Уреаплазма и Микоплазма - 3

• 63 553
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Има нещо, което ми убягва... Прибързано направен тест е по-вероятно да даде лъжливо положителен или лъжливо отрицателен резултат?

# 91
фалшиво отрицателен,защото може само да я подтисне,а да не си се излекувала.

# 92
  • София
На мен АГ ми каза фалшиво положителен, заради мъртво днк..
Ама има логика и в гореспоменатото..

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 09:47 от Dagny

# 93
Без значение кои от двете е, пак те може да се разчита. Според мен след 1 пълен цикъл и контрола на 6ти месец, за всеки случай. След това 1 път в годината

# 94
общо взето търпение му е майката Grinning за жалост.аз пък се чудя дали пречи на забременявянето,тэрсих инфо,но не мога да стигна до еднозначен отговор.

# 95
  • София
Не знам. Аз съм бременна в 21г.с. с уреаплазма. Със сигурност съм я имала и преди да забременея. Забременях от раз.

# 96
На мен ми е също странно, защо като се води полово предавана бактерия, при някои хора се връща след месеци, след като уж са я излекували?! Head Band

# 97
  • София
Става хронична и упорита.

# 98
Здравейте,

моля за помощ Simple Smile Вчера излязоха резултатите на ММ от СГ с микробиология, като заключението е, че има наличие на уреаплазма. Може ли помощ (ако някой може да разчете, разбира се) какво означават обозначенията - прилагам снимка:

Изписаха му Таваник 10 дена по една таблетка дневно. Има ли някой, който е използвал този антибиотик и какво е мнението ви за него?
Относно мен, андролога е  казал, да се консултирам с АГ какво да пия. Трябва ли да се изследвам и аз първо дали имам уреаплазма или без значение имам или нямам трябва и аз да пия нещо?
Знаете ли за някакви добавки или храни, които подпомагат пречистването от нея или пък такива, който пречат на пречистването?
Всякаква информация ще ми бъде полезна!
Благодаря много предварително и пожелавам хубав ден на всички Simple Smile

# 99
  • София
Еми честито, добре дошла в клуба Grinning
Изписали са ти антибиотик с Левофлоксацин, за което антибиограмата показва S - сиреч уреаплазмата се влияе от него.
В твоя случай имаше много избор за антибиотик. Не знам защо са ти дали тоя.
Най-често предписват препарати с азитромицин ама докторът си знае работата.
Консултирай и АГ.
За по-добър резултат не яж млечни, докато взимаш аб-ка.

# 100
Изписали са ти антибиотик с Левофлоксацин, за което антибиограмата показва S - сиреч уреаплазмата се влияе от него.
Консултирай и АГ.

Много благодаря за бързия отговор.
Антибиотика е за ММ, за мен ще видим какво ще изпишат. Тук изпадам в момента в дилема:
1. Да си правя ли изследване дали и аз имам Уреаплазма, резултатите от което ще излязат чак другия петък, при положение, че съм на АГ в неделя (след 3 дни)?
2. Какъв материал за изследване според вас е по-ок да се даде от жена - цервикален/влагалищен секрет или първа урина?
3. Докато се провежда лечението секс с презерватив ли трябва да правим? (ако хипотетично аз имам такива гадини ще му ги предавам отново докато той се лекува от тях)
4. Лекарят е записал след провеждане на 10-дневния курс с антибиотика да отиде да се изследва повторно - 10 дена не е ли много къс период за да покаже положителен резултат?

Отново благодаря сърдечно Simple Smile))

# 101
  • София
Ооо ами сигурно и ти имаш. Няма как. Освен ако винаги не ползвате кондом...
Аз съм давала цервикален секрет и ММ се лекува покрай мен без да се изследва.
Питай пак след лечение кога да отидете. Мойта АГ ми каза 3-4 седмици.
Ние сме бременни и не правим никакъв секс за всеки случай дори след лечението. Но вие ако не сте, пак бих се въздържала някакво време, защото лекуването е упорито, а изследването скъпо.
Ако държите все пак - с гумичка.

# 102
Ооо ами сигурно и ти имаш. Няма как. Освен ако винаги не ползвате кондом...
Аз съм давала цервикален секрет и ММ се лекува покрай мен без да се изследва.
Питай пак след лечение кога да отидете. Мойта АГ ми каза 3-4 седмици.
Ние сме бременни и не правим никакъв секс за всеки случай дори след лечението. Но вие ако не сте, пак бих се въздържала някакво време, защото лекуването е упорито, а изследването скъпо.
Ако държите все пак - с гумичка.

Благодаря за бързия отговор - не ползваме предпазни средства, защото правим опити за бебче. То всъщност от влошена СГ на ММ тръгна всичко, изследвахме микробиология и се появи тая гад...
Дано това да е бил проблема и след като го решим да станат нещата. И дано да го решим бързо де, че тук четох, че при някои е доста упорито лечението.
Сега четох листовката на АБ и ми стана лошо...... ужас, дано помогне поне за целта, за която го пие.
Иначе аз съм изследвала всичко възможно - хормони, хламидии, цитона мазка и всичко е ок ама точно това съм го пропуснала (сигурно не е имало признаци, за да ми каже АГ да се изследвам)

# 103
Консултирай и АГ.

Много благодаря за бързия отговор.
Антибиотика е за ММ, за мен ще видим какво ще изпишат. Тук изпадам в момента в дилема:
1. Да си правя ли изследване дали и аз имам Уреаплазма, резултатите от което ще излязат чак другия петък, при положение, че съм на АГ в неделя (след 3 дни)?
2. Какъв материал за изследване според вас е по-ок да се даде от жена - цервикален/влагалищен секрет или първа урина?
3. Докато се провежда лечението секс с презерватив ли трябва да правим? (ако хипотетично аз имам такива гадини ще му ги предавам отново докато той се лекува от тях)
4. Лекарят е записал след провеждане на 10-дневния курс с антибиотика да отиде да се изследва повторно - 10 дена не е ли много къс период за да покаже положителен резултат?

Отново благодаря сърдечно Simple Smile))

Да изследвай се. Аз също давах церв. секрет и задължително с антибиограма и на теб за да се види какъв антибиотик да ти изпишат, иначе ще бъде на сляпо.
Ние предпочетохме да пропуснем месеца, но ако искате, да само с презерватив. Мен ме беше страх да не се скъса, та пак да се почне от началото. Ние изчакаме 20 дни след антибиотика за контрола. За щастие всичко е отрицателно. Все пак обмислям пак да си направя микробиология за всеки случай.

# 104
  • София
По-добре изчистете уреаплазмата преди зачеване.
Повечето мами износват без проблем, без въобще да знаят, че я имат. Но при други, намаленият имунитет от бременността и неизлекувана уреаплазма могат да отключат по-сериозна инфекция и дори да спукат мехура и загубят бременността Sad

Пък сега докато не сте бременни могат да ви изпишат по-агресивно лечение и да е успешно. Аз надали ще излекувам моята с един лек антибиотик. Още не съм пуснала повторни изследвания и не знам.

Уреаплазмата понякога уврежда фертилитера и при мъжете. Уви е безвъзвратно, доколкото четох, но си питайте док. Може да не съм прочела вярно.

Общи условия

Активация на акаунт