На море в България 2020 г.! - 2

• 33 329
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Някой си търсеше хотел за идните дни. Мирамар са обявили, че отварят на 22.05 и подробно са обеснили как ще се случват нещата на страницата си във Фейсбук.

Последна редакция: пт, 15 май 2020, 12:28 от DARSANH

# 586
  • ВАРНА
имат и обява в грабо Мирамар Обзор....ол инклузив 1 нощувка 64 лв.  22 май до 15 юни май беше и 15 юни до 1 юли 84 лв...нещо такова беше

# 587
95 виждам аз

# 588
  • В.Търново
Вижте това!!!
http://onovini.eu/2020/05/%D1%89%D0%B5-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4% … O_JyqfEnYidqKzxfs

Ще следят да плуваме на разстояние един от друг в басейните, камериерките стават шпиони, без сешоари в хотелските стаи.

# 589
Вижте това!!!
http://onovini.eu/2020/05/%D1%89%D0%B5-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4% … O_JyqfEnYidqKzxfs

Ще следят да плуваме на разстояние един от друг в басейните, камериерките стават шпиони, без сешоари в хотелските стаи.
Това за сешоарите не ми е ясно. Като дишаш и се сушиш струята евентуално да не разпръсква в околното пространство К-19, или нещо друго?

# 590
  • Sofia
Предлагам към всеки турист да зачислят по един въоръжен с автомат охранител, тогава всичко ще си дойде на мястото. Simple Smile
П. С. Това със сешоара и аз не го разбрах. 😏

# 591
  • София
Площадките вече са пълни с деца. Детето ми играе с другите, никой не е с маска, то на 30 градуса не се диша. И на морето ще е така. Няма кой с картечница да следи дали си се приближил на 1 м или на 2.
Ако няма бум а заразените до края на месеца, значи това просто не вирее на топло. При всички положения на хората им омръзна до болка, децата страдат без контакти. Явно ще трябва някак си да свикнем, ако не изчезне. Аз също бях много уплашена в началото, признавам. Дезинфектанти, белина, ръкавици... В някакъв момент взехме всички вкъщи да откачаме и поотхлабихме положението.
Едно време за СПИН беше същата паника, той още си е тук, но никой не говори.

Последна редакция: сб, 16 май 2020, 16:15 от Spastik Children

# 592
Е, заразяването със СПИН не може да се сравнява с това...
На мен от агенцията ми твърдят, че парите ми са в гръцка страна и не мога да ползвам ваучер за бг-почивка. Възможно ли е?
Мога да сменя дати, хотел или дори имена по резервацията (Да я продам на някой друг). Нито един от вариантите не ме устройва. Оффф... голяма драма.
Благодаря на всички ви 🌷

# 593
На мен от агенцията ми твърдят, че парите ми са в гръцка страна и не мога да ползвам ваучер за бг-почивка. Възможно ли е?
Мога да сменя дати, хотел или дори имена по резервацията (Да я продам на някой друг). Нито един от вариантите не ме устройва. Оффф... голяма драма.
Благодаря на всички ви 🌷
На мен също така ми обясниха още първият път, че парите са ми в TUI и така ми резервирали студиото през тези месеци. Аз пък сама питах, дали може да предоставя пакета на трети лица, защото в договара има такава клауза, но до момента нямам отговор на този въпрос. Нямам и въобще отговор дали действително са ми прехвърлили почивката за септември. Последно на 3.05 ми писаха, че хотела за моите дати няма да отвори и че се били съгласили да ми прехвърлят датите за септември, но да чакам официално потвърждение и условия по плащането. TUI сега били се занимавали само с почивки с дати до 30.05 и аз да чакам. В сайта на TUI също оставили само едно бланкетно съобщение, че са много ангажирани и да сме търпеливи ще отговорят на всички.
От вчера вървят новини,че по думите на Ангелкова, вече има подписани споразумения с някои съседни държави за допускане на чужденци по сухоземна граница. Договаряли и очаквали от 15.06. Германия да разреши техни граждани да напускат страната им без официален повод и нямало отменени резервации на немски туристи за след 15.06. Очаквали и Франция след 1.07 също да разреши техни граждани да пътуват извън страната за туризъм. Само за Великобритания още не се знаело, защото до сега било съобщено, че до 1.10 няма да пътуват. Като цяло от 1.07 очакват почти всякакви турсти от страни, които вече добре са се справили с пандемията.
Явно сезон ще си има,но ще стартира по-късно. Снощи в късните новини отново съобщиха, че чужденците ще влизат в БГ с декларация и няма да спазват карантина, но не е ясно това от кога ще важи. Аз си мисля, че ще е от 01.07. след като очакват всички чужди туристи основно от тогава.
Аз си мисля обаче, че тази неяснота ще доведе до проблем с това, че хотелите няма да могат навреме да си осигурят персонал и не виждам как тогава ще се спазват всичките тези писани правила. Дори да отворят ще бъде трудно да работят съгласно изискванията.
Разгледах варианта на ОИ на Мирамар в Обзор и той си е по-скоро А ла карт в различни ресторанти и снек барове и то само на откритете тераси, т.е. всичко ще е със сервиз и по меню, а не на бюфет през шублер и със сипване на храна от персонала. Това докато са малко туристите и в неактивен сезон може и да се получи, но при запълнен капацитет дори на 70% не виждам как ще стане.
Също така не виждам как едновременно ще осигурят достатъчно шезлонги за всички и те да са на изискуемото разстояние, особено около басейните. Категорично ОИ няма да има нищо общо с това за което хората са резервирали и платили, но пък за сметка на това цените не се намаляват.

Последна редакция: сб, 16 май 2020, 09:14 от fatalina

# 594
  • софия
Благодаря на всички ви 🌷
На мен също така ми обясниха още първият път, че парите са ми в TUI и така ми резервирали студиото през тези месеци. Аз пък сама питах, дали може да предоставя пакета на трети лица, защото в договара има такава клауза, но до момента нямам отговор на този въпрос. Нямам и въобще отговор дали действително са ми прехвърлили почивката за септември. Последно на 3.05 ми писаха, че хотела за моите дати няма да отвори и че се били съгласили да ми прехвърлят датите за септември, но да чакам официално потвърждение и условия по плащането. TUI сега били се занимавали само с почивки с дати до 30.05 и аз да чакам. В сайта на TUI също оставили само едно бланкетно съобщение, че са много ангажирани и да сме търпеливи ще отговорят на всички.
От вчера вървят новини,че по думите на Ангелкова, вече има подписани споразумения с някои съседни държави за допускане на чужденци по сухоземна граница. Договаряли и очаквали от 15.06. Германия да разреши техни граждани да напускат страната им без официален повод и намало отменени резервации на немски туристи за след 15.06. Очаквалии Франция след 1.07 също да разреши техни граждани да пътуват извън страната за туризъм. Само за Великобритания още не се знаело⁰, защото до сега било съобщено, че до 1.10 няма да пътуват. Като цяло от 1.07 очакват почти всякакви турсти, които вече добре се били справили с пандемията.
Явно сезон ще си има,но ще стартира по-късно. Снощи в късните новини отново съобщиха, че чужденците ще влизат в БГ с декларация и няма да спазват карантина, но не е ясно това от кога ще важи. Аз си мисля, че ще е от 01.07. след като очакват всички чужди турсти основно от тогава.
Аз си мисля обаче, че тази неяснота ще доведе до проблем с това, че хотелите няма да могат навреме да си осигурят персонал и не виждам как тогава ще се спазват всичките тези писани правила. Дори да отворят ще бъде трудно да работят съгласно изискванията.
Разгледах варианта на ОИ на Мирамар в Обзор и той си е по-скоро А ла карт в различни ресторанти и снек барове и то само на откритете тераси, т.е. всичко ще е със сервиз и по меню, а не на бюфет през шублер и със сипване на храна от персонала. Това докато са малко туристите и в неактивен сезон може и да се получи, но при запълнен капацитет дори на 70% не виждам как ще стане.
Също така не виждам как едновременно ще осигурят достатъчно шезлонги за всички и те да са на изискуемото разстояние, особено около басейните. Категорично ОИ няма да има нищо общо с това за което хората са резервирали и платили, но пък за сметка на това цените не се намаляват.

Аз писах и до TUI,заради моята драма с Ник Травел, но те са ми препратили мейла към хотела, чийто представител казва, че не може да влияе на Ник Травел за искането на допълнителни суми, но ако не се разберем ще ми изпратят преференциални цени, когато стане ясно датата на отваряне..

# 595
Е, "много хубаво". Омагьосан кръг. Дано да ти дадат добра цена.
Преди малко в Нова тв, министърът на транспорта, заяви че е възможно още от 1 юни да паднат границите и 14-дневната карантина,но при добри дадни за новозаразените.

# 596
Всъщност има и ОИ със сервитьори, което хич не е зле. Моя приятелка в Турция ходят така, сядат си на масата и поръчват всичко каквото си поискат от таблет.

# 597
  • София
У нас ОИ ще е пак със сервитьори, но ще ти сипват каквото посочиш, зад плексигласова преграда.

# 598
  • софия
Е, "много хубаво". Омагьосан кръг. Дано да ти дадат добра цена.
Преди малко в Нова тв, министърът на транспорта, заяви че е възможно още от 1 юни да паднат границите и 14-дневната карантина,но при добри дадни за новозаразените.

Те и да ми дадат добра цена, преди това Ник травел ще трябва да са ми върнали парите, а имат срок една година..

# 599
  • Sofia
Според мен цените на почивките ще се вдигат, а няма да падат. Веднъж на хотелите ще им е нужен по-голям брой  персонал, който да сипва по чинийте на хората, трябват и повече хора, които да извършват дезинфекция и още куп други неща свързани с КВ. Препаратите също не са евтини, всички тези разходи трябва да се платят от някого и това ще е клиентът. Откъдето и да го погледнем клиентът ще плаща повече, а ще ползва по-малко услуги.

Общи условия

Активация на акаунт