На море в България 2020 г.! - 2

• 33 804
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
Не е съвсем по темата, ама вчера пуснах запитване до ТА и директно до хотела за пет нощувки за планински хотел със басейн. Все още нямам отговор нито от хотела, нито от ТА. Започвам да се колебая въобще дали да давам някакви пари предварително, като чета даденото потъва в черна дупка и услугата не се осъществява....Условието за резервацията ми беше задължително да работи басейнът, явно това е проблем обаче.
Според мен, е по-добре да изчакаш поне до края на другата седмица. Тогава може би ще има яснота как хотелите ще работят и дали ще може басейните да се ползват. Ако даваш предварително пари, то поне да е направо на хотела, а не на ТО/ТА, че няма да ги видиш повече.

# 451
Абе то май е едно и също, ама нейсе. Изкушавам се да букна чрез Букинг, нищо че са им високи цените, поне мога да канселирам без обяснения и проблеми, а и нищо не искат предварително.

# 452
  • София
Министърът посочи, че след отпадане на извънредното положение в сила ще остане временната забрана за влизане на чужди граждани на територията на страната; временна забрана за придвижване на територията на страната, ако има епидемични огнища; временно ограничаване на експлоатацията на обекти с обществено предназначение като театри и опери; 14-дневна карантина за влизащите в страната; отчетът на заболелите от Covid-19.

Това беше в обедните новини. За вечерните вече отвориха кината, театрите и разрешиха концертите.
Щом отварят кината, ще отворят моловете и ще пуснат климатиците.

На плажа 20 квадратни метра за чадър и 2 шезлонга. Някой ще ги мери!
 И за какво ти е море без плажни запознанства и да се натряскаш хубаво в дискотеката. А като пийнат 2 и стари, и млади, започват за изолация да мислят...

Замислени като безплатни, сега шезлонгите ще се разхвърлят из цялата свободна зона заради 20-те квадратни метра, които никой няма да спазва. Не мисля, че на плажа ще се разхождат униформени полицаи, които да глобяват.
Ако ходиш на море само да се натряскаш и да се запознаеш с някой няма нужда да биеш път.

# 453
Нали уж на 13 май щели да се събират да се разбират окончателно за туризма , поне така казаха в новините по Нова . Ще ги видим какво пак ще измислят .

dilyanad имаш абсолютно право да си искаш капарото в пълен размер .

# 454
Много се чудя дали тази година да не предпочетем самостоятелна вила с басейн. От дълги години прекарваме лятната ваканция в Албена, но предвид ситуацията май ще търся вили отново на Северното Черноморие. Не знам дали темата е подходяща, но имате ли впечатление от такива 🤗

# 455
  • софия
Нали уж на 13 май щели да се събират да се разбират окончателно за туризма , поне така казаха в новините по Нова . Ще ги видим какво пак ще измислят .

dilyanad имаш абсолютно право да си искаш капарото в пълен размер .

Ел Си, платили сме цялата сума!

# 456
  • В.Търново
Някой беше препоръчал вила близо до Албена, край Балчик,но не помня вече, не помня и в коя тема беше.

# 457
  • София
Утре решават, според мен ще е в полза на зелени коридори и зони - у нас напр. такива ще бъдат морските курорти (няма ковид в тях), както и Банско - мина карантина. Т.е. - за туристи само декларации.
Да видим.

# 458
  • ВАРНА
Хъ - премиерът клекна през туризма.  
ДДС за туризма и хорек:   заведения - кръчмета - закусвални - барове - дискотеки и прочие
- пада на 9 %  от 1.1.2021 г.!

# 459
Голяма пародия ни е правителството, голяма.
Ваучерите за подпомагане на бизнеса по морето ще се ползват само в държавни почивни станции от полицаи и лекари.
Туристите от чужбина може да идват на почивка, ама аз ако отида и се върна ще трябва да стоя под карантина.

# 460
Искам само да видя как в държавна почивна станция прилагат хигиенните изисквания и спазването на дистанция при изхранването.

# 461
  • Силистра
https://segabg.com/hot/category-foreign-country/london-britancit … bina-prez-lyatoto
Лондон: Британците няма да почиват в чужбина през лятото

След като по белия свят се казва на населението да не ходи да почива в чужбина, какво ни пречи и тук в България да се забранят почивките в чужбина? Хем ще стимулираме нашшенския черноморски туризъм, хем хората ще развият своя патриотизъм и ще купуват бългърското. А Гърция, Трция, и т.н. да останат за догодина. Ангелкова да придвижва въпроса с ваучерите за българското черноморие и хората да разберат, че тази година няма чужбина, а има българско море.

# 462
  • Бургас
Ами тя, ако остане карантината 14 дни след завръщане в България, все едно са забранили туризма извън страната. Кой ще може да си го позволи?
Аз не разбрах, ако аз отида в Гърция за 2 дни, после ме чака карантина 14 дни. Ако чужденец дойде на почивка, подписва декларация и няма карантина. Как става това?

# 463
  • Сф
Абе то май е едно и също, ама нейсе. Изкушавам се да букна чрез Букинг, нищо че са им високи цените, поне мога да канселирам без обяснения и проблеми, а и нищо не искат предварително.
Защо не изчакаш? Наплив едва ли ще има и за море и за спа .Та в последния момент реши.
От една седмица поне Лъки Банско гръмко тръбят , че отварят на 26.06.
Чудя се , защо са толкова сигурни и как измъдриха точно тая дата..
Това за ваучерите за море по 200 лв верно ли само за поч.станции??Та те и сега са за без пари за полицаите например.И защо пак ще делят на съсловия, ако е верно. Само глупости се чуват с тоя туризъм.

# 464
Здравейте,
Търся препоръка за луксозен хотел, поне 4*, малък/среден, имам предвид не от големите комплекси, с частен плаж по южното черноморие.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт