Уреаплазма и Микоплазма - 3

• 63 483
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Има, има!
Прочети из темата, писани са варианти на лечение. Като цяло моя извод е 20дни! Антибиотик по схема. Нищо по кратко не работи при някой.

# 616
Здравейте, записвам се и аз. От година вече се боря с паврум и хоминис. Тези дни си взех отново резултатите от Геника и бяха положителни. Първото ми лечение протече с азитромицин, а второто с клацид и явно безуспешно. Моля дайте съвет за добър лекар във Варна в тази област.

# 617
Здравейте момичета! Аз имам малко по-различен въпрос..от много време имам у.уреалитикум, м.хоминис и у.парвум. Чела съм, че се настъняват в клетките и поради това имунната ни система не може да ги атакува адекватно. Въпроса ми е дали ще е опасно да се ваксинирам? Не знам какво може да им стане на тия клетки, които вече си имат разни патогени, след ваксината... Flushed
Дали някоя от вас вече се е ваксинирала с 2 дози Пфайзер или Модерна? Какви реакции имахте? Извинявайте, че малко се отклонявам. Надявам се да получа отговор Blush

# 618
  • София
Ваксинирай се! Нищо няма да стане. То хиляди патогени живеят във влагалището и в червата. Имунокопрометирани са хората със СПИН а не със уреаплазми. Това са различни неща.

# 619
Имам нужда да попитам ветераните за съвет. От една година си я влача вече уреаплазмената инфекция, лекувам и съм в отвратителни болки от половин. Първо пих клацид, после азитромицин и вибрамицин заедно и вече съм на доктор номер десет.
Последният ми тест излезе отрицателен, обаче доктор десет видя признаци за инфекция от същия тип под микроскоп по време на прегледа, и ми предписа левофлоксацин за седем дни. Чела съм и предните теми - мисля, че бях попадала само на едно момиче, лекувано с него, на което не беше помогнал. Видях съм бая страшнички мнения и ме е страх да го пия, а и имайки предвид, че не е включен в антибиограмата, въобще не знам дали има смисъл.
Чудя се дали има някаква друга алтернатива - примерно, по-дълго лечение с вибрамицин (предното ми беше 14 дни), за да не стигам до хинолоните, както и дали някъде правят антибиограма с включен левофлоксацин. Пловдив, София - не ме интересува, навсякъде ще отида.
А, и другата ми питанка - към хората, лекувани с хинолони, за колко дни ви бяха изписани? Седем не е ли кратко? И дали не трябва да се "подготви" организма с доксициклин/миноциклин за седмица преди това (предложено в Reddit; на запад често вървят в комбинация)?

# 620
в надежда в софия има антибиограма на парвюм,а на другата в торакс в пловдив. : )

# 621
Имам нужда да попитам ветераните за съвет. От една година си я влача вече уреаплазмената инфекция, лекувам и съм в отвратителни болки от половин. Първо пих клацид, после азитромицин и вибрамицин заедно и вече съм на доктор номер десет.
Последният ми тест излезе отрицателен, обаче доктор десет видя признаци за инфекция от същия тип под микроскоп по време на прегледа, и ми предписа левофлоксацин за седем дни. Чела съм и предните теми - мисля, че бях попадала само на едно момиче, лекувано с него, на което не беше помогнал. Видях съм бая страшнички мнения и ме е страх да го пия, а и имайки предвид, че не е включен в антибиограмата, въобще не знам дали има смисъл.
Чудя се дали има някаква друга алтернатива - примерно, по-дълго лечение с вибрамицин (предното ми беше 14 дни), за да не стигам до хинолоните, както и дали някъде правят антибиограма с включен левофлоксацин. Пловдив, София - не ме интересува, навсякъде ще отида.
А, и другата ми питанка - към хората, лекувани с хинолони, за колко дни ви бяха изписани? Седем не е ли кратко? И дали не трябва да се "подготви" организма с доксициклин/миноциклин за седмица преди това (предложено в Reddit; на запад често вървят в комбинация)?
Имаш ли партньор и той лекуван ли е? По принцип левофлоксацина е добър вариант при неуспешни лечения с първа линия, но по подходящ е моксифлоксацин за 10-14 дни! Ако стомаха ти може да понесе, препоръчително е преди него да пиеш седмица докси, но по-добре си направи антибиограма, за да е сигурно, че пиеш правилните антибиотици! Изследванията, които правиш пср ли са и поне 4 седмици след последното хапче?
По-принцип комбинацията от докси и азо е доста успешна и в повечето упорити инфекции става въпрос за презаразяване от партньора!

# 622
Здравейте, момичета! Дойде и моят ред да се похваля с успешно излекувана ureaplazma parvum.
kene, специални благодарности на теб, защото ти препоръча д-р Бъчваров, андролог. Той ми назначи правилното лечение. Репродуктивният ми специалист отказа да я лекува, защото цервикалният секрет бил чист, а аз я открих с Ferility test.

# 623
Чудесно е, че сте се излекувала, при мен също от цервикален в Цибалаб беше отрицателна, само след 1 курс лечение /за уреалитикум става въпрос/. Въпреки това имам симптоми, стерилната урина е чиста, но лекарят при който ходя сега не обърна особено внимание. И аз обмислям сама да си пусна fertility test, искам от няколко месеца, но цикъла ми е супер оскъден, и съсирек доста трудно ще "уловя". Скоро ми правиха хистероскопия и се надявам след нея цикъла да е обилен и да успея с теста.
Чудя се защо сами трябва да си ги назначаваме някои изследвания...

Здравейте, момичета! Дойде и моят ред да се похваля с успешно излекувана ureaplazma parvum.
kene, специални благодарности на теб, защото ти препоръча д-р Бъчваров, андролог. Той ми назначи правилното лечение. Репродуктивният ми специалист отказа да я лекува, защото цервикалният секрет бил чист, а аз я открих с Ferility test.

# 624

Какво беше лечението?

# 625
И аз няколко месеца не можах да дам проба по различни причини. Стискам палци след хистерото цикълът да се нормализира!
Моето лечение беше Ципробай и Доскициклин. Общо 26 дена. Отделно противогъбично, бробиотици и лактажин след това няколко месеца.

# 626
Здравейте, не можах да прочета всички теми, но по това  което видях в тази има коментари, които споменават болки и дискомфорт. С уреаплазма съм и след лечение с вибромицин имаше затишие. От няколко дни пак усещам тежест и дискомфорт при уриниране. Гинеколога ми твърди, че това е напълно безсимптомно състояние. Също  така при "свършване" се получава болка в дясно. Според него тези симптоми нямат общо с уреаплазмата, но не знаел от какво е . Като имаш секцио най-лесно казват сраствания, но как пък от антибиотик всичко изчезна. Ходих и на уролог всичко е наред. Моля за съвет и насоки.

# 627
Здравейте, не можах да прочета всички теми, но по това  което видях в тази има коментари, които споменават болки и дискомфорт. С уреаплазма съм и след лечение с вибромицин имаше затишие. От няколко дни пак усещам тежест и дискомфорт при уриниране. Гинеколога ми твърди, че това е напълно безсимптомно състояние. Също  така при "свършване" се получава болка в дясно. Според него тези симптоми нямат общо с уреаплазмата, но не знаел от какво е . Като имаш секцио най-лесно казват сраствания, но как пък от антибиотик всичко изчезна. Ходих и на уролог всичко е наред. Моля за съвет и насоки.

Колко време пихте АБ?
Освен да пуснете пак изследвания

# 628
Здравейте. Искам да попитам уреаплазмата завръщала ли се е при някой? Януари се лекувах с 14 дни Доксициклин. Март се изследвах отново и вече беше отрицателен резултата, обаче в момента имам симптоми, които ми наподобяват уреаплазма. Приличат на циститни, пък стерилната урина излезна чиста. Притеснявам се, че започна да ме боли гърба и не знам дали може да се качва към бъбреците?

# 629
Здравейте. Искам да попитам уреаплазмата завръщала ли се е при някой? Януари се лекувах с 14 дни Доксициклин. Март се изследвах отново и вече беше отрицателен резултата, обаче в момента имам симптоми, които ми наподобяват уреаплазма. Приличат на циститни, пък стерилната урина излезна чиста. Притеснявам се, че започна да ме боли гърба и не знам дали може да се качва към бъбреците?
По скоро не! Как се изследвахте, чрез pcr или култура? Можа да имате бактериална вагиноза, доста често срещано е след уреаплазма! Моят съвет е да си направите изследване Фемифлор на Геника от цервикален секрет!

Общи условия

Активация на акаунт