Уреаплазма и Микоплазма - 3

• 62 569
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
Здравей! Авелоксът е флуорхинолон, а те на всеки влияят различно. Аз тъкмо приключих лечение 14 дни, като предишното ми беше 7 с левофлоксацин. На левофлоксацина имах ужасни странични ефекти, докато с моксифлоксацина само ми ставаше лошо от време на време покрай часа на пиене - имах и малко болки по нерви/сухожилия, но далеч не толкова осезаеми като с левото. И аз се назландисвах сто години, ама понякога няма как.
Обаче не съм сигурна колко ще помогне. Ако не си резистентна, опитай вибрамицина и азитромицин - няколко мнение по-горе сме писали схема, прочети. Но задължително азо с вибрамицина (втория - минимум 14 дни обаче).

# 721
Аз имах уреаплазма първата бременност. Направих курс с антибиотик, биозин и някакви глобули. Пусках след време контролно изследване, излезе отрицателно. Задължително се лекува, може да предизвика по-ранно раждане

# 722
Аз съм в това положение, с уреаплазма и микоплазма.. Бременна в 8 г.с...изписаха ми рецепта с антибиотици, но чак след 12 г.с...
Бъди спокойна ще се справим..
Преди тази бременност имам 2 спонтанни аборта, и страхът е още по-голям,  но знам, че този път всичко ще е наред! Ако аз съм силна, бебето също ще е!

# 723
Здравейте, момичета.

Февруари бях положителна на уреаплазма парвум.
Не знам от колко време съм си я носела, бях без симптоми. Причината да се изследвам беше мъртво раждане в 37 г с, знам че в тази късна седмица не тя е причината, но търсих отговори.
След курс лечение вече бях отрицателна, партньорът ми пък беше отрицателен от самото начало.
Искам да попитам уреаплазма парвум може ли да е причина за запушване на маточни тръби?
Предстои ми цветна снимка, т.к правим вече 9 месеца опити, които са без успех.
Първият път пробвахме 1 г. и 3 месеца.

Благодаря и се извинявам за дългия пост. 🍀

# 724
Здравейте, момичета.

Февруари бях положителна на уреаплазма парвум.
Не знам от колко време съм си я носела, бях без симптоми. Причината да се изследвам беше мъртво раждане в 37 г с, знам че в тази късна седмица не тя е причината, но търсих отговори.
След курс лечение вече бях отрицателна, партньорът ми пък беше отрицателен от самото начало.
Искам да попитам уреаплазма парвум може ли да е причина за запушване на маточни тръби?
Предстои ми цветна снимка, т.к правим вече 9 месеца опити, които са без успех.
Първият път пробвахме 1 г. и 3 месеца.

Благодаря и се извинявам за дългия пост. 🍀

До колкото съм чела и чувала, да. Но никъде не съм срещала да е непоправимо. Най-вероятно си я носила дълго време и това да е причината, ако са запушени.
Стискам палци, всичко да е наред!

# 725
peneva
 Не знам дали са запушени, предстои да проверя.
Благодаря

# 726
Здравейте момичета ! На скоро ми откриха mycoplasma hominis и ureaplasma urealytikum моят АГ ми изписа Миноциклин за 7 дни и Гино-певарил вагинално..въпросът ми е дали тези бактерий пречат за опити за забременяване..?

# 727
Здравейте момичета ! На скоро ми откриха mycoplasma hominis и ureaplasma urealytikum моят АГ ми изписа Миноциклин за 7 дни и Гино-певарил вагинално..въпросът ми е дали тези бактерий пречат за опити за забременяване..?
По принцип може и да не попречат на забременяване, но при евентуална бременност може да предизвикат сериозни проблеми. Моят съвет е да си минете цикъла с антибиотици, да изследвате и партньора. Ако е нужно и той да се лекува. Да изчакате известно време да мине влиянието на антибиотиците и ако всичко е точно да започнете с опитите

# 728
7 дали не е малко, пък и с 2 бактерии... Това са вътреклетъчни инфекции и изискват малко по-дълъг курс, поне 10 дни. Хубаво ще е да говорите с доктора да ви предпише двойна схема с азитромицин - единият спира репликирането на организмите, другият изтребва остатъка. Но при някои и само докси/мино върши работа. Тези бактерии иначе понякога водят до стерилитет, но доста жени забременяват с тях, ако нямат активна инфекция, обаче не е хубаво за износването. Често предизвикват спонтанни аборти.

# 729
Здравейте на всички. Вчера получих резултати от изследване на урина, Уреаплазма У. положителен и микоплазма отрицателен. Изписаха ми Сумамед 1г еднократно.
Моите притеснения са свързани с това, че в момента, в който съм се заразила съм кърмила, детето ми е на година и 5 месеца. С бащата вече сме разделени.
Тъй като четох, че може да се предаде по вагинален и орален път, има ли възможност да се предаде чрез кърмене или чрез споделяне на общи прибори и битово. Случвало се е да пием от една сламка или да й дам от моята вилица и също така я целувам по бузките, близо до устата. Много съм притеснена за детето да не се е предало по някакъв начин.  Доколкото знам има изследване на гърлен секрет с ДНК, но според венеролога няма смисъл да го правя.
Имате ли някаква информация по тази тема, дали би се предало по такъв начин.
Благодаря предварително.

# 730
Monika_rusnakova@abv.bg, diana_123 момичета аз бях с положителна уреаплазма парвум и уреалитикум през цялата бременност. Открих я в 9г.с. Лечението започнах след 12г.с. и така до края всеки месец на антибиотик. При мен се оказа много упорита и не видях отрицателен резултат до края на бремеността, но въпреки това бяхме силни с бебка и финала беше щастлив за всички ни. ❤️ Не се притеснявайте, след като е открита и лекувана всичко ще бъде наред! Желая ви успех и щастлив финал! 🍀

# 731
Здравейте на всички. Вчера получих резултати от изследване на урина, Уреаплазма У. положителен и микоплазма отрицателен. Изписаха ми Сумамед 1г еднократно.
Моите притеснения са свързани с това, че в момента, в който съм се заразила съм кърмила, детето ми е на година и 5 месеца. С бащата вече сме разделени.
Тъй като четох, че може да се предаде по вагинален и орален път, има ли възможност да се предаде чрез кърмене или чрез споделяне на общи прибори и битово. Случвало се е да пием от една сламка или да й дам от моята вилица и също така я целувам по бузките, близо до устата. Много съм притеснена за детето да не се е предало по някакъв начин.  Доколкото знам има изследване на гърлен секрет с ДНК, но според венеролога няма смисъл да го правя.
Благодаря предварително.
По-вероятно е при раждането, освен ако не сте били с цезарово. Има шанс да се предаде със слюнка, но тогава се получава локална колонизация на гърлото, не засяга гениталиите. Вече може да стане проблем като порасне детето и започне да води полов живот, но все ще  пие някой антибиотик дотогава и ще изтрепе бактериите в гърлото. Там по-лесно минава.

# 732
Благодаря предварително.
По-вероятно е при раждането, освен ако не сте били с цезарово. Има шанс да се предаде със слюнка, но тогава се получава локална колонизация на гърлото, не засяга гениталиите. Вече може да стане проблем като порасне детето и започне да води полов живот, но все ще  пие някой антибиотик дотогава и ще изтрепе бактериите в гърлото. Там по-лесно минава.
Благодаря за отговора. Аз се чудя дали да дам превантивно антибиотик на детето, за да не го мисля повече и да се притеснявам. Относно моето лечение, 1 грам еднократно не е ли много малко?

# 733
Благодаря предварително.
Благодаря за отговора. Аз се чудя дали да дам превантивно антибиотик на детето, за да не го мисля повече и да се притеснявам. Относно моето лечение, 1 грам еднократно не е ли много малко?
А, при вас съм пропуснала да изкоментирам. Да, 1 грам нищо няма да направи, това са старите схеми. Вижте няколко мнения по-нагоре коя е най-ефективната. Иначе, по-добре недейте да тровите детето излишно. Дете е, все ще се наложи за нещо и без това да пие. Ако ще ви е по-спокойно, направете ДНК изследване на гърлен секрет. Пък ако сте раждали нормално, може би поговорете с лекар и за някакви други тестове.

# 734
Момичета, имам малко странен въпрос.
Днес ми взеха цервикален секрет за изследване на уреаплазма и микоплазма. Стерилния контейнер е с оранжева капачка, мисля, че е за суха среда.
Въпросът ми е такъв ли трябва да е или трябва да е със синя капачка (за влажна среда).
Притесненията ми са дали ще са коректни резултатите, т.к ги изпращат в София от Варна.

Общи условия

Активация на акаунт