Уреаплазма и Микоплазма - 3

• 63 554
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Всичките проби се пращат в София, та няма много значение. Хубаво е, че точно това си направила, поне да си сигурна. Ако нищо друго не излиза или поне в значими стойности, може би е това... Но наистина приемай антимикотични, че с такъв дълъг курс просто ще стане беля.

# 541
И на мен ми отриха Вагинална бактериоза ,първо си пуснах Уреаплазма, Микоплазма, Хламидия, Гарднарела вагиналис и всичко излезна отрицателно на ПСР тест, след един месец пуснах Микробиология във същата лаборатория и излезна Гарднарела вагиналис дали няма да има и Уреаплазма или Микоплазма. Някой да е излекувал Бактериална вагиноза и с какво?

# 542
Гиналгин
Лекарство за 5лв, а само как бързо и ефективно действа!

И на мен ми отриха Вагинална бактериоза ,първо си пуснах Уреаплазма, Микоплазма, Хламидия, Гарднарела вагиналис и всичко излезна отрицателно на ПСР тест, след един месец пуснах Микробиология във същата лаборатория и излезна Гарднарела вагиналис дали няма да има и Уреаплазма или Микоплазма. Някой да е излекувал Бактериална вагиноза и с какво?

# 543
В България масово лекарите неглижират половите болести и рядко пускат изследвания за тях, което е и основно причина за масовото им разпространение и безплодие!
Относно уреаплазми и микоплазми, двете са от едно и също семейство и се лекуват с едни и същи препарати! За изследване златен стандарт е real time PCR(ГЕНИКА, РАМУС, ЦИБАЛАБ И др големи лаборатории)!
Антибиотиците и схемите за лечение според австралийското министерство на здравеопазването са следните:
Първа линия: 10-14 дни Вибрамицин + след него 1гр Азакс и 2-4 ден по 500мг азакс!
Втора линия: 10-14 дни Авелокс
Задължително на всеки 5 ден по време на лечение се пие по 1 таблетка микомакс(противогъбично), а за жените глобули за балансиране на микрофлората!
Контрола след лечение най-рано 3 седмици след последното хапче антибиотик и задължително от цервикален секрет!
Лично аз ви препоръчвам пакет Фемифлор на Геника, защото покриват абсолютно всичко (бактерии, гъбички и ППБ) около 160лв беше!
Ако имате партньор задължително и той се изследва и лекува независимо дали е симптоматичен или не, иначе пак ще се заразите!

# 544
Имам въпрос към по-запознатите и по-опитните. При несигнификантни стойности на уреаплазма (степен 2,3) дали трябва лечение? Излизат ми руски статии, че под 4 до 5 степен дори, е резултат в норма. Преди време имах стойност ~4 степен и първоначално не смятаха за необходимо лечение, но настоях и пих Азакс еднократно. Закрепила съм в момента  нещата (с добри лактобацили, без кандиди, единствено с тази ниска стойност уреаплазма) и хич не ми се иска да я разбутвам с антибиотици. Чакам отговор от док, но се чудя масовите изследвания с количество ли са, или само положителен/отрицателен? Дали такава стойност от количествен би се считал за отрицателен? Да му се притеснявам ли?

# 545
здравей,аз винаги съм от 3.6 до 5,когато е над 4 на качествен ще покаже положителен.

# 546
  • Пловдив
Момичета,вие къде си правите изследванията,че ви излиза микробно число и антибиограми.В Геника ми пише само уреаплазма парвум-положителна.И много странно този път,в цервикален секрет я няма ,а в урина-положително

# 547
Аз два пъти пускам фемофлор тест, заради инвитро (моя инициатива, не са ми го налагали). Там резултата излиза с число, но пък няма антибиограма. Много недомислено. Предполагам няма шанс да се пусне такава без посещение при АГ -  чрез стерилен тампон за секрет, от тези, които продават в аптеките?

# 548
Здравейте, момичета! Нова съм и затова се извинявам предварително, ако въпросът вече е обсъждан. Възможно ли е при контакт с партньор, който има уреаплазма другия партньор да не се зарази? Питам, защото бившият ми приятел имаше уреаплазма и когато се изследвах при мен всичко беше отрицателно. Впоследствие отново след 2 години повторих изследванията и отново всичко беше отрицателно. Възможно ли е

# 549
  • София
Разбира се, че е възможно. Както има двойки единия с ХИВ, другия не.

# 550
  • София
Възможно е и да не са ти взели правилно секрет, затова най-добре от цервикалния канал. И разбира се да не искаш МБ защото там не излиза , а ДНК за мико и уреаплазми.

# 551
момичета с азакс,какви глобули бихте препоръчали за допълване на лечението?  бихте казали лекар,но повечето даже не се сещат за пробиотик..

# 552
  • София
Макмирор комплекс. По-нагоре съм писала подробно. Според клинични проучвания единствено този препарат има някаква активност срещу тази бактерия.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 19:20 от kene

# 553
здравей и аз до този извод стигнах..дали е поподходящо по време на антибиотика или след?

# 554
  • София
Заедно с антибиотика за 14 дни слагай Макмирор. Така ще притиснеш бактерията и по двата фронта едновременно. И също така Макмирор има и антифунгицидно действие и ще те предпази от гъбички от антибиотика. Азакса поне 7 дни.

Общи условия

Активация на акаунт