Уреаплазма и Микоплазма - 3

• 63 395
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
Момичета помогнете
Как да тълкувам пложителен пср тест на геник от Кандида албиканс?
Ще правим след 10 дена инвитро колко е голям този проблем ?

# 706
Гъбички. Ако не са хронифицирани, лечението не е кой знае колко тежко, но не мога да дам акъл за инвитро. Вероятно има някакво значение.

# 707
Привет! Минавам да споделя нещо, което може да бъде от полза на някои от вас. Моят лекар ми каза задължително да започна лечението си за уреаплазма парвум (вибрамицин, 10 дни, 2х1) на първия ден от цикъла, за да е ефективно лечението. Почти 2 месеца след края на лечението си направих контролен тест и е отрицателен. Не знам дали наистина е оказало въздействие, но може би си заслужава да се пробва.

# 708
Докторите от старата школа заръчват така, защото вярват, че с менструалната кръв се изхвърлят и бактериите. Специално питах последния си доктор за това - по негово мнение пък е по-добре да се изчака 2-3 дни от края на цикъла, защото по време на менструация имунитетът спада и на организма му е една идея по-трудно да се справи. С антибиотика пък имунитетът спада съвсем.

# 709
  • София
+1 , наистина с МЦ спада имунитета. И аз мисля,че няма как с менструална кръв да се изхвърли инфекция която по принцип реагира на антибиотик.

# 710
И на мен една лекарка за уреаплазма ми беше казала, че ако го пия антибиотика по време на цикъл, ще е още по-добре. Не знам каква топно е логиката, но явно има причина.

# 711
Здравейте на всички!
При преди месец и половина аз и моята половинка лекувахме уреаплазма (при мен беше само парвум, при него и двата типа), като при мен имаше и анаеробна бактериална вагиноза. Неговите контроли излезнаха отрицателни, но моите са с положителна микоплазма хоминис и продължавам с бактериалната вагиноза.
Случвало си е е на някоя от вас или е възможно да е грешка в Геника.
Първоначално слагах Флажил глобули 7 дни и след това 10 дни Вибрамицин 2х1

# 712
Според мен, лечението е кратко, но разбира се, всеки случай е индивидуален. 2 пъти съм имала уреалитикум и 2та пъти лечението беше 14 дни вибрамицин. Чувала съм и за лечение с азитромицин. Заради дългия прием освен притивогъбични и пробиотик, няма да навредят и витамини, понеже моят имунитет страшно пада всеки път след лечение с АБ

# 713
Западната желязна схема е 14 дни вибрамицин х 2, 12 часа след последното хапче 1000мг азитромицин (2) и после на 24 часа 3 дена след това по 500мг азитромицин. С това мисля, че лекуват и микоплазмите. Ако ти имаш, и мъжът ти има, просто на тях често не им излизат. Някои се оправят само с 10 дена, но ако ви е от повече време, слабо да са стигнали.
Говори с гинеколог дали има вариант да си резистентна вече - при такива обстоятелства, пробвайте миноциклин. Трета линия моксифлоксацин, но само в крайни случаи.

# 714
Момичета, здравейте. Търсих по темата, която ме вълнува, но не намерих много инфо. Моят мъж прави микробиология на еякулат и резултатът не е много добър. Някоя сблъскала ли се е с този проблем. Предполагам, че дълго и упорито ще се бори с тази гад. Аз имам микробиология от скоро и беше чиста . Но скоро след контакти получих много неприятен сърбеж, течение и т.н Свързах се с аг и ми изписа лечение. А него на своя глава реших да го пратя на изследване. Тъй като сме в процес на бебеправене, имам един мисед , биохимична бременност ми е притеснено.

# 715
Доколкото виждам това не е уреаплазма, а някакъв вид стрептококи. Лекува се стандартно с антибиотик. Предполагам паралелно лечение на двамата е най-разумно, защото шансът и ти да имаш тази бактерия е голям.

# 716

Здравейте, бременна съм в 7.г с, след 2 предишни загуби.. Реших да се обърна към специалист, за да видя къде е проблема.... На изследванията срещу микоплазмената  и уреаплазмената инфекция пише позитив..тоест е имам така ли?

# 717

Здравейте, бременна съм в 7.г с, след 2 предишни загуби.. Реших да се обърна към специалист, за да видя къде е проблема.... На изследванията срещу микоплазмената  и уреаплазмената инфекция пише позитив..тоест е имам така ли?

Да, имате уреаплазма и микоплазма.

Говорете с АГ - Възможно е да се лекува

# 718
Здравейте момичета. След фертилити тест в Геника излезнах положителна за ureaplasma parvum и gardnarella vaginalis. Причината за изследването- все лоши ендометриални биопсии с възпаление и повтарящи се имплантационни неуспехи. Та подготвящият ме АГ за инвитро ми изписа :Avelox x 1т. за 10 дни и флажил 250 2х2 за 7дни. Прочетох листоовката на Авелокса и много се изплаших, пише за ужасни странични ефекти и последствия. Днес бях на консултация  смикробиолог и той каза,че тази терапия е многоо силна и агресивна и буквално няма да знам къде се намирам. Той изписа Тинидазол и Вибромицин, като ссметна,че са по-леки и по-добри. Дайте съвет на кого да се доверя. От кой антибиотик вие се повлияхте, доколкото четох в коментарите май по-ефикасен е Вибромицина, или поне не видях много коментари на моичета приемали Авелокс. Моля за мнение и съвет

# 719
Здравейте, момичета! Преди години виждам , че е имало подобна тема, но няма особено коментари и мисля , че няма да се забележи ако пиша в нея. Та въпроса ми е има ли мама която е бременна и има уреаплазма или е била бременна и е имала по време на бременноста уреаплазма.. как ви премина бреченност и след раждането бебчо беше ли добре. Аз съм в това полужение бременна с уреаплазма и се притеснявам много , та ако има кой да сподели опит ще съм благодарна🙂

Общи условия

Активация на акаунт