи, ако имат застарховка или за сметка на туриста. Навсякъде в затворените пространстна в хотелите туриситите  ще се движат с маски. Ангелкова не потвърди, че при поменен/намален обхват на услугите, цените ще бъдат намалени, така че да привлекат повече туристи. Плажовете ще са отворени на 1.06, но не се знае дали и хотелите тогава ще са готови да отворят. Много от хотелите изобщо не смятат да отворят, защото считат, че при непълен капацитет ще са на загуба.
От репортажа от Албена, пък стана ясно, че имат намерение хотелите да са заети само до 70%, храната на ОИ да се сипва от персонала и да се използват индивидуално опаковани прибори. Целият комплекс да се дезинфекцира нон-стоп. Да си мери температура нон-стоп. Няма да работат голяма част от атракциите, катерушки и други. С дви думи "разкошна почивка"

# 320
  • Варна
MTV, родена съм след комунизма. Но в момента, определени хотели си заграждат плаж с бетонни прегради. Абсолютно незаконно. Полупразни са. Охраната не допуска други, освен гости на хотела. Това ми е тезата. А тези хотелиери не са местни. Повечето са софиянци и не им пука какво унищожават, освен кеша и прането на пари.Най- атрактивните зони, хотели и басейни са занемарени, във фалит. Умишлено беззаконие .

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 10:44 от Viviana91

# 321
  • Sofia
Тя, Министърката си е точно на мястото, много приказки и нищо не казва. 😂

# 322
Аз не предпочитам безплатни чадъри и шезлонги, или ако са такива да има все пак някакъв контрол. Била съм на плаж с такива, едно семейство заема по чадър и шезлонг на човек, отделно придърпват шезлонг и за плажната си чанта.

# 323
  • SF
Аз предпочитам гръцкия вариант - безплатни шезлонги, но пък кафето да е 5 лева.
На Златни пясъци е 9 и малката вода също 9 лева. Невероятни цени при платени шезлонги. Миналата година в края на юли плажът и заведенията на плажа останаха празни.

Силен-слаб сезон, туристите висят на ол инклузива по хотелите и не мърдат от басейните. Не им се пие вода и кафе за 10 евро. Не са балами. Дошли са на евтин туризъм, а ако мръднат извън басейна на хотела, трябва да плащат по-скъпо от техните си държави.
Затова с 1 вода се опитват да направят така, че сякаш 4 човека са им седнали в заведението и респективно с 1 зает шезлонг, покриват цената на 4 празни.
Затова разгониха българите в Гърция, Турция, а вече и Албания. А те тук се надяват на ирландците да им покриват концесиите.
Изненада! Ирландецът е дошъл тук да се натряска, а не да си прави селфита на бамбукови шезлонги.
Този, който цени красивите гледки и умее да ги снима, е на Азорските острови. Или пък си има имот на Майорка и Тенерифе.

# 324
На Златни пясъци е 9 и малката вода също 9 лева. Невероятни цени при платени шезлонги. Миналата година в края на юли плажът и заведенията на плажа останаха празни.

Силен-слаб сезон, туристите висят на ол инклузива по хотелите и не мърдат от басейните. Не им се пие вода и кафе за 10 евро. Не са балами. Дошли са на евтин туризъм, а ако мръднат извън басейна на хотела, трябва да плащат по-скъпо от техните си държави.
Затова с 1 вода се опитват да направят така, че сякаш 4 човека са им седнали в заведението и респективно с 1 зает шезлонг, покриват цената на 4 празни.
Затова разгониха българите в Гърция, Турция, а вече и Албания. А те тук се надяват на ирландците да им покриват концесиите.
Изненада! Ирландецът е дошъл тук да се натряска, а не да си прави селфита на бамбукови шезлонги.
Този, който цени красивите гледки и умее да ги снима, е на Азорските острови. Или пък си има имот на Майорка и Тенерифе.
Темата не е колко е лошо на Черноморието и колко е прекрасно в Гърция, Турция и т.н.!  За тези дестинации има други теми. Редовно се появява някой, който си опитва да ни уцеди колко по-евтино било в чужбина. Мине не мине и се почва бизмислен спор на тази тема. Хайде няма нужда. Знаем, че цените в чужбина са двойни, че и тройни  на нашите. Ами маналият септември бях в едно малко селце на Халкидики и таки наречените евтини чадъри бяха срещу 14 евро комплекта или уж безплатните такива срещу 10 евро за две води и две кафета! Безплатно няма никъде. И тук където са включени в ОИ си ги платил предварително в общата  на пакета.
Не искам безплатни услуги, а качестевени и да ми гарантират достатъчна хигиена.

# 325

Тия плажове и плажни барчета май ги ползват за перални.

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 17:57 от +-123

# 326
  • SF
Ама ти не ми казвай как да тълкувам темата.
Говоря за българското Черно море и специално за възникналата напоследък "странна" ЗА МЕНЕ тема с шезлонгите. Какво подскачаш от споменаването на Гърция, Турция и Албания? Редовно се появява някой, който да каже, че не трябва да се прави така.
За моя радост сме част от Европа и от планетата. За моя радост е хубаво да помним, че не сме сами и избор има. И за моя радост е много добра идеята да се сравняваме или да черпим опит от тези, които са ни изпреварили и бихме искали да печелим и живеем като тях. За моя радост има и момент, в който мога да напиша какво мисля. И не писах мнение за Гърция и Турция, а за нашия плаж, с нашите барове и за нашите цени. Ти просто не си го разбрала. ОК?
И не повторих случайно 10 пъти "за моя радост" - обръщам внимание, че пиша мнението си нямам нужда от коректори.

Гръцките острови ми харесват много и нямам търпение, в Турция не бих отишла, в Албания не съм ходила. - Ето ти пост, който не е по тази тема.

# 327
Днес реших да проверя във фейсбук страницата на хотелиерите за някаква по-достоверна информация от първа ръка. Оказва се, че те самите са в абсолютно неведение. Една част от тях вече са решили, че няма да отварят. Други все още чакат да бъдат изготвени и разпространени правила и протоколи, които ще трябва да спазват и след това ще решат дали ще отворят. Надяват се пакетът с изисквания да бъде готов до края на другата седмица за да имат време да се подготвят ако все пак решат да работят, но все още не се знае. Общо взето юни са го отписали. Има и такива, които са решили, че ще отворят но се замислят за промяна на цените / нагоре/ за да компенсират по-малкия оборот и по- високите разходи. Концесионерите са категорични, че безплатни чадъри и по-ниски цени на плажните принадлежности няма да има защото не могат да си избият разходите при малкото туристи които се очакват. Отделно тече война между хотелиерите и ТО/ТА с взаимни обвинения и упреци. Изобщо хаосът е повсеместен и доста обезкуражителен. При къщите за гости и малките места за настаняване положението е същото. Всички чакат някакви правила и изисквания за да решат могат ли да ги спазят и изпълнят или въобще да не се опитват и да останат затворени защото ще понесат по-малко загуби.

# 328
  • София
Как се казва страницата?

# 329
Какъв е тоя зор за безплатни чадъри?
Не мисля че това ще накара хората да отидат на почивка.

Общи условия

Активация на акаунт