Уреаплазма и Микоплазма - 3

• 63 596
  • 753
  •   2
Отговори
# 150
Браво, Rosi0902! Поздравления! Две години, ужас... много дълго.☹️ За съжаление аз не мога да пробвам всички антибиотици и се надявам да стане от втория, защото съм бременна и е известно че дълго лечение с антибиотици не мога да приложа. И все пак се надявам да съм от късметлийките и да се изчистя от втория прием на антибиотик или поне нищо да не се случва с нас и да приключи успешно бремеността. 😔 Много неприятна бактерия и упорита.
Да за съжеление е така упорита си е,но не се притеснявайте всичко ще е наред имате вяра на АГ си
Честито!!!
Ти как го намери? Проба/грешка или някъде правят антибиограма?
Благодаря ами не беше си чиста проба грешка 3 ма сменени лекари и незнам колко антибиотика и пробиотика след аборт в 21г.с май 2018 си направих пълни изследвания и се започна голямото пиене на антибиотици докато намерих точния лекар който ми изписа точния в комбинация с имуностимуланти и пробиотик лечението беше 3 месеца и сега излязоха вече отрицателни резултати.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 04:55 от AnMary

# 151
  • София
Ай стига бе, каква история @_@
Аборт в 21г.с. си е истински ужас. Той заради уреаплазмата ли беше??? Съжалявам много.
При мен и двамата ми следящи не се впечатляват от мойта уреаплазма. Минах АБ сумамед за 7 дни преди месец и сигурно утре ще повтарям излседванията. В 24г.с. съм и доста се шашвам от твоя случай:(

При теб кои медикаменди помогнаха в крайна сметка и за кой тип уреаплазма? Мойта е парвум.

# 152
Ай стига бе, каква история @_@
Аборт в 21г.с. си е истински ужас. Той заради уреаплазмата ли беше??? Съжалявам много.
При мен и двамата ми следящи не се впечатляват от мойта уреаплазма. Минах АБ сумамед за 7 дни преди месец и сигурно утре ще повтарям излседванията. В 24г.с. съм и доста се шашвам от твоя случай:(

При теб кои медикаменди помогнаха в крайна сметка и за кой тип уреаплазма? Мойта е парвум.
Ами аз съм с тромбофилия,но всички лекари който ме прегледаха включително и доц.Конова каза че уреаплазмата в била причината защото ми се спукаха водите и ми забраниха да забременявам без да е излекувана затова и се борохме толкова време.
Общо взето съм пила всички антибиотици който убиват уреаплазма сумамед азакс авелокс и други била съм на витамини омнибиотик панда в край на сметка вибрамицин и видя сметката 14 дни по 2 биозин и био флора за 3 месеца.
На антибиограмата излезе азакс,но той не помогна въпреки че я го пих 2 пъти и моята беше парвиум

# 153
  • София
Благодаря, че сподели. И много съжалявам, че е било толкова трудно:( Успех от тук насетне, искрено ти стискам палци за бързо забременяване и успешна бременност.
Аз утре съм на ЖК и ще ми вземат цервикален секрет да пусна пак.
Дано да го доизкласим вече бременните до край...

# 154
Привет,
нещо се терзая тия дни, та да ви питам за съвет....
с ММ лекувахме уреаплазма, открита при него, аз не съм се изследвала, а направо пих антибиотици и другата седмица ще се изследваме и двамата профилактично (лекарят на ММ каза да се изследва веднага след като спре АБ, моята АГ каза да се изследваме поне след месец, и ние ще направим нещо средно - около 10на дена след приема).
НО! Цикъла ми свърши днес и много искам да се пробваме и този месец за бебенце, така и така ни е трудно, но все пак си е шанс. Обаче същевременно ме е страх да не би да има останала бактерия в някой от нас и да си я пренасяме пак един на друг и пиенето на тия АБ да е било ей така....
А нито един лекар не ни спомена нищо за тази част след лечението, а и двамата знаят, че се борим за бебе...
Какво ще кажете вие - с повече опит в тази сфера?

# 155
  • София
Ама ей. Страшна загуба на пари е ти да се изследваш 10 дни след антибиотика. Шансът да даде фалшив позитивен е огромен.
Случай си АГ-то. При мъжете не взимат цервикален секрет, нали?
Иди след месец. Ако толкова не можете да издържите на любопитството, което е разбираемо, може сега да се изследва ТМ само. Ако при него е отрицателно, при теб пак може да е положително, но пък ще е добър знак да почнете опити, ако поне при него е ''-''.

Никой не може да ти каже с абсолютна сигурност дали е сейф да имаш бебе с уреаплазма. Сега се връшам от ЖК точно и споделих притесненията ми и исках да ми вземат цервикален секрет да повторя, но отлагаме за следващия път точно заради риска да има мъртво днк в пробата и даде позитив.
Споделих притесненията си относно инфекция и пукане на мехура, но док ме успокои, че тя със сигурност, дори неизчистена, е отслабнала от лечението и вероятността да направи сериозна инфекция е много малък. А пък и всички останали изследвания като са супер, значи няма опасност. Тя каза, че е имала пациентки, които са износили и родили здрави деца с уреаплазма.
Естествено както всичко има риск. Ето мацката по-горе през какво е минала и то в какъв етап... истински ужас. Но то рисковете в една бременност са 101 и често са подводни камъни, за които дори не подозираме:(
Не знам дали да продължите с опитите сега, но съм доста убедена,че не трябва да си пускаш изследване едва 10 дни след АБ.

Успех каквото и да решиш!:)

# 156
Ама ей. Страшна загуба на пари е ти да се изследваш 10 дни след антибиотика. Шансът да даде фалшив позитивен е огромен.
Иди след месец. Ако толкова не можете да издържите на любопитството, което е разбираемо, може сега да се изследва ТМ само. Ако при него е отрицателно, при теб пак може да е положително, но пък ще е добър знак да почнете опити, ако поне при него е ''-''.

Никой не може да ти каже с абсолютна сигурност дали е сейф да имаш бебе с уреаплазма. Сега се връшам от ЖК точно и споделих притесненията ми и исках да ми вземат цервикален секрет да повторя, но отлагаме за следващия път точно заради риска да има мъртво днк в пробата и даде позитив.
Споделих притесненията си относно инфекция и пукане на мехура, но док ме успокои, че тя със сигурност, дори неизчистена, е отслабнала от лечението и вероятността да направи сериозна инфекция е много малък. А пък и всички останали изследвания като са супер, значи няма опасност. Тя каза, че е имала пациентки, които са износили и родили здрави деца с уреаплазма.
Естествено както всичко има риск. Ето мацката по-горе през какво е минала и то в какъв етап... истински ужас. Но то рисковете в една бременност са 101 и често са подводни камъни, за които дори не подозираме:(
Не знам дали да продължите с опитите сега, но съм доста убедена,че не трябва да си пускаш изследване едва 10 дни след АБ.

Ами то като за начало не се знае дали аз имам, само се предполага, че след като ММ има сигурно и аз съм имала. Тоя антибиотик го пих ей така и не знам дали въобще е имало причина да го пия - просто за всеки случай.

Наистина не знам как е правилно да се постъпи, щото хем един месец опити си е един месец опити, хем ще е тъпо ако той се е излекувал и аз имам да го излагам на риск отново да се хванат тия гадини и пак да се лекуват.

# 157
  • София
Аз все повече се замислям, че не трябва да се вторачваме в тая Уреаплазма. Обективно погледнато всички полови инфекции могат да доведат до спонтанен аборт. Ако беше толкова съществено щяха да я сложат в задължителните изследвания при ин витро. А те искат само микробиология в която не се вижда нито уреяплазмата, нито хламидия, трихомони, гонорея и гарднерела.

# 158

Уаау, аз 3 дни след антибиотик пуснах цервикален секрет-контрола по настояване на АГ, естествено е положителен резултат и сега две седмици след първия антибиотик започвам лечение с втори. ☹️ Много объркващо, всяко АГ си има свое мнение а уж медицината си базира на едни и същи правила... Иначе не е задължително kalestia да имаш и ти уреаплазма. При мен аз я имам, съпруга ми след направено изследване се оказва, че я няма.

# 159
Да да, разибра се, аз честно казано се чудех дали да си пусна изследване преди приема на АБ, но реших, че така и така ще пия АБ, да направя изследване след него.
Уреаплазмата я открихме след като беше констатирана намалена морфология на ММ и това е единствената "причина" за нея, която намерихме до момента, та силно се надявам ако я излекуваме да му се подоби качеството на бойците и да имаме по-големи шансове.
Та за това са ми притесненията,  но няма как да разбрем освен да се изследваме и двамата, аз другата седмица ще пусна изследване така или иначе, ако се налага след месец - пак.

П.С. някой има ли представа за лаборатория в София, която да има резултати от изследване на уреаплазма за 1 2 дни?
ММ го изпратиха в Кандиларов и там чака 5 работни дни за резултати.

# 160
  • София
Слушайте кое мнение има повече логика. ПСР-ът е ДНК и РНК тест. Търси се генетичния материал на патогена, в случая уреаплазмата. Мъртвото ДНК също е ДНК.
Маточната шийка се чисти с различна скорост при различните жени, но най-малко 2 за седмици.
При мъжете е много различно.

ММ не се изследва с мен, но и той пи антибиотик. Ще се доизследваме и чистим догодина живот и здраве, защото тази година не се очертава да правим секс с тоя мой термин на 27 Окт. Или ако правим ще е с презерватив. За сега фокусът е върху мен.

# 161
Привет,
нещо се терзая тия дни, та да ви питам за съвет....
с ММ лекувахме уреаплазма, открита при него, аз не съм се изследвала, а направо пих антибиотици и другата седмица ще се изследваме и двамата профилактично (лекарят на ММ каза да се изследва веднага след като спре АБ, моята АГ каза да се изследваме поне след месец, и ние ще направим нещо средно - около 10на дена след приема).
НО! Цикъла ми свърши днес и много искам да се пробваме и този месец за бебенце, така и така ни е трудно, но все пак си е шанс. Обаче същевременно ме е страх да не би да има останала бактерия в някой от нас и да си я пренасяме пак един на друг и пиенето на тия АБ да е било ей така....
А нито един лекар не ни спомена нищо за тази част след лечението, а и двамата знаят, че се борим за бебе...
Какво ще кажете вие - с повече опит в тази сфера?
Според мен трябва да се изчака всички изследвания който съм правила са били поне 40 дни след прием на антибиотика

# 162
Изчакайте.
По добре един месец забавяне, отколкото н-броя още, ако си прехвърляте нещо един на друг.

# 163
  • София
Няма как ако се прави посявка за обикновен тест да стане за 1-2 дни. Трябва биологично време за растеж на клетките обикновено 72 часа от посявката както и технологично време пробата да стигне до  централната лаборатория където се изследва. Това във връзка с въпроса за Кандиларов.

# 164
ДНК тестът в Геника е за 2 дни.

Общи условия

Активация на акаунт