На море в България 2020 г.! - 2

• 33 858
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
Esmee, не се газирай толкова! Аз пък не искам някой да ми дава за пример тъпата Гърция, защото считам, че турзима у нас, особено по морето в класните ни хотели е на светлинни години пред тях.  За това съм и  в тази тема, а не в темите за Гърция, Турция и Албания.

# 331
Spastik Children, извинявам се . Не е страница а фейсбук група " Хотелиерите". Трябва да се прочетат доста постове защото явно пишат не само хора от този бранш.

# 332
  • У дома !
Миналата година чадърите и шезлонгите в Бургас,ако не се лъжа бяха по 1,50 лв и беше супер😊

# 333
  • София
Spastik Children, извинявам се . Не е страница а фейсбук група " Хотелиерите". Трябва да се прочетат доста постове защото явно пишат не само хора от този бранш.
Преди да ми кажеш вече им изрових групичката във фейса. И те нищо конкретно не пишат, не са наясно какво да правят. Лутат се в две крайности. Гледат какво ще стане в Гърция.

# 334
  • SF
fatalina, не можеш да четеш с разбиране и това си е. Искаш-не искаш, хората пишат това, което те искат.

Какво прачи на къщите за гости да отворят? Те са добър вариант и за море за тези, които не искат да отидат в огромните хотели и комплексите. Караваните също са добро решение Simple Smile
Мисля, че всички проверки ще бъдат само в първите 3 дни.
Днес се разхождах навън и видях всички заведения да си работят и на всяка маса имаше хора. Вероятно на Витошка и по другите централни булевадри е имало проверки, които дадоха по телевизията, но в кварталчетата животът си изглеждаше такъв, какъвто винаги е бил.

# 335
По принцип нищо не пречи къщите за гости да отворят, но все още и те не знаят какво ще се иска от тях. Опасяват се дали изискванията няма да са толкова много, че да генерират повече разходи отколкото приходи.Все пак при тях количеството гости е по-малко, а някакви изисквания със сигурност ще има. Също така си мислят, че проверките ще бъдат масови. Дори имаше мнение, че това е целта, да се налагат глоби, защото трябва да се пълни хазната. Изобщо в момента всички са крайно объркани и се лутат в двете крайности. Дано най после тези правила и протоколи да станат ясни за да могат и те да вземат решение какво ще правят и да имат време да се подготвят. Пък и на нас да ни стане ясно ще ходим ли и къде ще ходим на почивка.

Последна редакция: нд, 10 май 2020, 13:56 от Marsela 17

# 336
На 8-ми Европейската Комисия е удължила срока за ограничаване на пътуванията до 15-ти Юни, та запазете търпение до 8-ми Юни, когато ще се вземе следващото решение.

# 337
Това обаче с отнася за пътувания извън съответната държава. Думите на Ангелкова само преди ден, бяха че след отпадането на ИП  забраната за пътуване с цел туризъм отпада. Даже в едно интервю каза ,че туризмът се възражда. Ще работят хотелите, спа центровете, къщите за гости. Имали изготвени правла, които били консултирани с бранша. Работели за стартиране на летния сезон от 1 юли. Това е последната информация от нея и до този момент и  друго изявление от МТ няма. Би трябвало това да е актуално, поне що се отнася до вътрешния туризъм. Оказва се обаче, че самите хотелиери не знаят какви са тези правила. Не са видели нищо разписано и въобще не знаят дали и кога ще отворят.

# 338
  • София
Даже не знам дали не е забрана за пътуване към и от държави Извън ЕС.  Нещо не ми се вярва шенгенци да са си забранили - дори сега - пътуванията вътре в общността...

# 339
На мен от МТ ми заявиха, че до 13.05. ще са готови  с всички правила, указания, декларация, цени на чадъри и шезлонги и т.н. Да видим дали действително ще се спазят този срок. Ще бъде добре и за тур. бранш и за туристите вече да има яснота за това какво се предвижда.

Ronald, до сега и в рамките на шенген бяха спрени пътуванията.

# 340
Г-жа Ангелкова каза, че имало разписани мерки, били изпратени в Министерството на Здравеопазването за съгласуване. Не ги оповести, явно може да претърпят промени.
За хотелите щяло да има зона за болни или съмнителни такива, ама като ги изолират, какво ще се случва с тях не е ясно, ще ги лекуват ли, ще ги пуснат да си тръгнат ли?Кой ще им занесе поне вода?Ще има Ковид персонал, облечен със скафандър?Хубаво ще си заминат тези хора, после кой ще дизенфекцира?
Малките хотелчета дори не дават прането в химическо чистене, перат си в мазето в обикновенни перални, камериерките вършат всичко.Ако въобще се разбере за някой болен, съмнявам се да дизефекцират, ще си почистват както и преди.
Който ще идва на море да си метне в багажника каквото реши, няма да е зле.

# 341
Интересно как до 13 май ще бъдат готови мерките и в същото време след края на ИП  хотелите отварят. Ами те останаха само 3 дни до това "възраждане на туризма". На тези хора няма ли да им трябва някакво технологично време да се подготват ? Да си направят някакви финансови разчети за допълнителните разходи на база на тези мерки. Да си наемат и обучат необходимия персонал пак на база на тези мерки. И ред други неща, които са нужни за работата на един хотел за да изпълни изискванията. Защо се говорят неща от отговорните за тези решения хора, като е видно, че няма как да се случат при определените срокове? А ние следим сайтове и медии очаквайки някаква реална, истинска информация.

# 342
  • SF
Абе те едно се съветват в кабинетите и разписват наредби, но на практика е съвсем друго. Има си летни вируси, слънчасвания.. Някои хора ги карат с температури. Настиват от студена вода, възпаляват се, подгизват в планините... Ако вдигне температура и кашля, какво? Карантинират го в изолатора на хотела?
Колко изолатора ще има в хотел със 100 легла? В хотел с 500?
Ако има 2-ма в хотела с доказан Ковид, всички ли се затварят? Какво става с туристите, които трябва да пристигнат същия ден и няма време да им пратиш СМС да не тръгват за ваканция?

# 343
  • София
Абсурдно е, наистина. Лятото, всъщност с всяко изминало лято, вирусите, които бушуват, става все повече и повече - от такива с хрема, през такива с висока температура, до такива с разтройство, хрема и температура, вкл. дори и такив ас кашлица, и то посред лято! И нямат нищо общо с ковид.
Кой знае, може би всеки хотел ще трябва да закупи някакви тестове, само че докато станат резултатите готови, какво става? Ако нямат тестове и викат РЗИ да тества всеки прокашлял.... не ги мисля големите комплекси като Златни, Албена, Елените, Слънчев ден и пр.!

# 344
  • SF
За да тръгнат хората, трябва да се дадат отговори на някои въпроси. Докато излязат тестовете, всички контактни остават затворени. Дори и само ден да продължи, идва в повече. Ще има бунт на туристите, раздаване на шамари по фоайетата. Някои ще се паникьосат от страх от диагнозата, други ще тичат за полета си... Що за каша и почивка би било при само 1 доказан случай в цял хотел.

Днес се замислих за менютата, които раздават във вече отворените заведения. Минават през ръцете на всички. Доста хора си пипат носовете, бършат, кихат от препарати, от полените.

Общи условия

Активация на акаунт