Уреаплазма и Микоплазма - 3

• 63 805
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Еми нищо, де. Аз в 16г.с. открих, че имам уреаплазма. Сега съм в 31г.с. Всичко е ОК.
Докторите ми не се притесниха въобще.
И казаха и аз да не се притеснявам и че дори да не съм я изчистила от курса Сумамед - със сигурност е отслабена. Така, че споко.

# 316
да се отчета и аз...9 дни азакс първа контрола отрицателна след 22 дни,сега 2 месец контрола подред исках да правя цветна снимка пак положителна.За втори път я излекувам отначало е отрицателна,после положителна.доксациклина не ми понася.отчаяна съм не знам,как да се излекувам трайно..Cry

# 317
  • София
Еееее това ми идва много тревожно като информация.
Аз съм с уж изчистена парвум. В 31г.с. Sad
Защо става така?

# 318
Еееее това ми идва много тревожно като информация.
Аз съм с уж изчистена парвум. В 31г.с. Sad
Защо става така?
и аз не знам..пък имам една биохимична бременност и се притеснявам да не се повтори..не знам с какво да се лекувам..вие ,какво пихте спомняте ли си?и моята парвум,винаги е била само тя..Confused не се притеснявай,но според мен се изслидвай пак за всеки случай

# 319
Момичета и мамчета, минавам и аз да се похваля с НЕГАТИВЕН резултат за уреаплазма най-сетне. Голяма борба беше и голямо тъпкане с антибиотик при наличие на бременност, но за щастие плода се развива нормално въпреки антибиотиците, които последния път се наложи да текат венозно. И може би това я притисна и унищожи. Иначе 3 курса с таблетни форми не повлияха тази упорита гад. Пожелавам на всички вас да се излекувате и НИКОГА, ама никога да не се налага повторно лечение на всички ни! 🥰

# 320
  • София
вие ,какво пихте спомняте ли си?

Помня, как да не помня. Пих антибиотика около 18г.с. Та беше скоро. Сумамед 500 за 7 дни.

ElSi Eli, ееееее айде честито:)))))))

# 321
Ох,и аз си отдъхнах молко.Изчистила съм уреаплазмата от 1 път.Дано да е това само,че....

# 322
Здравейте момичета, ето и моята история.
От откриване на така наречените "ранички" до положителен резултат за уреаплазма парвум. За лекуването на "раничката" гинеколожката ми каза, че трябва да се изключат ако имам други инфекции. И така пуснах в Геника изследвания и излезна положителна Уреаплазма Парвум. Нямах представа какво е и направих най-лошото, много ама много четене в интернет и косите ми побеляха 😁 Когато си показах резултата на гинеколога, тя не реагира никак, нищо притеснително. Изписа ми: Доксициклин 5х1 и Полижинакс 12х1. След като бях прочела всички изпатили от проклетата инфекция и как пият антибиотици по 14 дена или по два за 1 месец, много се отчаях и знаех, че курса ми е много кратък и следващия резултат ще е положителен отново. Приятеля ми също се тества, при него резултатите бяха отрицателни. И така до повторно изследване нямахме никакви полови контакти. Гинеколжката каза след края на курса 5 дена и да се върна за контрола, но аз изчаках 1 месец и преди няколко дена си пуснах контрола и днес гледам- Отрицателни резултати. Виждам, че отново има противоречиви мнения и че инфекцията се връща след месеци. Просто чести изследвания и се надявам при мен да не се завърне пак. Пиша за да кажа както много момичета тук са споменали, всичко си е до организъм и наистина е така. Освен антибиотика, аз лично пия клеева тинктура, хапвам много манов мед и джинджифил за укрепване на имунната система. Не знам дали това е повлияло и за преборване на инфекцията.
Пожелавам успех на всички които се борят с уреаплазма за скорошни отрицателни резултати, а за всички нас  които сме с отрицателни да си останат такива и да не се налага да се лекуваме отново. Хубав ден 🤗🤗

# 323
момичета в цибалаб се оказа,че има уреаплазма с антибиограма

# 324
момичета в цибалаб се оказа,че има уреаплазма с антибиограма
В лаборатории Зинвест също изработват антибиограма.

# 325
Здравейте, хора имам въпрос: тъй като знам, че имам уреаплазма парвум, но за съжаление не можах да я  преборя понеже ми се наложи тогава да пия и др антибьотици, накрая за нея пих само два и се отказах, мога ли да дам урина в лаборатория за микробиологично изследване и да ми се направи антибиограма, та въпроса ми е към урина пак би трябвало да се прави антибиограма  нали? Аз до сега само и единствено съм си пускала ДНК съответно са ми назначавали антибьотик без антибиограма.

# 326
Може урина, в почти всички лаборатории.
Аз така я засякох първия път мойта, но при мен е уреалитикум и имаше антибиограма, за парвум, не знам.

Здравейте, хора имам въпрос: тъй като знам, че имам уреаплазма парвум, но за съжаление не можах да я  преборя понеже ми се наложи тогава да пия и др антибьотици, накрая за нея пих само два и се отказах, мога ли да дам урина в лаборатория за микробиологично изследване и да ми се направи антибиограма, та въпроса ми е към урина пак би трябвало да се прави антибиограма  нали? Аз до сега само и единствено съм си пускала ДНК съответно са ми назначавали антибьотик без антибиограма.

# 327
Здравейте, четох, но така и не ми стана ясно - как се откриват тези проклетии. Зная, че става с вагинален и цервикален секрет, стерилна урина или ДНК/ PCR тест.
В Геника - те ли си взимат секрета или трябва да се носи предварително взет от гинеколог?
Ако вагиналния не открие нищо, трябва ли да пускам и цервикален?
Аз съм бременна в 22 г.с., нямам кой знае какви симптоми освен често уриниране, но аз пия много вода, и на 2-3 дни по малко течение на салфетката.
Имам 4 микробиологии до момента, 2 показаха кандида, 2 са чисти, всички са без патогени. Тези микробиологии предполагам са правени с вагинален секрет, а не с цервикален?
Обикновената урина също е чиста, няма бактерии в седимента, но стерилна не съм пускала.
Сега съм объркана - тези изследвания които съм правила достатъчни ли са или трябва по-задълбочено? Благодаря.

# 328
При мен уреаплзмата излезе в цервикален секрет, с влагалищен беше всичко отрицателно. За геника лекар взима изследванията и ги носиш. Фенифлор изследването включва доста неща и за него се взима и влагалищен и цервиклен
Здравейте, четох, но така и не ми стана ясно - как се откриват тези проклетии. Зная, че става с вагинален и цервикален секрет, стерилна урина или ДНК/ PCR тест.
В Геника - те ли си взимат секрета или трябва да се носи предварително взет от гинеколог?
Ако вагиналния не открие нищо, трябва ли да пускам и цервикален?
Аз съм бременна в 22 г.с., нямам кой знае какви симптоми освен често уриниране, но аз пия много вода, и на 2-3 дни по малко течение на салфетката.
Имам 4 микробиологии до момента, 2 показаха кандида, 2 са чисти, всички са без патогени. Тези микробиологии предполагам са правени с вагинален секрет, а не с цервикален?
Обикновената урина също е чиста, няма бактерии в седимента, но стерилна не съм пускала.
Сега съм объркана - тези изследвания които съм правила достатъчни ли са или трябва по-задълбочено? Благодаря.

# 329
Здравейте момичета, ето я и моята история. След аборт по медицински показания в 21 г.с., започнахме всевъзможни изследвания. След Фертилити тест излезна положителна уреаплазма паврум. В Торакс направиха антибиограма и ми взеха цервикален секрет, тогава излезе всичко отрицателно. Докторът ни назначи Доксициклин 10х1. Попитах го за контролен тест,кога и как,  каза ми пак да пускам Фертилити 🤔 Не че нещо, но трябва да чакам, дали няма да стане само със стерилна урина.
Мисля да се обадя в Геника да попитам.

Общи условия

Активация на акаунт