Уреаплазма и Микоплазма - 3

• 63 591
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
Вие използвали ли сте антибиограма при лечението на плазмите ?

При мен нямаше, защото беше ДНК изследване. Карахме на налучкване. За гъбичките, сигурна съм, че сте пробвали вагинални пробиотици, но е добре да сте супер постоянна. Вит. С, б-комплекс, повече слънце, проверете се за инсулинова резистентност. Сигурно не казвам нищо ново, но все пак. Успех!

# 136
Как установиха, че мисед аборта е заради уреаплазма, аз също имах един мисед в 12г.с., то като цяло никой не се нае да търси причина -случайно било...та за това аз си изследвах сама всичко, което прочетох, че може да е причина и имах уреаплазма парвум и тромбофилия...та за себе си реших, че е от тромбофилията, но ми е интересно за уреаплазмата, защото на една приятелка даже искат да и правят инсеминация с уреаплазма до толкова я неглижират, а за мен си е сериозно....
Както и да е към днешна дата излекувах уреаплазмата (първо доксициклин - не подейства, после Азакс) взех мерки и за тромбофилията и сега имам прекрасно малко момченце на 7м.
Успех на всички, наистина е доста упорита тази гадина.
здравей,можеш ли да ми кажеш освен азакса,пиеше ли нещо? и вагинални глобули?благодаря ти много предварително Yellow Heart

# 137
Здравейте момичета! Обръщам се по-специално към бременните с положителна уреаплазма. Излекувахте ли се от тази бактерия, какъв антибиотик приемахте и в продължение на колко дни, как протече бремеността ви, всичко успешно ли завърши? Благодаря предварително на всички отзовали се да ми отговорят. Имам нужда от вашия опит, подкрепа и положителни истории свързани с уреаплазма. 😔

# 138
  • София
При мен е рано за положителни истории, защото съм в 24 г.с.
Имам си уреаплазмата кой знае от кога, но я открих в 16 или 18 г.с.
Пих Сумомед 500 по 1 таблетка за 7 дни и скоро ще ида направя контролен тест с цервикален секрет, да видя дали още я имам. Няма да се изненадам, ако още я имам.
Консултирах се с трима доктори - те никак не изглеждат загрижени за уреаплазмата. Всичко с бремеността протича добре. Не се притеснявам, защото нямам много избор. Няма как да се лекува по-агресивно по време на бременност.

# 139
При мен е рано за положителни истории, защото съм в 24 г.с.
Имам си уреаплазмата кой знае от кога, но я открих в 16 или 18 г.с.
Пих Сумомед 500 по 1 таблетка за 7 дни и скоро ще ида направя контролен тест с цервикален секрет, да видя дали още я имам. Няма да се изненадам, ако още я имам.
Консултирах се с трима доктори - те никак не изглеждат загрижени за уреаплазмата. Всичко с бремеността протича добре. Не се притеснявам, защото нямам много избор. Няма как да се лекува по-агресивно по време на бременност.
Ами жалко, че не са загрижени защото бактерията си е сериозна и води до тежки последици. Но то ще е чудо в днешно време да има загрижени и съвестни лекари.
И аз открих уреаплазма в 9г.с. Задължително АГ изчака да мине 13г.с за да запачнем лечение. Направих 5 дневен курс с Азитромицин 500мг, т.е. същото като вашия Сумамед но ефект нямаше. Сега ще се сменя антибиотика най-вероятно и нов курс ще има. Силно се надявам да се повлияе от втория прием, защото много се притеснявам. ☹️ А и след неуспешното лечение с Азитромицин надеждите ми почти пропаднаха... Дано всичко да е наред с нас и да не се случват лоши неща. Успех! Дано  резултата ви да бъде отрицателен. 🍀

Последна редакция: пн, 06 юли 2020, 14:12 от ElSi Eli

# 140
  • София
Дано да изчистим, да.
Не се притеснявай твърде много. Много е вероятно бактерията да не отключи остро възпаление и всичко да е наред.
Много жени раждат здрави бебета без въобще да са разбрали, че имат уреаплазма. Много по-малко са проблемните или фатални случаи чисто статистически.

# 141
Dagny, много благодаря за обнадеждаващите думи, имам нужда от това. Да вероятност да протече всичко нормално има, но и страха продължава до го има. Вярно, че няма какво особенно да направим освен да се молим всичко да наред и да се излекуваме. Аз имам една загуба и за това се плаша толкова много от всичко, което се случва. Надявам се този път всичко да приключи успешно и за мен. Очаквам и други мами с проблема да се включат и да споделят нещичко. Всичко ще ми бъде от полза.

# 142
Случайно знаете ли колко време след слагането на локален полижинакс може да се вземе секрет за изследване за уреаплазмата ( защото нали и в него има антибиотик) 🤔 ?

# 143
Случайно знаете ли колко време след слагането на локален полижинакс може да се вземе секрет за изследване за уреаплазмата ( защото нали и в него има антибиотик) 🤔 ?
Аз не мога да ви кажа. Не съм ползвала.

# 144
  • София
ElSi Eli, недей така, не винаги уреаплазмата е повод за притеснение. За жалост разбрах това по трудния път, всички лекари ме успокояваха, че няма страшно, а аз не им вярвах и се притеснявах много. Е, прави бяха, родих живо и здраво бебе след термин. Успех ти желая, и наистина се успокои, бебчето има нужда от това

# 145
ElSi Eli, недей така, не винаги уреаплазмата е повод за притеснение. За жалост разбрах това по трудния път, всички лекари ме успокояваха, че няма страшно, а аз не им вярвах и се притеснявах много. Е, прави бяха, родих живо и здраво бебе след термин. Успех ти желая, и наистина се успокои, бебчето има нужда от това
♥️ Много, много ме обнадежди. Страхувам се и знам, че най-доброто в момента е спокойствието и дано да успея да се овладея. Надявам се и аз да се похваля след време. Благодаря, бъдете здрави с бебчето!

# 146
  • София
Много се радвам, че съм успяла да помогна, макар и виртуално.😊 Пожелавам ви, и на теб, и на бебчето много здраве 🍀🍀🍀

# 147
Здравейте момичета минавам да се похваля че най накрая се отървах от уреаплазмата излязоха резултатите и всичко е отрицателно след почти 2 години борба.Важното е да се намери правилния антибиотик

# 148
Браво, Rosi0902! Поздравления! Две години, ужас... много дълго.☹️ За съжаление аз не мога да пробвам всички антибиотици и се надявам да стане от втория, защото съм бременна и е известно че дълго лечение с антибиотици не мога да приложа. И все пак се надявам да съм от късметлийките и да се изчистя от втория прием на антибиотик или поне нищо да не се случва с нас и да приключи успешно бремеността. 😔 Много неприятна бактерия и упорита.

# 149
  • София
Честито!!!
Ти как го намери? Проба/грешка или някъде правят антибиограма?

Общи условия

Активация на акаунт