На море в България 2020 г.! - 2

• 33 332
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
Fatalina, качествено обслужване в Б- я няма. Цените не съответстват на предлаганите услуги. Бойкотирайте, протестирайте, но реално, за да има резон.
Иначе някои, си изгубихте парите в отстъпки и съмнителни оферти. Аз си прибрах капарото, защото имах реален договор. Не търся отстъпки за перфектна почивка.
Ами напротив има качествено обслужване, но се среща доста рядко.Аз лично съм си намерила моите места за почивка.  Да те информирам, че не сме си загубили депозита от съмнителни оферти, а от това че ТО/ТА въпреки, че има извънредна ситуация и че повечето хотели няма да работят, те отказват да ни възстановят парите. С години резервираме с тези агенции и до сега не сме имали проблеми,но сега се изложиха яко.

# 571
  • София
Аз тази година резервирах през агенция, за да имам някаква протекция, ако нещо стане, защото миналата година резервирахме през Томас Резиденс директно. Отстъпките бяха такива, каквито и през агенция, само дето от хотела се изложиха яко и нямах никаква защита зад гърба си. Не стига, че се наложи да напуснем по-рано, ами от хотела отказаха да ни върнат парите и пред КЗП бяха написали, че АЗ съм тормозила гостите им! Все си мисля, че ако беше тогава през Съни турс, нямаше да смеят да се вихрят така.
Аз затова и повече не искам да почивам в малки "семейни" хотелчета, защото не се знае с какви мизерници ще се паднем. И то като е малко тихо и отдалечено, няма как да не им дишаш циганията под носа, за съжаление.

# 572
  • There I was on a July morning
...…...………..
Но, разбира се, на смени и под строй времеви е абсурдно, това което Албена смятат е да удължат прозорците за хранене, както споменах по-горе. Не е гаранция, че няма да се получи струпване, но....да видим.
То, ако няма смени, не виждам как биха могли да избегнат струпванията в ресторантите, като се има предвид, че обслужването от човек зад бюфета ще забави допълнително процедурата. А изискването за хранене на маси само на открито намалява значително капацитета на ресторантите.
Изобщо, като прочетох какви мерки са препоръчали от МТ - не вярвам, че ще се изпълняват и половината от тях. Откъде да съм сигурна, че преди настаняването ми са дезинфекцирали стаята и всички повърхности в нея? Или, че бутоните на кафемашините и тези за напитки са почистени преди мен, или трябва да дебна дали този, който пипа чашите за еднократна употреба си е дезинфекцирал ръцете...
Преди няколко дни гледах за Албена цените, защото ги смятам за една от най-сериозните фирми в хотелския бизнес, но цените са на обичайните нива от преди пандемията, а ще отпаднат доста екстри - като анимация, вътрешни басейни, СПА, както и детските съоръжения и занимания. За себе си мисля, че не си заслужава да резервирам при тези цени и условия.

# 573
Извинявам се, ако е коментирано назад, но не успях да ви изчета, ама ако има заразен, ще го пуснат ли да се прибере или ще трябва да кара карантината в хотела?

# 574
  • София
...…...………..
Но, разбира се, на смени и под строй времеви е абсурдно, това което Албена смятат е да удължат прозорците за хранене, както споменах по-горе. Не е гаранция, че няма да се получи струпване, но....да видим.
То, ако няма смени, не виждам как биха могли да избегнат струпванията в ресторантите, като се има предвид, че обслужването от човек зад бюфета ще забави допълнително процедурата. А изискването за хранене на маси само на открито намалява значително капацитета на ресторантите.
Изобщо, като прочетох какви мерки са препоръчали от МТ - не вярвам, че ще се изпълняват и половината от тях. Откъде да съм сигурна, че преди настаняването ми са дезинфекцирали стаята и всички повърхности в нея? Или, че бутоните на кафемашините и тези за напитки са почистени преди мен, или трябва да дебна дали този, който пипа чашите за еднократна употреба си е дезинфекцирал ръцете...
Преди няколко дни гледах за Албена цените, защото ги смятам за една от най-сериозните фирми в хотелския бизнес, но цените са на обичайните нива от преди пандемията, а ще отпаднат доста екстри - като анимация, вътрешни басейни, СПА, както и детските съоръжения и занимания. За себе си мисля, че не си заслужава да резервирам при тези цени и условия.
Ами, за да няма струпвания,  обмислят да удължат часовите интервали на изхранванията. Друг е въпросът, че пак могат да си се получатт струпвания.
Стаи,, копчета, брави - аз бих си дезинфекцирал сам.
Анимация ще има.
Вие ги наричате "екстри" - СПА, но те са платени, доколкото знам, така че... Басейните ще работят, за вътрешните - защо да не работят, всички басейни ги разрешиха от 6 май, вътрешни, външни, всякакви. Пързалките вероятно няма да работят, да, но не се знае - дотогава може да разрешат сядане по пейки в парковете и ползване на детските съоръжения в парковете и градинките.

# 575
Извинявам се, ако е коментирано назад, но не успях да ви изчета, ама ако има заразен, ще го пуснат ли да се прибере или ще трябва да кара карантината в хотела?
Ето тук са официалните указания на МТ http://www.tourism.government.bg/bg/taxonomy/term/204

# 576
Отгоре - отгоре изчето указанията. И 50% от тях да се спазват, мерси съм от такава почивка. Една година категорично отказах в един хотел да се храня на смени на база ОИ. Часове гоня цяла година за служебни ангажименти, та ми идва повечко да правя това и през почивката си.

Аз го реших май: обикновено не падам под около 1200 лв. за почивка (тази година трябваше да е 1700). Отделно парите за транспорт и глезотийки. Мислех да отидем някъде във вътрешността на страната, но ... нещо и там много са си повярвали с цени. В най-добрия случай настаняване с закуска или FB в приличен хотел около 1000 лева. Та за тези пари си купувам един по-големичък басейн на двора и морето тази година е удома. Ще си правим едни еднодневни почивки, риба  и прочие, но не искам да спонсорирам под каквато и да било форма българския туризъм в този момент, който не гледа за нас.

# 577
Извън темата съм, но вече не знам до кого да се допитам. Предплатена почивка в Гърция през ТА. Гледам сайта на хотела, задавам му моите дати, няма информация. Задавам по-късни, има. Та най-вероятно няма да отвори в края на юни.
Така... от ТА казват, че още не се знае дали ще отвори. Предлагат ми ваучер, за други дати, за догодина или за друг хотел в Гърция.
Та, питам аз, ако хотелът не отвори за нашите дати, не са ли ДЛЪЖНИ да върнат парите? Не ми се отлага, даже хич не ми се ходи. Посъветвайте ме как да действам, че се омотах напълно.
Благодаря 🌷

# 578
Трябва да ви върнат парите ако почивката се провали по вина на ТА или хотела или има някакви промени в резервацията (промяна на дата примерно) . Но за целта ще трябва да чакате до последно, защото сега едва ли ще ви върнат парите.
А и не се знае държавата какви закони ще приеме за защита на ТА.

# 579
  • There I was on a July morning
Роналд, за вътрешните басейни, дискотеките и заниманията прочетох от статията, която бяха дали по-назад в темата
Цитат
В почивните бази помещенията като място за забавни игри, детска занималня, игрални зали, вътрешни басейни, дискотеки трябва да се затворят, докато не дойде следващата фаза на разхлабване на мерките.
Специално за анимацията - съмнително е да има, предвид струпването на хора на едно място, но както и да е . Постът ми не беше насочен към теб специално, просто си разсъждавах върху противоепидемичните мерки.Hands Plus1

Аркадия, длъжни са да ти върнат парите. Вчера гледах по новините резюме от препоръките на ЕК и споменаха, че клиентите могат да откажат и ваучер, в такъв случай, трябва да им върнат парите и точка. Може да се обърнеш към КЗП.

Последна редакция: чт, 14 май 2020, 22:53 от Скубиду

# 580
Извън темата съм, но вече не знам до кого да се допитам. Предплатена почивка в Гърция през ТА. Гледам сайта на хотела, задавам му моите дати, няма информация. Задавам по-късни, има. Та най-вероятно няма да отвори в края на юни.
Така... от ТА казват, че още не се знае дали ще отвори. Предлагат ми ваучер, за други дати, за догодина или за друг хотел в Гърция.
Та, питам аз, ако хотелът не отвори за нашите дати, не са ли ДЛЪЖНИ да върнат парите? Не ми се отлага, даже хич не ми се ходи. Посъветвайте ме как да действам, че се омотах напълно.
Благодаря 🌷
Принципно имаш право да си искаш парите, но зависи агенцията как ще реагира. Ник Тарвел в тази ситуация не връщат пари, предлагат промяна на дати. Съгласно приетият вчера закон връщането на пари ТА/ТО и хотели, може да отлагат до 12 месеца.

# 581
Благодаря 🌷
Виж си договора и общите условия към него (ако има). Ако си сключила договор с общи условия, обикновено там с малък шрифт пише какво е длъжна ТА.

# 582
  • София
В мерките на МТ е записано, че анимация може да има - при спазване на дистанцията. Реално - това ще се съблюдава при детската дискотека най-вече. При останалите шоуа на аниматорите - мисля без проблем ще си спазват дистанция....

# 583
  • София
Аз приключих с нашата драма. Каквото стане-такова. Давам отчет.
За Великденската ни почивка(важи за всички неосъществени почивки в рамките на ИП) анулацията е с пълно връщане на средствата, защото отказах промяна на дати и ваучер. Сумите се връщат по действащия тогава закон, в определения 14 дневен срок, след изтичане на гратисния период от 1 месец, след отмяна на ИП.
Накратко13 май, гратис до 13 юни, до края на юни парите трябва да са в сметката ми.
За лятната почивка на Дюни обаче, която трябваше да бъде от 21 юни, а аз анулирах, защото дори хотелът да отвори в срок, ние не желаем да почиваме при съответните условия, освен притеснението от мърлявите румънци, се разбрахме с ТА за вид ваучер.
Ако си бяхме поискали парите, казаха, че ще ги върнат, като това ще става най-рано от септември-октомври до юни 2021. Не, благодаря, дотогава я камилата, я камиларя.
При настоящото ни споразумение, ТА ми държи парите на безлихвен влог, а аз мога да ги използвам за една или повече почивки, резервирани през тях естествено, безсрочно и за където и каквото пожелая- хотел, бунгало, планина, СПА, у нас и по света.
Предпочетих този вариант като по-сигурен, защото се надявам след два-три месеца да можем все пак да почиваме някъде при избрани От Нас условия. Дотогава ми се струва и по-малка опасността ТА да фалира, което мисля е възможно, ако разтеглим до догодина някога си да ни връщат пари.

# 584
Препоръчайте някое семейно хотелче или къща за гости в Царево?
Диана. В хотела условията са добри, храната също, идеална локация за разходки, но плажът до него не е хубав.
Само да не си в стаята над кухнята и в хотела да има ловци - почва да мирише в стаята на разни пернати, които се приготвят от улова.

Бих предложила хотели : Апартхотел Врис, има и един Зебра, мнооогоооо по-добре.
С двете ръце съм за Врис прекрасна лоджия с изглед към морето /парка/мисля да гостувам поне за седмица ако не ми мине котка път

Общи условия

Активация на акаунт