На море в България 2020 г.! - 2

• 33 577
  • 744
  •   1
Отговори
# 30
  • В.Търново
Може би сте видяли мерките,които к.к.Албена ще спазва,но все пак ги споделям! Вече категорично се отказвам от нашето море за тази година. То няма да е почивка,а казарма. Трябва да се вземат мерки - съгласна съм,но не мога да треперя на всяка крачка! Пази Боже да те хване някакъв летен вирус,веднага ще те карантинират!

https://albena.bg/bg/novini-i-statii/pochivka-na-mo … ty-measures 
Да,това аз го споделих подробно.Аз бих почивала така, но декларацията ме притеснява.Ако излезе един с температура, докато не му излезе резултата от теста няма да пуснат никой, а ако излезе положителен, какво става?!

Нашата почивка е от 10.06 и от Ник травел казаха, че засега няма индикации хотела да не отвори.
Първо благодаря за темата! То Ник Травел добре обясняват, че хотелът ще отвори още юни, но до момента не са ми отговорили, какво точно ще включва услугата и как ще ми гарантират спазването на мерки, така че да няма разпространение на вируса.
Хотела мисля, че ще държи високо ниво на хигиена.Чужденци ще е трудно да вкарат още юни, така че си мисля, че ще е по-празен. Никак по принцип не могат да ти гарантират.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 20:37 от Русалка_1

# 31
Точно това си мислех и аз. Първата ни почивка е в края на юни и още не съм предприела никакви стъпки. Резервирали сме с Александрия и сме в един от техните хотели. Сега обаче чета и се чудя, ако въведат всичките тези ограничения, няма шанс да се изкара нормално почивка. Отделно от това аз не съм съгласна да попълвам декларация, че ще се лекувам сама или ще си доплащам в хотела, ако се обяви карантина. Още повече, че очеизвадно ще допускат чужденци за почивка, защото най- вероятно се опасяват, че ще са на загуба.
Предплатили сме капаро и четох клаузите в договора и условия като сегашните няма. 20 дена преди почивката трябва да платя останалата сума. Ако те не могат да ми предложат условията, за които съм капарирала, би трябвало да си ми върнат капарото без удръжки. Все още изчаквам, защото всяко решение в нашата държава е предпоследно и не се знае кой какво ще измисли утре. Но категорично смятам да си отменя резервацията, ако ще трябва да попълвам безумни декларации!
Прочети си пак клаузите на договора и общите условия. Ако си се възползвала от ранни записвания, при отказ от резервация, не се въстановява депозита - това в общите условия на Александрия -т. 5.7.3.
Аз също съм резервирала за клубен хотел на Александрия, но не възнамерявам "да се карам с тях", първо защото съм дългогодишен техен клиент, винаги са били коректни. Дори и в тази обстановка вчера веднага ми вдигнаха телефона и ми отговориха на въпросите, а не се крият като Визит и Ник травел като мишоци. А и не мисля, че Александрия ще фалира ако прибегна към ваучер, защото това означава да фалира и чешката Александрия, което е вече безумие, тъй като тя има хотели и в други страни, не само БГ.
Резервирали сме още през декември Simple Smile По принцип не съм звъняла, защото изчаквам да видя какво ще решат в крайна сметка. Но ако няма ол инклузив, анимация, не се ползват басейни ш трябва да попълва безумни декларации, то не съм съгласна да ходя при тези условия. Може ли да споделиш какво ти казаха след разговора с тях ,? Ние също сме им редовни клиенти и двете почивки сми резервирали при тях. Не си притеснявам че ще фалират, както и бих приела ваучер, защото със сигурност ще почивам и другата година при тях Simple Smile
Вариантите са два - ваучер за другата година или изместване на периода. Още нямат яснота как ще се организира настаняването и какво ще включва, както и какви точно мерки ще са разписани в закона за да ги изпълнят. Много любезни бяха.

# 32
Аз вече анулирах Дюни... и, да ви призная, ми е тегаво. 
Глупостта на Ангелкова да привлича турски и руски туристи, визи да маха - честно,  акъл не ми го побира.

Следя ви за информация и не губя надежда напълно.

# 33
  • В.Търново
https://www.pariteni.bg/novini/turizym/kak-da-si-potyrsim-pravat … o-pytuvane-234475

Как да си потърсим правата при отменено пътуване

# 34
Аз вече анулирах Дюни... и, да ви призная, ми е тегаво. 
Глупостта на Ангелкова да привлича турски и руски туристи, визи да маха - честно,  акъл не ми го побира.

Следя ви за информация и не губя надежда напълно.
е, как няма да ти е тегаво, то е ясно, че на всеки му се ходи. Ама това ходене едва ли ще е почивката, която искаме, с тези мерки и притеснения, то ще е по-добре да си ги спестим.
Аз наистина си мисля за някъде на виличка, ама се чудя с басейн дали ще е проблем и сигурно ще трябва всичко да си носим, чаршафи, прибори..... Thinking или пък и надуваем басейн да си носим Grinning

# 35
Нищо ново не ни казва тази статия. Както е видно дори условията за възстановяване са противоречиви по отношение на ТО и ТА и са само на хартия. Повечето ТО не спазват тези указания и си ги тълкуват и прилагат както на тях им изнася.  В моят случай, резервацията е точно до месец след евентуалната отмяна на ИП. Ясно е, че рискът от зараза още няма да е изчезнал, че условията на почивка ще са далеч от това, за което съм платила, но Ник Травел не признава позоваването на точно тези тектове. Казват ми, че тогава няма да сме в ИП и че хотелът ще отвори, т.е. пролемът си е мой, че не желая да си ползвам резервацията. В краен случай, ще пробвам и с жалба до КЗП, но те освен да направят някое безмислена препоръка, нищо нама да последва. Ник Травел просто ще си сложат препоръките в коша за боклук. Още им чакам отговорът, но за сега обмислям, да се съглася да отложа същата почивка през късен септември и ако аз не мога да я ползвам, да я прехвърля на трети лица. В договора има такава възможност без да плащам неустойка, но трабва да информирам ТО за промяната 7 дни преди настаняването. Окончателно решение ще взема, когато стане ясно при промяна на датите ми за септември, кога щи трябва да довнеса сумата по резервацията. В случай, че остава условието да внеса остатъка до 10 май 2020г., нама да стане и ще анулирам изцяло почивката с неустойка за мен, в размер на 30% от общата стойност на пакета.
Поста ми стана дълъг, но исках да споделя опитът ми до момента, който може да е полезен за някой.

Аркадия, би ли споделила при теб анулацията за Дюни, без неустойка ли беше? Ако да,  какво точно признаха от ТА, за да не ти удържат неустойка?

# 36
  • софия
Нищо ново не ни казва тази статия. Както е видно дори условията за възстановяване са противоречиви по отношение на ТО и ТА и са само на хартия. Повечето ТО не спазват тези указания и си ги тълкуват и прилагат както на тях им изнася.  В моят случай, резервацията е точно до месец след евентуалната отмяна на ИП. Ясно е, че рискът от зараза още няма да е изчезнал, че условията на почивка ще са далеч от това, за което съм платила, но Ник Травел не признава позоваването на точно тези тектове. Казват ми, че тогава няма да сме в ИП и че хотелът ще отвори, т.е. пролемът си е мой, че не желая да си ползвам резервацията. В краен случай, ще пробвам и с жалба до КЗП, но те освен да направят някое безмислена препоръка, нищо нама да последва. Ник Травел просто ще си сложат препоръките в коша за боклук. Още им чакам отговорът, но за сега обмислям, да се съглася да отложа същата почивка през късен септември и ако аз не мога да я ползвам, да я прехвърля на трети лица. В договора има такава възможност без да плащам неустойка, но трабва да информирам ТО за промяната 7 дни преди настаняването. Окончателно решение ще взема, когато стане ясно при промяна на датите ми за септември, кога щи трябва да довнеса сумата по резервацията. В случай, че остава условието да внеса остатъка до 10 май 2020г., нама да стане и ще анулирам изцяло почивката с неустойка за мен, в размер на 30% от общата стойност на пакета.
Поста ми стана дълъг, но исках да споделя опитът ми до момента, който може да е полезен за някой.

Аркадия, би ли споделила при теб анулацията за Дюни, без неустойка ли беше? Ако да,  какво точно признаха от ТА, за да не ти удържат неустойка?

На мен Ник травел също не ми отговарят как ще ми гарантират услугата, за която съм платила, нейното качество и хигиената..

# 37
Току що, по БТВ имаше интервю с кмета на Бургас.Обясни, че с компетентните лица мислят как да стане отварянето на хотелите.Проучвали скромния международен опит в тази област.Имало отит с мерките в Сингапур.Доколкото стана ясно на всеки хотел ще се издава сертификат за покрити норми на безопасност.

# 38
Току що, по БТВ имаше интервю с кмета на Бургас.Обясни, че с компетентните лица мислят как да стане отварянето на хотелите.Проучвали скромния международен опит в тази област.Имало отит с мерките в Сингапур.Доколкото стана ясно на всеки хотел ще се издава сертификат за покрити норми на безопасност.
Добре, съгласна съм. Нека ги подготвят, проверяват, сертифицират, но на всчки е ясно, че това няма да се случи за кратък период от време. До сега минаха почти два месеца от ИП и нищо не са измислили, та сега за 10 дни ли ще стане?! При това положение, не следва да ни пробутват теорията, че хотелите още юни ще отворят и че всичко ще е наред. Тъй като МТ не застана с твърда позиция, че сезона официално ще стартира от 1 юли, за това и ТА/ТО си правят каквото си искат. За съжаление нищо не можем да направим и ще ни приберат парите. Всички мислят за бизнеса, а никой не застана на страната на потребителите, които ще понесат загуби. Дори смятам, че с тези удържани неустойки и дори цели суми за почвика, туризма де само, че няма да е на загуба, а даже ще бъде на чиста печелба. Вчера имаше статия, че в ЕК имало предложение да издадат решение, авиокомпаниите да не връщат пари за билети, защото били много зле финансово и щели да фалират! А това, че хората фалират на никой не му пука. 1 евро до момента не е постъпиро от ЕК за европейските държави, дори на Италия и Испания не помогнаха с нещо. Всичко, което си ползва в моминта от държавите от еврофондове, са от икономии и неизразходзани,  вече преоставени средства.Еврокибиците само рязтягат локуми и ще, ще, ще, както впрочем са всичките им неща. Щели да създадат гаранционнин фонд за туризма. Да, ама вероятно след 10 г.  Дай им да се събират на съвещания и да си чешат езиците. С години обсъждат важни въпроси без да има реални действия. Не очаквам да измислят нищо полезно и сега, което да е в интерес на туристите. А тези мишоци ТА/ТО сега можи и да танцуват, но само след няколко месица ще се хапят за г...а, когато клиентите им изоцщо се откажат от услугите им.

# 39
  • ВАРНА
Офффф - не виждате ли че гледат всички от щаба тук  какво правят в Германия и копират веднага?!!

Когато отворят хотелите в Германия - ще ги отворят и тук!   Когато отворят кпп-та в Германия ще ги отворят и тук  - да се хванем ли на бас?!

# 40
Офффф - не виждате ли че гледат всички от щаба тук  какво правят в Германия и копират веднага?!!

Когато отворят хотелите в Германия - ще ги отворят и тук!   Когато отворят кпп-та в Германия ще ги отворят и тук  - да се хванем ли на бас?!
Няма такова нещо. При нас мерките бяха и са доста по-леки от тези в Германия. Едното няма нищо общо с другото. Хотелите ще ги отворят, дали през юни, дали през юли е все тая, но не е ясно какво ще предлагат като услуга и как ще осигурят сигурна среда за туристите!

# 41
  • София
Добре, съгласна съм. Нека ги подготвят, проверяват, сертифицират, но на всчки е ясно, че това няма да се случи за кратък период от време. До сега минаха почти два месеца от ИП и нищо не са измислили, та сега за 10 дни ли ще стане?! При това положение, не следва да ни пробутват теорията, че хотелите още юни ще отворят и че всичко ще е наред. Тъй като МТ не застана с твърда позиция, че сезона официално ще стартира от 1 юли, за това и ТА/ТО си правят каквото си искат. За съжаление нищо не можем да направим и ще ни приберат парите. Всички мислят за бизнеса, а никой не застана на страната на потребителите, които ще понесат загуби. Дори смятам, че с тези удържани неустойки и дори цели суми за почвика, туризма де само, че няма да е на загуба, а даже ще бъде на чиста печелба. Вчера имаше статия, че в ЕК имало предложение да издадат решение, авиокомпаниите да не връщат пари за билети, защото били много зле финансово и щели да фалират! А това, че хората фалират на никой не му пука. 1 евро до момента не е постъпиро от ЕК за европейските държави, дори на Италия и Испания не помогнаха с нещо. Всичко, което си ползва в моминта от държавите от еврофондове, са от икономии и неизразходзани,  вече преоставени средства.Еврокибиците само рязтягат локуми и ще, ще, ще, както впрочем са всичките им неща. Щели да създадат гаранционнин фонд за туризма. Да, ама вероятно след 10 г.  Дай им да се събират на съвещания и да си чешат езиците. С години обсъждат важни въпроси без да има реални действия. Не очаквам да измислят нищо полезно и сега, което да е в интерес на туристите. А тези мишоци ТА/ТО сега можи и да танцуват, но само след няколко месица ще се хапят за г...а, когато клиентите им изоцщо се откажат от услугите им.
Аз отдавна го разправям това за ТО/ТА, че сега ще си задържат капарото, но това ще са им последните пари от балъците, като нас! После не знам кой ще им търси услугите...

# 42
Абсолютно точно! Можеше да върнат парите на хората и да ги спечелят като клиенти завинаги. Вместо това избраха нечестни печалби, обаче еднократни!

# 43
fatalina,
И в предишната тема писах, а и в тема та за Дюни май похвалих Холидей планет.  Казаха, че политиката на хотела позволява отказ и 100% възстановяване на сумата до месец преди настаняване  и имам време да помисля и реша. Аз отговорих,  че съм решила и искам анулация.  До 24 ч. цялата сума бе по сметката ми. Супер коректни, пак ще ги потърся.
По резервацията ми за Гърция с Делта турс чакам отговор след 6 май. Уж.

# 44
Мдаа, ... виждам един положителен ефект от пандемията - ще се види кой какъв е в туристическия бранш у нас и не само и пресяването ще започне още от сега.

Общи условия

Активация на акаунт