На море в България 2020 г.! - 2

• 33 840
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
  • В.Търново
Никакви милиони не са хвърлени.   

Всичко е предложения засега!    И гръмко рекламираните безплатни шезлонги - чадъри...се оказа че все още не е решено нищо! 

И аз това написах в началото като подадох информацията, че е предложено, а не че е решено на 100%.Тогава Каракачанов и Валери Симеонов като излязоха на брифинга големи приказки изприказваха, но в крайна смека казаха,че са го предложили, а не че е факт.Само едни приказки се приказват, накрая някакви неадекватни мерки измислят.

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 15:16 от Русалка_1

# 406
Някой скокна ли уикенда до моренцето ?
Дават ли студиа под наем ?

# 407
  • ВАРНА
Те това го говорят за пред телевизора. Май искат да отворят летния сезон на всяка цена.

Той сезона почна да се активизира - много хотелчета днес отвориха за зареждане със стоки и освежаване и търсят персонал  с обявление че ще стартират след 15 дни с първите български туристи.
 Въпросът е кога ще могат да дойдат поне румънците на северното крайбрежие...
единия министър дрънка 13 юни другия - Ананиев дори и след 13 юли да останат заключени границите за туризъм! 

И остава чуденката това лято поне август ще има ли поне румънци по бг. морето?

# 408
  • софия
Току що получих имейл от Ник Травел , че Серенити бей няма да отвори за 10.06. Бясна съм, защото в петък всичко беше ОК, днес твърдят , че в събота ми пратили мейл, който аз не съм получила, това пълна лъжа! Ако днес не бях им писала, нямаше да знам!

# 409
Явно подозренията ми започват да се потвърждават. Докато не са сигурни, че чуждите туристи ще могат да дойдат повечето хотели няма да отворят.

# 410
  • София
Аз вече се чудя и за юли дали ще отворят и дали ще има сезон. Колко е голям Серенити? Ние също не сме в малък хотел, май ще гризнем дръвцето, нищо че сме за юли Sad

# 411
  • ВАРНА
Дарик Радио Варна 11 май 2020 г. -

Повечето от големите хотели във варненските курорти въобще няма да отворят врати това лято, ако първите туристи не пристигнат до 15 юли.
 - Това заяви в ефира на Дарик областният управител на Варна - Стоян Пасев, според когото предимството на региона  са малкото случаи на коронавирус.

„Варна е изключително засегната, защото повече от 50 % от приходите на града са от туризъм.
Дори и хотелите да отворят, хората ще са резервирани към пътувания.
Надявам се заради малкото случаи на заразени у нас все пак да има някакъв сезон и да дойдат поне туристи от Румъния, която е традиционно силен пазар.
Повечето българи си взеха отпуските и няма да могат да летуват”.

24 плажове в региона ще бъдат с наематели. Пасев добави, че се обмислят варианти спасителните постове на охраняемите плажове да бъдат през 150, а не през 100 метра, за да се облекчат разходите на концесионерите.

Строителството във варненските курорти вероятно ще бъде разрешено до 15 юни, за да се подпомогнат фирмите, след като и без това до тази дата няма да започне летният сезон.

За възобновените полети на Летище Варна Пасев заяви, че не могат да бъдат спрени българите да се приберат от чужбина, въпреки че някои държави го направиха за собствените си граждани.

# 412
Как предвиждат да се взимат и ползват тези ваучери ?
Аз съм си запазил за 7 дни и един ваучер ще ми е около 60% от цялата сума. Ама предполагам че ще бъде такава бумащина че на хотелиерите няма хич да им се занимава.

ПП: Сега говорих с хотела и казаха че края на май са им първите туристи, а на 1-ви юни отваряли плажовете.

За кой хотел става въпрос? Познати имат резервация за 30.05 за Албена и мислят да ходят, но дали ще има отворен хотел?

# 413
  • София
"Днес официално е подписано двустранното споразумение между България и Гърция относно пътуването на граждани без карантина . Приета е дата 01.07.2020..От тази дата ще може да се пътува свободно между двете държави,без 14 дневна карантина.
Ако има промени ,своевременно ще ви информираме."
Предполагам така ще стане и с ръмунци и секви други гяволи
Източник: https://www.facebook.com/Bulgarian-Hellenic-Chamber-of-Commerce- … -107336397523228/

# 414
  • Варна
Каква загриженост за концесионерите, вместо за хотелиерите. Брей! Да няма изобщо спасители, за да им спестят разходите. Малките, семейни хотели ще работят. Те си имат редовна, бг клиентела. Има търсене и на вили.
Румънците не са особено желани, Варненец. Не са платежоспособни, но рушат и изяждат всичко. Отделно гепат, каквото могат. Те са от рискова държава. Хотелиерите не желаят да намалят цените, затова манипулират властта за чужди туристи. Министерството на туризма, трябва да се представлява от хора, наясно с него.

# 415
  • В.Търново
За кой хотел става въпрос? Познати имат резервация за 30.05 за Албена и мислят да ходят, но дали ще има отворен хотел?
Не са ли звъняли да питат дали ще работят?
В Албенската тема или тук не помня се спомена, че в началото ще отворят май два хотела само , а другите доста по-нататък.

# 416
  • ВАРНА
Малките хотелчета  вече даже отвориха половината/за зареждане/ - Но големите интересно кога....
някои големи обявяват дати за стартиране чак от  1 юли.....  чак пък толкова ли са зависими изцяло от чужденците...?

# 417
  • Варна
Малките хотелчета наистина взеха да зареждат да се стягат за сезона, може би за този уикенд да направят сефтето. Но големите комплекси и хотели без чужденци едва ли ще се престрашат. Поне румънците и украйнците да пуснат да си идват на море без разправии, тогава ще тръгнат и големите. Без румънските туристи изобщо не е сигурно как и дали изобщо може да почне някакъв сезон, те са масовите клиенти, които макар и да не харчат особено много, просто разполагат със средства за почивка, за разлика от българите, това го казвам по собствени наблюдения. Стандартът им на живот е по-добър и могат да си позволят по-добри и дълги почивки спрямо българите.

# 418
https://dnes.dir.bg/ikonomika/predlagat-210-lv-vaucher-za-7-dni-na-more

"Ваучер за море в размер на 210 лв. за 7-дневна почивка предвиждат законовите промени за спасяване на туризма. "  -  я кажете къде има 7-дневна почивка за 210лв?!? Laughing
Ами има точно такива почивки в малки хотелчета и къщи за гости. Малкият ми син трета година ходи  от 10-ти август в Созопол новият град, даже за по-малко пари, само нощувка за 26 лв. на ден на човек. Така че, е съвсем постижимо 7 х 30 лв. ВВ на човек на ден, или 210 лв. на човек за цялата почивка. Никой не е казал, че ще плащат ОИ на някой в скъп хотел. За тези, които искат настаняване в по-скъпите хотели това ще е само помощ, а остатъка ще си доплащат. Това беше обяснено от В. Сименов преди няколко дни. Дали ще се гласува и дали въобще ще стане, е друг въпрос.

Marsela 17, хотел Серенити е средно голям хотел, но причината да не отваря, както и много други е не, че е голям хотел, а че се управлява от чужд ТО - TUI, чийто основни туристи са от чужбина, най-вече Великобритания. Пакетите са им самолетен билет + почивка. Нама отворени граници, няма полети, няма и работещ хотел за британците.  Поне за сега Серенити няма да отвори до 12.06.2020 г.

# 419
"Днес официално е подписано двустранното споразумение между България и Гърция относно пътуването на граждани без карантина . Приета е дата 01.07.2020..От тази дата ще може да се пътува свободно между двете държави,без 14 дневна карантина.
Ако има промени ,своевременно ще ви информираме."
Предполагам така ще стане и с ръмунци и секви други гяволи
Източник: https://www.facebook.com/Bulgarian-Hellenic-Chamber-of-Commerce- … -107336397523228/

Ronald, това е фейк новина, бре!

Общи условия

Активация на акаунт