Уреаплазма и Микоплазма - 3

• 63 463
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Само урина изследвах. В клиниката, която си правих казаха, че е достатъчно, щом го има в урината, ще го има и във влагалището. Партньора е отрицателен (преди да започнем лечение). Чела съм, че при някои жени затишва, т.е. дава отрицателен резултат, но после може да се размножи  отново.

# 631
Само урина изследвах. В клиниката, която си правих казаха, че е достатъчно, щом го има в урината, ще го има и във влагалището. Партньора е отрицателен (преди да започнем лечение). Чела съм, че при някои жени затишва, т.е. дава отрицателен резултат, но после може да се размножи  отново.
При мен се върна. Урината беше чиста, но я има във вл.секрет.

# 632
При жените е възможно да я има във влагалището, но не и в урината и обратното! Затова за най-достоверно се счита цервиквален секрет, защото в почти всички случаи инфекцията първо тръгва във вагината и по съкедство се пренася в уретрата! Отделно натривката обира много повече днк на бактерията, отколкото първата сутрешна урина, а това е ключово за pcr тестовете! Мит е, че засичат дори да има една бактерия в пробата, минимума за да отчете наличие на инфекция е 4000 копия на милилитър което е равно на 10^3.6 степен! Изследвайте цервикален секрет чрез пср!

# 633
Слабо вероятно да се намножи наново - не е част от обичайната микрофлора, каквото и да казват някои "специалисти". По-скоро има вероятност да не ти я е хванал тестът - особено ако е бил само урина. Иначе, това, че партньорът ти е отрицателен, абсолютно нищо не значи, понеже не винаги хваща на мъжете - много зависи и от вида на пробата (еякуат, урина, уретрален секрет). Моят приятел пусна RT-PCR в Геника на еякуат, после и на уретрален секрет другаде - и в двете лаборатории е отрицателен, пък ми е първият и единствен партньор, а и симптоматиката започна почти веднага след първия път.

# 634
Само урина изследвах. В клиниката, която си правих казаха, че е достатъчно, щом го има в урината, ще го има и във влагалището. Партньора е отрицателен (преди да започнем лечение). Чела съм, че при някои жени затишва, т.е. дава отрицателен резултат, но после може да се размножи  отново.
Слабо вероятно да се намножи наново - не е част от обичайната микрофлора, каквото и да казват някои "специалисти". По-скоро има вероятност да не ти я е хванал тестът - особено ако е бил само урина. Иначе, това, че партньорът ти е отрицателен, абсолютно нищо не значи, понеже не винаги хваща на мъжете - много зависи и от вида на пробата (еякуат, урина, уретрален секрет). Моят приятел пусна RT-PCR в Геника на еякуат, после и на уретрален секрет другаде - и в двете лаборатории е отрицателен, пък ми е първият и единствен партньор, а и симптоматиката започна почти веднага след първия път.
Много интересен случай! Но два пъти негативен пср и то от уретрален секрет звучи направо невероятно! Има два варианта или той няма уреаплазма или са в толкова малко количество, че пср не го засича. А при вас потвърдено ли е, че имате инфекция? Плюс че симптомите, за да се проявят им трябва около седмица инкубационен период! Нека приятелят ви пробва уретрален секрет и андрофлор на геника...

# 635
Потвърдено е - и на микробиология, и от Фемифлор в Геника. Инкубационният период варира и при всеки е различно, на мен ми се появиха симптоми може би след един период от 2 седмици. А той прави Андрофлор, но с еякуат. Тук бях чела, че уж приемат да изследват и уретрален, но на него му отказаха.
Да, наистина е доста интересно, започвам да се чудя и аз какво става. Smiley

# 636
  • София
Само да вметна, защо може да има разминаване:
1. урина - в нея се откриват свободни патогени или части от патоген ... ако се приемат повече течности - патогените се изхвърлят и  респ. в пробата може, в даден момент, да не се засекат... ако не е някаква много остра форма
2. уретрален секрет - взема се проба от лигавицата... когато патогена е засегнал лигавиците на уретрата се открива там
3. еякулат - когато патогена е засегнал по-горните отдели на половата с-ма... може да се засече тук, но да не се засича в 1. и 2.

# 637
Само да вметна, защо може да има разминаване:
1. урина - в нея се откриват свободни патогени или части от патоген ... ако се приемат повече течности - патогените се изхвърлят и  респ. в пробата може, в даден момент, да не се засекат... ако не е някаква много остра форма
2. уретрален секрет - взема се проба от лигавицата... когато патогена е засегнал лигавиците на уретрата се открива там
3. еякулат - когато патогена е засегнал по-горните отдели на половата с-ма... може да се засече тук, но да не се засича в 1. и 2.
Да съгласен съм, но има някои изключения! При нас мъжете иммаме само един канал, уретрата, през който хем минава урина, хем еякулат! Ако инфекцията ако в остра форма и протича като уретрит, то в уретрата има достатъчно патогени, които ще бъдат обрани от преминаването на еякулата и после засечени от пср, без патогена да е стигнал простатата!
В такива случаи, когато единия от партньорите има доказана инфекция се лекуват и двавата по едта и съща схема!
Относно Геника, правят изследване Андрофлор на уретрален секрет, не знам защо са му отказали!

# 638
Неговото изследване беше от уретрален секрет. Да не говорим, че уролога и гинеколога не искаха да го лекуват заради резултата. Заради мое настояване му предписаха Доксициклин.
Някои лекари тук (чужбина) дори ми казаха, че това е рядко срещана бактерия и не се пренася по полов път, но навсякъде е различно. Може би не се е излекувала докрай, не знам. В момента съм на антибиотик и след като го свърша ще пусна отново. Също да спомена, че тук изследвания, които правя ти ги пращат по пощата и го правиш сама вкъщи, тъй че избрах урината за лесно, вместо да се чудя дали ще взема достатъчно секрет и т.н.

# 639
Момичета кажете моля Ви, доктор от Пловдив или където и да е! Къде да отида за Парвум, повече от 1 година го лекувам Sad

# 640
Момичета кажете моля Ви, доктор от Пловдив или където и да е! Къде да отида за Парвум, повече от 1 година го лекувам Sad

Медлайн - д-р. Борислав Иванов, препоръчвам с две ръце!

# 641
Привет,  днес ми излязоха резултатите от Геника и хоп

Chlamydia trachomatis Отрицателен
Mycoplasma genitalium Отрицателен
Mycoplasma hominis Отрицателен
Ureaplasma parvum Положителен
Ureaplasma urealyticum Отрицателен

Моя Док назначи азатрил 3*500 в три поредни дни, за мен и ММ, и също Док твърди, че не се предава само по полов път... но аз друго чета... сега умувам от къде по дяволите се взе тази бактерия ние се готвим за ЗЕТ, а то Grin

# 642
Привет,  днес ми излязоха резултатите от Геника и хоп

Chlamydia trachomatis Отрицателен
Mycoplasma genitalium Отрицателен
Mycoplasma hominis Отрицателен
Ureaplasma parvum Положителен
Ureaplasma urealyticum Отрицателен

Моя Док назначи азатрил 3*500 в три поредни дни, за мен и ММ, и също Док твърди, че не се предава само по полов път... но аз друго чета... сега умувам от къде по дяволите се взе тази бактерия ние се готвим за ЗЕТ, а то Grin
От колко време сте заедно и кога се появиха симптомите и микробиологичното доказване?

# 643
Нике ние нямаме оплаквания, заедно сме 12г. имаме и дете голямо, но тъй като се готвим за ЗЕТ това е едно от нещата, което задължително се изследва.

# 644
Нике ние нямаме оплаквания, заедно сме 12г. имаме и дете голямо, но тъй като се готвим за ЗЕТ това е едно от нещата, което задължително се изследва.
Ясно почти сигурно е, че бактериите са били при един от двамата още отпреди да се познавате и сте си ги прехвърлили в тази връзка! Когато е без симптоми, естествено хората не се изследват и си ги мъкнат цял живот, повечето даже и не разбират никога, че са ги имали! Не го мисли от къде са дошли, а просто ги лекувайте!

Общи условия

Активация на акаунт