На море в България 2020 г.! - 2

• 33 348
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Те, всички които не върнаха пари или се крият, било хотели или ТА, до един са пътници. Никой, който е опарен няма да се върне при тях, пък и ще се оплаче навсякъде, защото не е 1 човек от конкретен хотел / агенция, а са доста пострадали.
Та сами си пакостят.
Не е ли по-добре едно лято да не отвориш изобщо и да върнеш парите на хората, отколкото с години после да страдаш от гадно реноме.
Пък и то ще е един сезон. Като отворят и какво? Дали хотела им ще е пълен и сезона ще е по мед и масло, без  болни и огнища сред туристи или персонал и куп откази до последния възможен ден на лятото? Едва ли.

# 556
  • Sofia
Скрит текст:
Автопарка на Зл.Пасъци е собственост на циганин. Да ви пояснявам ли, откъде е взел приходите? Не жалете особено този бизнес. Малките, семейни хотели имат нужда от помощ.
Можете да наемете вила или апартамент,  с приятелско семейство.
Мен лично не ме интересува нито на кого е хотела, нико кой държи автопарка, плажа и т.н., стига да ме обслужва качествено и цената да си отговаря на услугата. Не ме вълнуват малки семейни хотелчета, къщи за гости, стаи или апартаменти под наем, бунгалца, къщурки и т.н., дори да са на най-бялото ангелче! Предпочитам големи доказали се хотели, с всички удобства, лукс, чистота, безапелационно обслужване и да не мисля, дали да сготвя боб или да нарежа доматки!!! Няма да подкрепям никого от този бранш, независиво дали е малък или голям. За сега с малки изключения: Дюни, Албена и Мирамар в Обзор, никой друг хотел не ми е заслужил вниманието и това да си дам парите.[/spoiler] Всички дребни мишоци подходиха непрофесионално. Всеки очаква някой друг да му измисли правилата, да му каже как да си върже гащите, как да обслужва клиентите, как да не връща взетото капаро, как някой да им плати на чуженците от нашите данъци за самолетни билети, за да им докараме чужди турсти, а пък бългаският турст  - кучета го яли. Всички с малки изключения чакат, туристите да се откажат, за да намажат едни незаслужени пари от депозити или изцяло платени предварително почивки. Толкова съм им набрала, че не искам да чета и да слушам милозливи призиви от сорта "Дайте да дадете"! Вече достатъчно дадохме, без да има разбиране нито от самите хотели, нито от ТО/ТА, нито от Министерство на туризма и КЗП, които уж трябваше да се погрижат за "баланса" в интересите между бизнеса и туристите. Е, "погрижиха се", като освободиха всички да връщат пари до второ пришествие! Всички ние като туристи, без да са ни питали, се превърнахме в кредитори на тур. бранш по няколоко линии, а това че нашите права са нарушени, на никой не му пука. Аз лично съм решила, че дори само за спорта, няма да оставя така нещата и ще  ги гоня до дупка. Ако трябва и дело ще заведа, но няма някой туристически мишок и търгаш да си мисли, че паса трева и може да ме ограбва без да му мигне окото.
Отново приканвам, групата на ТО/ТА да си пускат призивите и рекламите в други теми.
Подкрепям всяка написана дума!
Аз също не съм се отказала и до последно ще настоявам за връщане на капарото. Като не искат да го направят доброволно има съд. Нямам желание да ходя на псевдо почивка (без Спа, без фитнес, без аква парк и т.н.), които вече съм платила, но поради една или друга причина няма да ползвам! След като ТО/ТА не могат да изпълнят договореното, да връщат парите, а не да ми се правят на "ощипани госпожици"!

# 557
Намерих 10ина AI работещи хотела, директно им се обадих, но за 1 вечер са ми далеч - Златни и Кранево

И тука дето се шашкате, знаете ли , че Грифидите са на 90% заети от Българи от 1вата им дата ?
Има бедни българи, но има и много богати.

# 558
  • В.Търново
Toва, което знам от Албена, че засега няма да е на смени изхранването, но ще удължат часовете, примерно вместо от 7.30 до 10, от 7.00 до 10.30. Споменаха и, че категорично щели да избягват струпвания в и около ресторанта, как ще успят - не знам....
Последно като говорих с кол центъра на Албена ми казаха, че ще е нас мени храненето.

# 559
  • Sofia
Toва, което знам от Албена, че засега няма да е на смени изхранването, но ще удължат часовете, примерно вместо от 7.30 до 10, от 7.00 до 10.30. Споменаха и, че категорично щели да избягват струпвания в и около ресторанта, как ще успят - не знам....
Последно като говорих с кол центъра на Албена ми казаха, че ще е нас мени храненето.
Мдааа, хранене под строй и час. Кой ял, ял, който не, да е ял - идва следващият. 😂 Интересен ол инклузив ще да е. 😊

# 560
Плюс чутовните опашки от чакащи за да им сипят с чиния в ръка - нещо повече на кухня за бедни ми прилича. Аз още миналата година се бях зарекла да не ползвам вече ол инклузив, така че ми е все тая. То това с тези тракащи прибори, ревящи деца, задух и пълна зала с хора нещо не ми прилича на почивка.

# 561
  • В.Търново
Като пионерските лагери навремето, под строй. Grinning

# 562
Аз пък не мога да си намеря работещ AI 4*+  хотел за този уикенд Sad

И аз май не мога да намеря. Но пък в букинг има, но не съмнявам че ще работят хотелите, и какво правя резервация и отивам там и....?
Вчера по новините казха за Поморие, отворил е един хотел, май Св.Георги, търсиш телефон в Гугъл и звъниш, звезди и ОИ нямам представа, ама ще работи.Храната от фризера, домати и краставици ще са свежи.

# 563
Мисля си че FB ще е много по удачен от ОИ.

# 564
В така хваления курорт Дюни бяха изнесли казаните в които изливат остатъците недоизядена храна извън параваните и имахме честта да гледаме как се сипе помия пред очите ни, че беше по-удобно на персонала. Плюс тълпите румънци, мляскащи и мажещи наоколо, преживяването водеше до обръщане на стомаха. На всичко отгоре ни се наложи при платена десетдневна почивка да си тръгнем на третия ден рано сутринта, как едни сандвичи не ни дадоха за из път, отрязаха гривните и чао. Никога повече на такова изхранване няма да отида. Иначе храна имаше достатъчно и беше вкусна повечето, но часовете за хранене бяха такива, че беше невъзможно това множество от хора да се изхрани без да сме наблъскано като сардели и да се състезаваме за маса.

# 565
  • Sofia
Милитана, и по-зле може Simple Smile
Скрит текст:
Последната ни морска почивка в България беше в Клуб Ривиера Бийч, спокоен и приятен хотел със странен ол инклузив. Бяхме набутани като говеда в основния им ресторант, който няма тераса. Е тогава наистина се чувствах, като  прасе за угояване, пред заколение. Лято, жега, няма тераса, ядеш, пиеш и бързаш да излезеш на въздух. Хотелът има още един ресторант с тераса, който незнайно защо беше затворен. Ол инклузивът беше нещо, което виждах за първи и последен път, кафе, алкохолни и безалкохолни напитки са включени само по време на храненията. Извън тези часове плащаш всичко, което пиеш, (кафе, вода, безалкохолни и каквото друго се сетиш). Изкарахме "страхотна" почивка, толкова доволни останахме, че ни държи влага вече 6-та година. 😂

# 566
Относно ТА, но не е съвсем по темата..:
Скрит текст:
Децата ни щяха да ходят на зелено у-ще в Банско юни 2020г за 4нощувки; събраха ни първата вноска-капаро в р-р на 70лв на дете още октомври 2019г! Втората вноска я поискаха януари, сега трябваше да е третата...вчера звъня в ТА с искане да ми се възстановят сумите, а г-жа Управителката тръгна да ми отказва, с мотива, че по натам щели да идат...ама кога не ѝ беше ясно Simple Smile
Категорично отказах тази "опция", и настоях за парите си. Щяла да ги върне от ЛИЧНИТЕ СИ СРЕДСТВА, щом съм настоявала!
Вбесих се! Трябваше може би да се чувствам виновна, ама сори-няма как! Казах ѝ, че изобщо не е мой проблем, тя от чии средства ще ги връща, понеже аз с хотела нямам взаимоотношения..

# 567
В този ред на мисли, ако въобще някой предприеме лятна почивка не ползвайте ТА която и да е, уговаряйте се директно с хотела. На мен Съни турс ми дадоха оферта, която няма нищо общо с условията и пакета, предлаган от хотела, където във връзка с Ковид хората бяха вдигнали цени, регулирали ползване на басейна и разни други подробности, които ТА нито знае, нито си беше направила труда да проучи и да ми ги предложи. Просто е много динамична обстановката и няма смисъл да се ползва посредник специално за България.

# 568
  • София
Fatalina, качествено обслужване в Б- я няма. Цените не съответстват на предлаганите услуги. Бойкотирайте, протестирайте, но реално, за да има резон.
Иначе някои, си изгубихте парите в отстъпки и съмнителни оферти. Аз си прибрах капарото, защото имах реален договор. Не търся отстъпки за перфектна почивка.

Има качествено обслужване и по нашите курорти, намира се.

Русалка_1, последно ми каза, че смени няма да има, но уточниха, че всяко последно може да е предпоследно...., все пак чакаха и указания от МТ.
Но, разбира се, на смени и под строй времеви е абсурдно, това което Албена смятат е да удължат прозорците за хранене, както споменах по-горе. Не е гаранция, че няма да се получи струпване, но....да видим.

# 569
Препоръчайте някое семейно хотелче или къща за гости в Царево?
Диана. В хотела условията са добри, храната също, идеална локация за разходки, но плажът до него не е хубав.
Само да не си в стаята над кухнята и в хотела да има ловци - почва да мирише в стаята на разни пернати, които се приготвят от улова.

Бих предложила хотели : Апартхотел Врис, има и един Зебра, мнооогоооо по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт