Уреаплазма и Микоплазма - 3

• 63 435
  • 753
  •   2
Отговори
# 645
Момичета кажете моля Ви, доктор от Пловдив или където и да е! Къде да отида за Парвум, повече от 1 година го лекувам Sad

Медлайн - д-р. Борислав Иванов, препоръчвам с две ръце!
Благодаря! Heart

# 646
Здравейте,

При наличие на Парвум ( резултат от Геника) и според цибалаб 10^4 ( не конкретизират , кой от двата вида Уреаплазма е) , ще започна за пия Клиндамицин , предписан от лекарката ми... Странното е, че го нямам по антибиограма от Цибалаб. Както и да е. Другото, което ми каза лекарката е, че има лекарство, което е много ефективно и много щадящо но от години не се внася в БГ - Wilprafen / Вилпрафен. Чували ли сте за това лекарство? И има ли някоя дама, излекувана с клиндамицин?

# 647
  • София
На мен Клиндамицин/Клацид ми подейства. Мисля, че са от една фармакологична група. Вземайте го най-малко 10 дни плюс Макмирор комплекс вагинално за 14 дни.

# 648
Момичета, здравейте.

Откриха ми уреаплазма преди няколко месеца, от тогава минах лечение с вибромицин и азакс, плюс глобули.  Имаше ефект 2-3 седмици и пак се появи течение. От няколко дни обаче съм с цистит, пих монурал и сега се чудя вече да повторя ли още един път лечението с антибиотици? Не знам какво да правя, но изглежда, че тази гад ще ме мъчи. Имам и раничка...

Вие как се отървахте, какъв АБ и лечение Ви изписаха?

# 649
  • София
Монурал също е антибиотик.

# 650
Да, знам. За сега ми поразкара от него, но според мен ще се върне пак.

Монурал също е антибиотик.

# 651
Тест направи ли си? Аз продължавам да имам болки, но вече и 4 отрицателни ДНК теста, предполагам, че при мен се е бутнала нормалната флора и е изскочило нещо друго, за което не тестват по панелите, понеже всичко ми е отрицателно. Мисълта ми е, че ако са ти отрицателни тестовете, може и при теб да има нещо такова. Каква беше схемата с азитромицина и доксициклина? Ако още има уреаплазма, може да се пробва с азитромицин и миноциклин (тетрациклин като доксициклина, много подобно действие) или вече с флуорхинолон като моксифлоксацин.

# 652
Утре си пускам ДНК тест и ще държа в течение. Просто ми се иска този кошмар да свършва. :/ Благодаря ти!

Тест направи ли си? Аз продължавам да имам болки, но вече и 4 отрицателни ДНК теста, предполагам, че при мен се е бутнала нормалната флора и е изскочило нещо друго, за което не тестват по панелите, понеже всичко ми е отрицателно. Мисълта ми е, че ако са ти отрицателни тестовете, може и при теб да има нещо такова. Каква беше схемата с азитромицина и доксициклина? Ако още има уреаплазма, може да се пробва с азитромицин и миноциклин (тетрациклин като доксициклина, много подобно действие) или вече с флуорхинолон като моксифлоксацин.

# 653
Здравейте! Наскоро си правих регулярни годишни изследвания, микрото и цитото излязоха ОК, но понеже имах леко течение (без други оплаквания), гинеколожката ми назначи и изследване за микоплазми и уреаплазми. Ureaplasma parvum излезе положително и сега пия Доксициклин. Тъй като доста от вас споменават симптоми и оплаквания, можете ли да споделите какви са те?

# 654
Момичета, препоръчайте добра лаборатория за изследване на плазми от урина, за град София. Колебая се между Гуника, Бодимед и Цибалаб? Благодаря на всички отзовали се Simple Smile

# 655
Момичета, препоръчайте добра лаборатория за изследване на плазми от урина, за град София. Колебая се между Гуника, Бодимед и Цибалаб? Благодаря на всички отзовали се Simple Smile

Цибалаб:)

# 656
Някой пил ли е моксифлоксацин (Авелокс) след левофлоксацин (Левокса, Вивекс, Таваник) и ако да, колко време изчакахте? От Таваника ми се появиха болки в мускулите и сухожилията, и честно казано, се притеснявам да започна Авелокса. Получава ми се едва един месец пауза.

# 657
  • София
Според мен всичко антибиотици, които си описала са от една и съща фармакологична грипа. Ако един от тях не ти е подействал значи и другите няма.

# 658
Подейства ми, за първи път от много време насам не изпитвах никакви болки, но курсът беше кратък и после се завърна частично симптоматиката.

# 659
Подейства ми, за първи път от много време насам не изпитвах никакви болки, но курсът беше кратък и после се завърна частично симптоматиката.
Колко дни го пихте?

Общи условия

Активация на акаунт