Уреаплазма и Микоплазма - 3

• 63 806
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
здравейте,в цибалаб нищо не се хвана,а в геника ureaplasma parvum е положителна
моля за идеи ,къде да пусна с антибиограма. Heart

# 331
здравейте,в цибалаб нищо не се хвана,а в геника ureaplasma parvum е положителна
моля за идеи ,къде да пусна с антибиограма. Heart

За парвум няма антибиограма. Никъде в бг. В Цибалаб предполагам не е било ДНК тест, затова и не са я хванали. Иначе се лекува със същите антибиотици като уреалитилум

# 332
да..не беше днк,но не беше обикновена микробиология,а пак изследване за уреаплазма с посявка.аз не съм от софия,но четох назад информация,че в дървеница,токуда и надежда има..сега остава да проверя на място. Hug

# 333
да..не беше днк,но не беше обикновена микробиология,а пак изследване за уреаплазма с посявка.аз не съм от софия,но четох назад информация,че в дървеница,токуда и надежда има..сега остава да проверя на място. Hug

Ще се радвам, ако има такава антибиограма да споделиш тук, понеже доста хора се притесняват, че за парвум няма антибиограма. Аз също се сблъсках с това, когато я лекувах

# 334
задължително само да намеря Grinning
възлагах надежди за цибалаб,но не се хвана..изписан ми е авелокс,но ме е страх да го пия като чета коментарите,а азакса ми помогна,но след 2 месеца пак е налице. това е от по-напред в темата.моля ако някой от софия има информация да пише в темата,тъй като по телефона не знаят ,коя уреаплазма се включва или не им се занимаваше да проверят.. Confused

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 10:11 от Lili222

# 335
Здравейте! Още от преди съм споделяла в тази тема за моята уреаплазма парвум. Боря се с нея вече над две години (3 лечения). Понеже заминах за чужбина,след последното ми лечение, не успях да направя тест. Наскоро се прибрах и го направих и се оказа отново положителен ризултат. През това време си знаех,че все още си я имам,тъй като постоянно получавам симптомите. Препоръчаха ми д-р Борислав Иванов от гр.Пловдив,който работи в Медлайн. Рецептата обаче,която ми предписаха,малко ме притеснява. Трябва да пием (аз и мъжът ми) 14 дни Доксициклин и 3 дни на всеки 12 часа Сумамед. Сумамеда каза да пием след като приключим доксициклина. В аптеката обаче жената се очуди и каза, че Сумамед е много силен антибиотик и се пие на 24 часа. Някой друг лекувал ли се е по подобна схема? На мен също ми се струва прекалено силна комбинация.

# 336
Здравейте, момичета! Известно време отлагах да се включа, но имам нужда да си излея мъката пред някой, който ще ме разбере!
Всичко започна преди 10г., след извънматочна бременност се установи хламидия, която излекувах с 3 курса антибиотик, а малко след това излезе и уреаплазма уреалитикум,  с която се борих около година! Изключително упорита бактерия, и бях тотално изнервена и изморена от обикаляне по лаборатории и пиене на сериозно количество антибиотици, а за дискомфорта да не говорим Confused
През годините естествено се случваше периодично я да съм с цистит, я с гъбички,  но всичко отминаваше след лечение.
Миналата година след кофти резултат на АМХ решихме, че вече трябва да опитаме да имаме бебе /над 35 съм/, и след 6 месеца се случи! С нисък АМХ, един яйчник съм и тръба и след тежка операция, но се случи и до 8 г.с.всичко изглеждаше наред,  до установяването на МИСЕД. За грешката да направя медикаментозен аборт няма да разказвам но беше по препоръка на следящото ме тогава АГ... Последва кюртаж,  остатък след него и за да избегнем 2-ри - медикаментозно предизвикване на цикъл с цел изчистване на матката без хирургична намеса. 2 месеца ходене по мъки и след ужасен дискомфорт от почти месец, настоях на АГ- то ми да пуснем една микоплазма/уреаплазма и представете си ужаса, + за уреаплазма уреалитикум.  От вчера съм на антибиотик и вече ясно си спомням ужаса от преди 10 години Cry
Тогава и психически ми беше много трудно, а си представете сега, след желана бременност и ужасните аборти !
Пожелавам на всички ви здраве, успех в битката, и на тези, които мечтаем за бебе - по-скоро да ни се случи! И кураж! Изследванията на ММ още не са готови, дано неговите са ОК,  побъркам го от мрънкане!
Извинявайте за дъъъългото обяснение, но имах нужда да си изплача болката!

# 337
Сумамед така се пие 😁
Иначе всеки акъл дава 😱
Относно лечението след 3 пъти пиене па антиботици от по 14 дни при мен се оказа недостатъчно за излекуване. Последния лекар каза че курса е 20 дни. 10 дни по 2т Вибрамицин и 10дни па 1т.
Микомакс, пробиотици високи дози. За цистити Неоренал.
Също от много антиботици понякога става бактериална вагиноза, за нея Гиналгин ( от който всички симптоми изчезнаха)
И после лактобацили за средата във влагалище.
Това при мен за сега проработи 🍀

Здравейте! Още от преди съм споделяла в тази тема за моята уреаплазма парвум. Боря се с нея вече над две години (3 лечения). Понеже заминах за чужбина,след последното ми лечение, не успях да направя тест. Наскоро се прибрах и го направих и се оказа отново положителен ризултат. През това време си знаех,че все още си я имам,тъй като постоянно получавам симптомите. Препоръчаха ми д-р Борислав Иванов от гр.Пловдив,който работи в Медлайн. Рецептата обаче,която ми предписаха,малко ме притеснява. Трябва да пием (аз и мъжът ми) 14 дни Доксициклин и 3 дни на всеки 12 часа Сумамед. Сумамеда каза да пием след като приключим доксициклина. В аптеката обаче жената се очуди и каза, че Сумамед е много силен антибиотик и се пие на 24 часа. Някой друг лекувал ли се е по подобна схема? На мен също ми се струва прекалено силна комбинация.

# 338
При мен лечението е: 6 дни Вибрамицин 2х1 и 24 часа след това още 5 дни Левофлоксацин х1, в четвъртък заради гъбички сложих глобула Ломексин,  и 4 дни след глобулата , започвам Макмирор. Ще звъня на док отново, в аптеката ми дадоха 1 опаковка вибрамицин с 10 табл.и предположиха, че е объркала продължителността и няма логика да купувам още 1 опаковка за 2 таблетки... дано отшумят симптомите Cry
Кофти работа е ... чудя се какво да правя с глобулите Макмирор, Ломексина 2-ри ден не се разтваря и не изтича нормално...Аман

# 339
Не са объркали продължителността, а нарочно ги правят по-малко в опаковка, за да се купи втора кутия. Глобулките може да ги мокрите за няколко секунди преди поставяне и би трябвало да се разтворят нормално
При мен лечението е: 6 дни Вибрамицин 2х1 и 24 часа след това още 5 дни Левофлоксацин х1, в четвъртък заради гъбички сложих глобула Ломексин,  и 4 дни след глобулата , започвам Макмирор. Ще звъня на док отново, в аптеката ми дадоха 1 опаковка вибрамицин с 10 табл.и предположиха, че е объркала продължителността и няма логика да купувам още 1 опаковка за 2 таблетки... дано отшумят симптомите Cry
Кофти работа е ... чудя се какво да правя с глобулите Макмирор, Ломексина 2-ри ден не се разтваря и не изтича нормално...Аман

# 340
Здравейте,
Предстои ми контрола за уреаплазма парвум. Записах си час без да погледна календара за цикъла.  А ако ми дойде на време се пада да ми вземат контрола два дни след цикъл. ( които не са много чисти) Някой знае ли има ли значение кога се взима?  Броя дните от лечението и въобще не погледнах за цикъла 🙄 Дали да се обадя да отложа няколко дни...

# 341
Бихте ли споделили вашите симптоми? 4-ти ден съм на антибиотик и ефект няма. Не мога и да спя добре от парене и дискомфорт. Знам, че не става лесно и бързо, но се появиха и парене и тежест в долната част на корема...

# 342
Здравей,аз имах същите симптоми, парене, често уриниране, тежест ниско в корема. Бях на три курса антибиотици по 10-14 дни, след като ми включиха флажил, тогава получих облекчение. Ако мога да ти бъда полезна, пиши ми на лично.

# 343
Бихте ли споделили вашите симптоми? 4-ти ден съм на антибиотик и ефект няма. Не мога и да спя добре от парене и дискомфорт. Знам, че не става лесно и бързо, но се появиха и парене и тежест в долната част на корема...
Като цяло аз лично нямам симптоми, освен вечното бялото течение, което също не ми е създавало парене , дискомфорт и прочие...и в момента го Имам въпреки лечението,но нищо друго. Приемате ли пробиотик?  Може би ви идват силни антибиотиците, те освен че
 " лекуват" правят повече поразии....

# 344
Здравейте, момичета.аз доста отдавна преборих гадината. И не ме разбирайте погрешно, но масово всички сте на 1 и същ антибиотик и масово не сте окей след него. Не че казвам, че трябва да пиете моя, сега и като реклама ще излезе, но щом масово пиете едно и също и не е окей,значи не е това лечението. Аз пих 14 дена КИМОКС и нямах нищо после. Но теста втория го правих след 1 месец спиране на антибиотика. Няма нито да казвам имена на доктор, нито нищо. Не правя реклама. Просто питайте вие ако трябва доктора за товбзи антибиотик. Дано не ме разберете погрешно, казвам го чисто за да помогна. Успех 😊❤️

Общи условия

Активация на акаунт